1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ORANLI YEREL BASINA DESTEK ŞART”

“ORANLI YEREL BASINA DESTEK ŞART”
Bu haber 21 Haziran 2021 - 10:39 'de eklendi ve 756 views kez görüntülendi.

 Adana Basın İlan Kurumu Bölge Müdürünün Pozantı Ziyareti:

 “ORANLI YEREL BASINA DESTEK ŞART”

Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürlüğüne, geçtiğimiz ay içerisinde atanan Çetin Oranlı,  hafta içerisinde Pozantı’ya gelerek, resmi ilan yayınlama hakkına sahip bulunan 5 Ağustos Gazetesi ile, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesine, birer ziyarette bulundu.

5 Ağustos Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yunus Aytekin ile, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin İmtiyaz  Sahibi Taner Ünal ve Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu ile, mesleki konularda görüş- alışverişinde bulunan Oranlı, mesleki konularda önerilerde bulundu. Sonrasında da Pozantı’daki Basın Yayın Kuruluşlarının, içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal konularla ilgili olarak da, bilgi aldı.

Beraberinde, kurum görevlilerinde Emre Şahin ile birlikte Pozantı’ya gelen, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman’ı da ziyaret etti.

Yapılan görüşmede Çetin Oranlı, yerel gazetelerin önemini vurguladı. Ve bu konuda da, Kaymakam Akduman’dan, daha fazla destek yapılması konusunda da, rica da bulundu.  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Pozantı dışında olmasından dolayı, Belediye ziyareti gerçekleşmedi.

Bölge Müdürü Çetin Oranlı ve Kurum Görevlisi Emre Şahin’nin, daha sonraki ziyaret durağı ise,80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesi oldu.

Burada, Başhekim İshak Basatemur ile görüşen Oranlı ve Şahin, yerel basına ilan desteği konusunda,  sağlık kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü belirttiler. Hastane ile ilgili alımların yasalar çerçevesinde,  ihale usülü ile yapılamasının, bunun da gazetelere  verilecek ihale ilanları ile, duyurulmasının, çok önemli olduğunu belirttiler.

KARŞILIKLI ZİYARET

Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü Çetin Oranlı’yı, Pozantı’ya gelişi öncesi, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Taner Ünal ile, Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu, Adana’da makamında, “ HOŞGELDİN” ziyaretinde bulundular.

Ünal ve Eroğlu, Pozantı’daki yerel basının, ekonomik sıkıntılarının yanı sıra, küçük bir ilçe de gazete çıkarmanın zorluklarından bahsettiler. Basın İlan Kurumunun, resmi ilanları artırıcı yönde yapılan çalışmalardan, olumlu sonuçlar alınması halinde, yerel gazetelerin önemli bir maddi rahatlığa kavuşacağını belirttiler.  Ve bunun soncunda da, ekonomik özgürlüğü olan yerel gazetelerin, daha bağımsız ve özgür bir yayın politikasına kavuşabileceklerini söylediler. Bu gelişmenin de, toplumun haber alma hürriyetinin, daha fazla genişleyeceği demek olduğunu ifade ettiler. Ve Oranlı’ya Adana’daki yeni görevinde başarılar dilediler. 

Adana Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, Adana ve Pozantı’ya gelişinde yaptığı ziyaret sonucu, görüşlerini şöyle özetledi:

Basın İlan Kurumu, Resmi İlanların dağıtılması konusunda, Genel Merkez bazında yürüttüğü çalışmaların, bir benzerini de biz Adana’da başlattık. Pozantı ziyareti ile de, bunun ilk adımını atmış olduk. Sonrasında, Adana başta olmak üzere, Bölge Müdürlüğümüze bağlı diğer il ve ilçeleri de, ziyaret edeceğiz. 

Topladığımız tüm bilgileri, bir rapor halinde Genel Müdürlüğümüze ileteceğiz. İnanıyoruz ki, bu çalışmalardan da, ortaya olumlu bir sonuç çıkacaktır.

Biz kurum olarak, yerel ve yaygın basının, her zaman yanındayız. Dileğimiz odur ki, diğer kurumlarında yerel ve yaygın basına destek vermeleri, toplumumuzun fikri yönden, vatandaşlarımızın da, haber alma özgürlüğünün, daha fazla artmasına da destek vermiş olacaklardır. Kurumumuzla ilgili konularla da, her zaman görüşmeye hazırız” dedi.

ORANLI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

1974 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı.

Mesleğe ilk adımı lise yıllarında yaşadığı ilçenin gazetesinde yazdığı haber ve yazılarla attı. Konya’da üniversite öğrencisi iken muhabir olarak çalışmaya başladı. İlerleyen dönemde de editörlük ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevlerini üstlendi. 16 yıllık profesyonel gazetecilik hayatında yazı dizileri ve özel dosya haberlerin yanı sıra siyaset, kültür-sanat, ekonomi, sağlık ve çevre alanları başta olmak üzere yüzlerce söyleşi gerçekleştirdi; televizyon programları yaptı. Yazı dizileri, köşe yazıları ve söyleşiler başta olmak üzere, gazetecilik çalışmalarından dolayı çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda gazetecilik, yerel basın ve sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin kuruluşundan gelişimine yaşanan serüveni, 60 bölümden oluşan ‘Başarı Öyküleri’ isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. ‘Başarı Öyküleri’ Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde ‘en iyi yazı dizisi’ (2005 yılı) seçildi. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumu’nda çalışıyor; Ordu, Tokat ve Mersin’in ardından halen Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü görevini ifa ediyor.

Oranlı’nın ikisi mesleki(gazetecilik), üçü edebiyat-öykü temalı olmak üzere yayımlanmış beş kitabı bulunuyor. İlk kitabı ‘Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik’ Mart 2016’da, ikinci kitabı ‘Sözün Ardı-İz Bırakan Söyleşiler’ Şubat 2017’de, memleket esintilerinin yer aldığı üçüncü kitabı Demir Kepenkli Ev-Anadolu Hikâyeleri ise 2018 yılı Nisan ayında yayımlandı. Hayykitap’tan çıkan dördüncü kitabı Ruha Dokunan Patiler 2019’da okurlarla buluştu. Kedi ve insan ilişkisine dair yaşanmış hikâyelerin yer aldığı, ‘merhamet’ temalı Ruha Dokunan Patiler, özgün içeriği, duygusal tarzı ve sempatik üslubu ile ülke genelinde okurların ilgisi ile karşılandı. Hikâye türündeki son kitabı Ruha Dokunan İnsan Öyküleri de yine Hayykitap tarafından kısa bir süre önce yayımlandı.

İngilizce bilen Oranlı, halen Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda doktora yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Oranlı, evli ve 3 çocuk babası. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER