1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler”

“Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler”
Bu haber 22 Ağustos 2022 - 12:22 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

Eğitimci Kemal  Önal Açıkladı:

“Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler”

Eğitimci ve araştırmacı Kemal Önal’ın orman yangınları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak, çeşitli kaynaklardan derlediği bilgiler aynen şöyle:

“Orman içindeki her sitenin girişine, yangın önleme talimatı levhaları asılmalı olup, yangın söndürme malzemeleri içinde bir kulübe yapılarak, içerisine yetire kadar kazma, kürek ve tırmık konmalıdır. Çakıt Deresinin kenarlarında uygun alanlara,  yangın söndürme havuzları açılarak, bu havuzlarda yaz -kış devamlı su bulundurulmalıdır.

Pozantı Halkı, ormanın önemi, faydaları ve orman yangınlarının zararları hakkında, düzenli bilgilendirilmelidir.  Yangına ilk müdahalenin önemini, küçük bir ihmal, gecikme ve duyarsızlığın, büyük bir felakete yol açabileceği devamlı vurgulanmalıdır.

Orman yangınlarını söndürmede emeği geçenler, manevi yönden ödüllendirilerek, yayın organları arıcılığı ile de, bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Yaz aylarından önce, gönüllü yangın söndürme ekipleri ile, ormanda tatbikat yapılmalıdır. Ve son olarak da, bütün bu önerileri kapsayan, bir yangın söndürme broşürü hazırlanarak,  vatandaşlara dağıtılmalıdır.  ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER