1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“PELİN EROĞLU” Kurultay Delegeliğine “DEVAM”

“PELİN EROĞLU” Kurultay Delegeliğine “DEVAM”
Bu haber 08 Ocak 2018 - 11:16 'de eklendi ve 1.675 views kez görüntülendi.

Genel Kurul “ONAY” Verdi.

“PELİN EROĞLU” Kurultay Delegeliğine “DEVAM”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Kongresi, 30 Aralık 2017 Tarihinde Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’nun da katılımı ile, Seyhan Otelinde yapıldı. Kılıçdaroğlu, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, İLK DEFA ADANA’dan, partililere çok sert mesajlar verdi.

“BEN” değil, “BİZ” Seçilemezsem “BEN” ne olacam.? Şeklindeki düşüncelere, sahip olanlar, “ŞU ANDA” hemen buradan gidebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi, kimsenin, siyasi ihtiraslarını gerçekleştireceği bir ÖRGÜT değildir. CHP’nin hedefleri, BİZ başlığı altında, tüm TÜRKİYE’dir. Benlik kavgası değil, bizlik mücadelesi vardır. Nedeni ise, ülkemizin bu gidişatında kurtulmanın TEK alternatifi, CHP’dir.” şeklinde konuşması, partililer tarafından da, ayakta alkışlanarak, büyük takdir topladı.

VE SEÇİM

CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sonrası, kongreye geçildi. Çekişmeli, zaman, zamanda, çok hareketli geçen, kongrenin sonuçları geç saatlerde alındı. Eski Millet Vekillerinden Sedat Doğan’nın da, aday olacağı şeklindeki gelişmeler blok liste oylaması sonrası, mevcut Başkan Ayhan Barut’un tek liste halinde seçime katılıp, güven tazelenmesi ile sonuçlandı. Ve hafta başında, Ayhan Barut Mazbatasını alarak, CHP İl Başkanlığı görevini, sürdürmeye devam etti.

PELİN EROĞLU YOLA DEVAM

Kökten CHP’li, Eroğlu ailesinin, siyasetteki temsilcisi Şenol Eroğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi, İlçe Başkanlığına önce atanması, sonrasında da, seçimlerle İlçe Başkanlığı görevini devam ettiriyor olması Pozantı’nın, Adana ve sonrasında da, Genel Merkez bazında, çok önemli bir noktaya gelmesini sağlamış oldu. Ve bu gelişmede Pozantı’yı, CHP’li siyasilerin de, ilgi odağı haline getirdi. Diğer ilçelere oranla, CHP’li Millet Vekillerinin, en fazla geldiği Pozantı olurken, Merkez ve Bağlı Mahallerinde de, vatandaşlarla temas halinde olması, CHP’nin Kırsal kesimde de, hareketlenmesinin en önemli faktörlerinden birini oluşturuyor.

SADECE PELİN EROĞLU DEĞİL

Bu ilgi, CHP Pozantı örgütünün, son iki kurultay da, etkinliğini açıkça ortaya koydu. Pelin Eroğlu, son İl Seçimlerinde de, delegelerin oy birliği ile “ YOLA DEVAM ONAYI ALDI”

CHP’nin tüzüğüne göre, tüm seçilmiş listelerde, bayan kontenjanın%33 olarak tespit edilmiş olması, ALTI- OKU, diğer siyasi partilerden ayıran, önemli bir farklılık olarak da, kamuoyunun dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Böylece, İl Kongresinde Kurultay Delegesi olarak seçilen 28 adaydan, 9’u bayan Genel Merkez Örgütünde, söz sahibi olma unvanına da kavuştular.

Pozantı’dan Pelin Eroğlu’nun yanı sıra, Karataş , Kozan, Sarıçam İlçe Başkanlarının eşleri de, aynı zamanda Pelin Eroğlu gibi, Kurultay Delegesi oldular. Öncelikli yıllarda, sadece partili olan, Şenol Eroğlu da İki dönem Kurultay Delegesi olmuştu. Pozantı CHP İlçe Yönetim Kurulunda da, aynı şekilde uygulanan %30’luk bayan kontenjanından, Nermin Dinç, Huriye Dinç ve Emine Yarar da, geçtiğimiz aylarda yapılan, CHP Pozantı İlçe Kongresinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak, görev alan isimler olmuşlardı.

TÜMER POZANTI DA İDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Millet Vekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, geçtiğimiz hafta, bir bütün gününü Pozantı’da geçirdi. İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile birlikte, İlçe binasında partililerle bir araya gelen Tümer, daha sonra Gökbezle Mahalle gezilerine başladı.

OKULUNUZA SAHİP ÇIKIN

Gökbez’lilerin, okullarının kapatılacağına ilişkin, isteklerini dinleyen, Vekil Tümer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldızı’ı arayarak, konuyla alakalı bilgi aldı. Sonrasında, mahalle halkına hitaben yaptığı açıklamada, yasa gereği bu okul kapatılmasının, her-an gerçekleşebileceğini belirterek, “Sizin Öncelikle Olarak Öğrenci Sayısını Artırarak, Okulunuzun kapanmasının, önüne geçmeniz gerekir. İki sınıf da, 24 öğrenci olduğunu, bir sınıf da ise, öğrenci sayısının 10’a düştüğünü, devamı halinde okul her an kapatılabilir şeklinde” konuştu. kapanma

6.5 DÖNÜM ARAZİ

Gökbez, İlkokulunun arazisinin, 6.5 dönüm olduğunu ve kıymetli bir alan üzerinde bulunduğunu da, bu ziyaretle öğrenen Millet Vekili Tümer, Gökbez halkına hitaben, “Bırakın burada okul kapattırmayı, orta okul dahi isteyin. Çünkü geniş bir eğitim alanına sahipsiniz.   Şeklinde konuşması ile, onlara yol gösterici oldu.

SU VE ELEKTİRİK YOK

Tümer ve Eroğlu’nun, ziyaretlerinin devamını ise, ALPU Mahallesi oluşturdu. Burada, Karayolları tarafından yapılmakta olan, yolu inceleyen Millet Vekili Tümer, halkın kendisine ilettiği, yol üzerindeki açılmış bulunan ve tehlike arz eden, Yarmayı da inceledi. Vatandaşların,   “ BU YARMA BİZE KORKU VERİYOR” 35 Metrelik bu ŞEV alanında, her an kayma olabilir.” şeklindeki şikayetler üzerine Tümer, Karayolu ilgililerini arayarak, bilgi aldı. Ve gerekli çalışmaları yapacağını sözlerine ekledi.

KİM YAPACAK ?

Karayollarının yapmakta olduğu, yol uzun bir süreden beri, Boğaz Mahallerindeki ulaşımı da, olumsuz yönde etkilemekte idi.Yer yer, mevcut Karayolunun da, üzerinden geçen ve bozulan bu yollar dolayısıyla, başta AKÇA TUR Dolmuşları olmak üzere, araç sahiplerinin de, devamlı şikayetçi olduğu, Millet Vekili Tümer’e bu inceleme gezisinde, iletildi.   Ayrıca, bu yolun Alpu’yu ikiye bölmesi sonrası, karşı taraf da bulanan, yerleşim yerlerinde, Su ve Elektrik kesilmesine de sebep olduğu belirtildi.

Yanı sıra, Alpu da, Kanalizasyonun da olmadığını öğrenen, Millet Vekili Zülfikar İnönü Tümer hemen, ASKİ üst yönetimini arayarak, çözüm sağlamaya çalıştı. Yol kenarındaki kaldırımların yanı sıra, yolun bazı bölümlerinde, Karayollarının yaptığı çalışmalar sırasında bozulduğunu, halen yapılmakta ola yolun, Alpu’yu iki ayrı yerleşim yeri haline getirdiğini, gelecekte artacak olan, trafik yükünün, bu yola mutlaka, bir üst geçit yapılmasının zorunlu hale getirdiğini, mahalle halkının şikayetlerinden öğrenen, Millet Vekili Tümer, bu olumsuzluğun çözümünün nasıl olabileceğini yine vatandaşlara sordu? Aldığı cevap ise , şaşırtıcı idi. Vatandaşlar, Karayolları ile Büyük Şehir Belediyesinin bu konuda, çözümü birbirlerinin üstüne attıklarını, kendilerinin de, şikayetlerini hiç bir makama iletememekten dolayı, son derece rahatsız olduklarını öğrenince, “ Biz İktidar Değiliz. Ama şuna emin olun. CHP’li Millet Vekilleri olarak, bu konuyu TBMM’de taşıyabiliriz.” Şeklinde cevapladı.

KAPUZ –DİNÇ VE ERDEM’İ ZİYARET

Tümer, bu incelemeleri sonrası, Kadın Kollarının Yeni Başkanı olarak Seçilen, Fatma Kapuzu evinde ziyaret etti. Başarılar diledi. Pozantı’ya dönüş de ise kolu kırılan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Dinç’i ve bir süreden beri rahatsız olan partilisi, Ercan Erdem, evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ve daha sonra da, Adana’ya dönüş yaptı.

ÖZEL HABER: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER