1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

PASAJ VE HAL BİNASI BÜYÜKŞEHİRE Mİ DEVİR EDİLİYOR…

PASAJ VE HAL BİNASI BÜYÜKŞEHİRE Mİ DEVİR EDİLİYOR…
Bu haber 30 Kasım 2023 - 13:06 'de eklendi ve 361 views kez görüntülendi.

 Pozantı Belediyesinden Alınıyor mu?

 PASAJ VE HAL BİNASI BÜYÜKŞEHİRE Mİ DEVİR EDİLİYOR…

Pozantı Hal Binası ve Belediye Pasajı ile ilgili gelişmeler, giderek çıkmaza giriyor. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 2023 Şubat depremi sonrası, Hal Binası ve Belediye Pasajını yıkarak, yerlerine ticari konut alanı  yapma düşüncesi ile başlattığı çalışmalar, Pozantı da hem tepki çekti, hem de gündem oldu. Başkan Çay’ın, bu beklenmedik kararının nedenleri konusunda da, bazı  iddialar da konuşulmaya devam ediliyor.

AYTEKİN

Belediye Pasajı ve Hal Binası esnafları adına, yıkıma karşı çıkarak tepki girişimini başlatan Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’inin bu çıkışı, kamuoyu ve esnaflardan büyük destek gördü.

Her iki pasajda da  işyeri  bulunan esnaflar, Belediye Başkan Mustafa Çay’ın kendileriyle görüşmeden, yanı sıra da  bir çözüm önerisi getirmeden, üstelikte  her hangi  bir işyeri göstermeden aldığı yıkım kararının esnaflara tebliğ edilmesi, beraberinde büyük hareketliliği  getirdi. Gelişmeler, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin ile, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay arasında, yüksek sesli tartışmalara sebep olmaya başladı.

BÜTÜNŞEHİR YASASI

Büyükşehir Belediyelerinin sınırları ve hizmet alanları içerisinde bulunan, ancak tapuları İlçe Belediyelerine  ait olan ticari ve diğer gayrimenkuller ile, bunların imar durumlarının düzenlenmesi, 2014 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi uhdesine verildi. Ve ilgili çalışmalarda başlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçelerin yanı sıra, Kozan ve Ceyhan’da  garajlar başta olmak üzere, hal binaları, pasajları ve diğer gayrimenkulleri kendi uhdesine aldı. Ancak diğer  küçük belediyelerdeki bu ve benzeri gayrimenkulleri, kendi bünyesine alma konusunda  gerekli hassasiyeti göstermedi. Bunlardan biri de Pozantı Belediyesi oldu.  Hal binası ve Belediye Pasajı  ile, Akçatekir’deki Eski Belediye Binasının bir bölümü, 2014 yılından beri Pozantı Belediyesi bünyesinde olmayı sürdürdü.

İMAR DÜZENLEMESİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Hal Binası ve Belediye Pasajını yıkma düşüncesi 2023 yılı şubat depreminden sonra başladı. Özellikle hal binasının depremde hasar görmemiş olması iddialarına rağmen çevre ve şehircilik bakanlığından alınan raporlar doğrultusunda buraların yıkılması gerektiği başkan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.  Ve Pozantı da da devamlı gündem olmaya devam ediliyor.

Başkan Çay’ın  beklenmedik bu yıkım kararının nedenini, bizzat kendi ağzından öğrendik. Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’lı geçen hafta 27 Kasım 2023 Pazartesi gün saat 09.00 sularında, yine hal binası yıkımı ile ilgili bir yayınımız üzerine, arayarak karşılıklı  bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Ve önemli bir konuyu aşağıdaki  şekilde açıkladı:  

TİCARİ KONUT ALANI

“Hal Binası ile ilgili imar planı düzenlemesini, Pozantı Belediyesi olarak biz yapmadık. Büyükşehir Belediyesi, burayı 8 kata müsait ticari konut alanı olarak, imar planı düzenlenmesi yaptı.” Bu açıklama  bir gerçeği ortaya çıkardı. Adana Büyükşehir Belediyesinin, 2019 yılından itibaren Bütünşehir yasası gereğince,  kendi  uhdesinde bulunması gereken Hal Binası ve Belediye Pasajının, mülkiyetlerini üzerlerine almamış olmasına rağmen, yaptığı imar düzenlemesi dikkat çekici oldu. Bu boşluk  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından çok iyi değerlendirildi.  Ve  halen  Pozantı Belediyesine ait olan Hal Binası ve Belediye Pasajının  yıkım kararını aldı. Ancak  bu karar, henüz uygulama safhasına geçmedi.

MERAKLA BEKLENİYOR

Bütünşehir yasası gereğince de, bu iki gayrimenkulün büyükşehre devrinin yapılabilmesi için, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Adana Valiliğine bir yazı yazıdı.  Hal ve Belediye Pasajının Büyükşehire devir teslim işlemelerinin yapılması konusunda da, Valilikten  arz ve rica da bulunuldu. Bu beklenmedik gelişmenin, Hal ve Belediye Pasajının akıbetini nasıl etkileyeceği de merakla beklenmeye başlandı ( Yorum Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER