1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖZLÜ SÖZLER

ÖZLÜ SÖZLER
Bu haber 16 Ekim 2023 - 11:25 'de eklendi ve 301 views kez görüntülendi.

           Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal’dan Derleme

ÖZLÜ SÖZLER

  1. Empati sabır ve içtenlikle dünyayı başka bir insanın gözünden görmektir. Bu okulda öğrenilmez, hayat boyunca gelişir.
  2. Eğitimin hedefi bağımsızca düşünen ve hareket eden ama topluma hizmet etmeyi hayatlarındaki en büyük görev addeden insanlar yetiştirmektir.
  3. Bir insanın toplumdaki değeri, düşüncelerinin, duygularının ve hareketlerinin insanlığın iyiliklerine, ne kadar yönelik olduğu ile ölçülür.
  4. Özü itibarıyla özgür ve dürüst bir insan öldürülebilir ama asla köleleştirilemez. Ya da itaatkar bir kas gücü olarak kullanılamaz.
  5. Tüm hayata saygı duymak insanlığın görevidir, sadece hayvanların değil ağaçların ve bitkilerin de duyguları vardır.
  6. Mevcut geleneklerimizde, kaderimize ve onurumuza zarar veren şeyleri fark etmeliyiz ve hayatlarımızı buna göre şekillendirmeliyiz.
  7. Para sadece bencilliğe hitap eder ve sahibini sürekli onu kötü kullanmaya iter.
  8. Hiçbir durumda cesaretinin kırılmasına izin verme bir şeyi başarmak için gerekli olan üç şey çalışma, azim ve sağduyudur.
  9. Eğer bir gün dünya ve sevgi arasında seçim yapmanız gerekirse şunu unutmayın. Dünyayı seçerseniz sevgisiz kalacaksınız. Ama sevgiyi seçerseniz onunla tüm dünyayı fed edebilirsiniz.
  10. İnsan kolayca elde edilen amaçlar peşinde koşmamalıdır. Çabalayarak zar zor elde edilebilecek amaçların ne olduğunu bulmasını sağlayacak bir iç güdü geliştirmelidir.  
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER