1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖZGÜR GÖREN TEKRAR BAŞKAN

ÖZGÜR GÖREN TEKRAR BAŞKAN
Bu haber 10 Haziran 2019 - 8:04 'de eklendi ve 812 views kez görüntülendi.

Taşıyıcılar Kooperatifinin Genel Kurulu Yapıldı.

ÖZGÜR GÖREN TEKRAR BAŞKAN

S.S. Pozantı Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 2018 hesap yılı olağan genel kurul toplantısı yapılmak üzere 01.06.2019 Cumartesi günü, saat 10:00’da Kurtuluş Mh. D750 Karayolu Üzeri Sanayi Çarşısı No:42 Pozantı/ADANA adresinde, Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Özhan ZEREYAK ve Mehmet TOPRAK gözetiminde toplanıldı.

Genel kurul toplantısına başlamadan önce yapılan incelemelerde;
Genel kurul toplantısıyla ilgili duyurunun 17.04.2019 tarihinde 116(yüzonaltı) ortağa elden imza karşılığı, 16 ortağa ise 29.04.2019 tarihinde PTT Pozantı/ADANA şubesi marifeti ile iadeli taahhütlü mektupla tebliğ edildiği tespit edilmiş.Yönetim kurulunca, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 26 ncı maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu beyan edilip onaylanarak hazırlanan ve ortakların incelemesine sunulan ortaklar listesinde kayıtlı 134(yüzotuzdört) ortaktan, 101(yüzbir) ortağın asalaten 32(otuz iki) ortağın vekaleten toplantıda hazır bulunduğu, böylece toplantı için gerekli çoğunluğun mevcut olduğu anlaşılmıştır.

Toplantıya, çağrıya, gündem maddelerine, hazirun listesine ve haziruna atılan imzalara herhangi bir itirazın olmadığının görülmesi üzerine: Bakanlık Temsilcileri tarafından, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün 2017/1 sayılı genelgesine istinaden “Kooperatiflerin genel kurul toplantılarında toplantı yeter sayısı varsa açılıştan önce Bakanlık Temsilcilerinin Genel Kurula Hitaben Yapacağı Konuşma Metni” okunarak, Genel Kurula Hitaben bilgiverildi.Bakanlık temsilcilerince Genel Kurulun açılabileceğinin ifade edilmesi üzerine gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

GÜNDEM MADDELERİ

Açılış Kooperatif Başkanı Özgür GÖREN tarafından yapıldı. Atatürk ve Türk Şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşu bulunuldu.
Divan teşekkülüne geçildi. Verilen tek yazılı önerge üzerine Divan Başkanlığı’na Şahin ÇAY Katip üyeliklerine Mehmet KURTUL ve Murat KUTLU oy çokluğu ile seçildi.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu İle Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu. Okunan raporlar müzakereye açıldı. Yapılan görüşmelerden sonra Yönetim Kurulu Raporu 45 kabul 39 ret oyu ile denetim kurulu raporu ise 61 kabul 16 ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.Bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. Okunan raporlar müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Yapılan görüşmelerden sonra 1 ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.Yönetim ve Denetim Kurulları ibraları ayrı, ayrı, oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu 51 kabul 36 ret, denetim kurulu ise 61 kabul 26 ret oyuyla oy çokluğuyla ibra edildi. Yönetim Kurulu kendi ibralarında oy kullanmadı.

2019 yılı komisyon oranlarının ve 2019 yılı için yıllık aidatların belirlenmesi ve ödemelerin Haziran-Eylül arası yapılması, eylül ayı sonunda ödenmeyen aidatların ortakların cari hesabına eklenmesi ile ilgili gündem maddesine geçildi, Gündem maddesi
müzakereye açıldı, müzakere sonucunda Sefa ALIKLI’nın sözlü teklifi olan borcu olmayandan eskisi gibi %3 alınmaya devam edilmesi borcu olandan da %6 oranında komisyonalınmasına oy birliği ile karar verildi. Yine Sefa ALIKLI’nın sözlü teklifi ile de aidatların eskisi gibi 1000,00.TL olarak kalmasına 12 (oniki) ret oyuna karşılık 111(yüzonbir) kabul oyu ile oy
çokluğuyla kabul edildi.
Ortaklık aidatlarını ve Kooperatife olan borçlarını zamanında ödemeyen ortakların durumunun görüşülmesi ve ilgililer hakkında yasal tahsil işlemi yapılması için Yönetim
Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Ana sözleşmenin 10.maddesinde belirtilen şartları taşımayan ortaklara yine Ana sözleşme hükümlerine göre gereken uygulamanın yapılması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Yönetim Kurulu Başkanına aylık 2500TL, 2. Başkana aylık olarak net asgari ücret ödenmesi, diğer Yönetim Kurlu üyelerine ücret verilmemesi ve kooperatif ile ilgili hizmetleri yerine getirmek için günlük azami 100 TL yol harcırahı verilmesi oybirliği ile karar verildi ve Personel işe alınması, çıkarılması ve maaşlarının belirlenmesinde Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.Her türlü taşıt alım ve satımı, demirbaş alım ve satımı, her türlü demirbaş, gayrimenkul ve araçların tamiratı için 500.000,00.-TL (beşyüzbin)TL’ye kadar Yönetim Kuruluna
yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.Kooperatif ortaklarına iş temin etmek için diğer şehirlerde gayrimenkul satın almak, satmak ve yazıhane kiralamak ve işçi çalıştırmak için 1.000.000,00(birmilyon)TL’ye kadar Yönetim kuruluna yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi müzakereye açıldı. Müzakere sonucunda; yönetim kuruluna 1.000.000,00(birmilyon)TL’ye kadar yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.Ortaklara daha iyi hizmet verilmesi için kredi kullanmaya, teminat mektubu almaya, vermeye, ipotek koyma ve koydurmaya 5.000.000,00.-TL (beşmilyon)TL’ye kadar Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Kooperatifin menfaati için alınacak kredilerde kooperatifin ortağı olduğu Demir Petrol Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine 5.000.000,00.-TL (beşmilyon) TL’ye kadar ipotek ve kefalet vermesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Sözleşmesi yapılan fiyat listelerinde, fiyat dengesi oluşturulması için Yönetim
Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Kooperatif ortaklarına eşit davranmayan ve saygısızlık yaptığı tespit edilen personelin işten uzaklaştırılması ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kooperatif çalışanlarına sözlü veya fiil hakaret ve saldırılarda bulunan ortaklara ve şoförlere sıradan uzaklaştırma cezası verilmesi ve ana sözleşmeye göre her türlü yaptırım uygulanması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Sahibi bulundukları Demir Petrol Ltd. Şti ‘nin 2018 yılı satışları, Sözleşme dönemi ve şartları ile ilgili olarak genel kurula bilgi verildi.
Kooperatifin Ana sözleşmesinin 31. maddesi gereğince gelecek yılın bütçe ve çalışma programının hazırlanması konusunda oy birliği ile yönetim kuruluna yetki verildi.Kooperatifin araca ihtiyacı olduğu zamanlarda kooperatif yetkilerinin yönlendirmesini dinlemeyip başka firmalardan yükleme yapan ortaklara bir ay sıra yazmama cezasının verilmesi hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Kooperatifin ve çalıştığı firmaların itibarını zedeleyici, ürünlerini karalayıcı ve çalışmış oldukları fabrikalarda iş güvenliği kurallarına uymayan ortaklara ve şoförlerine sıraya yazmama cezası verilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi gündem maddesine geçildi. Divan başkanlığına verilen önerge İle Anasözleşme hükmü gereği oylamanın gizli oy, açık tasnif usulü ile yapılması istendi. Yapılan oylama sonucunda önerge oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca verilen önerge ile de divan heyetinin tasnif kurulu olarak da görev yapması teklif edildi, verilen önerge genel kurulun onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda divan heyetinin tasnif kurulu olarak görev yapması oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçilmesi ile ilgili olarak; Yeşil ve Sarı olmak üzere 2 farklı liste verildi. Yapılan oylama sonucunda tasnif kurulunca yeşil liste 73 Sarı listenin de 60 oy aldığı tespit edilerek tutanak altına alınmıştır. Aşağıda yeşil listede yer alan isimler 2(iki) yıl görev yapmak üzere yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine oy çokluğu ile seçilmiştir.
Özgür Görenin 11 oy farkla kazanıp başkanlığı devam onayı aldı. Yönetim ve Denetim Kurulunda değişiklikler oldu. bun göre Kurullar aşağıdaki isimlerden oluştu. Başkan Özgür Gören,
Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özer, M. Nuri Akkaya, Ali Pehlivan, Zeynel Halis, Lokman Alıklı, Fatih Nar.
Denetim Kurulu Üyeleri, Adem Bulat ve Durmuş Erol.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER