1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI 99.KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR.

POZANTI 99.KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR.
Bu haber 20 Mayıs 2019 - 9:45 'de eklendi ve 901 views kez görüntülendi.

MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ POZANTI

99.KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLUYOR.

Haber: Hayriye Eroğlu

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, henüz başlangıç aşamasında, yaptıkları çete savaşları ile, işgalci fransız ve işbirlikçisi Ermenileri Pozantı’dan kovarak, özgürlüğe kavuşmamızın, 99. Yıl Dönümünü, 25 Mayıs 2019 Cumartesi gün çeşitli etkinlerle kutlayacağız. Bu onur kazanımı ile, Milli Mücadelenin Kalesi ünvanını da kazanan Pozantı’mız, Kurtuluş Savışımızın da öncüsü konumuna kavuşmuştur. Şehit Kasım Hoca ile, birlikte mücadele veren ve çete savaşları ile, şehitlik mertebesine ulaşan, Pozantı lı Dedelerimizin, bu onur mirasını bu sene de, aynı coşku ile kutlanması bekleniyor.

HALKIM ADINA İSTEDİM.

Pozantı, Belediye Başkanı Mustafa Çay yaptığı açıklamada, önceki yıllarda, Pozantı’nın Kurtuluş yıl dönümlerin de, Büyükşehrin önemli destekler vererek, konser ve diğer etkinliklere koyduğu katkı ile, törenlerin coşkulu ve heyecanlı geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“ Büyükşehir Belediye Sayın Başkanı Zeydan Karalar’ın, İlçemizin bu onur gününe koyacağı katkı beklentisi ile, Büyükşehir Meclisinde yaptığım konuşma da, halkımız adına istemiş olduğum destek beklentileri, boşa çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, yaptığı cevabi konuşmada, kendisine çok büyük borç bırakıldığını acil hizmetlerin bile yerine getirilemez konumda olduğunu belirterek, konser desteği veremeyeceğini, sadece Büyükşehir Belediye Bandosunu gönderebileceğini ifade etti.

YEREL SANATÇILAR

Ben, Pozantı’lı ve Pozantı Sevdalısı olarak, bu onur günümüzü rutin törenlerin dışına taşıma kararını aldım. Yerel sanatçılardan sağladığım destekleri ile, düzenleyeceğimiz konserlerin, çok daha coşkulu geçeceğine, şimdiden inanıyorum. Yanı sıra, Belediye Tiyatro ekibimizde, Kurtuluş günü akşamı, güzel bir tiyatro sunumu yapacaklarıdır. GURUP MOSSO BAND’ın müzik sunumunun devamında,, hemşerimiz olan Öner Altunsu, sesi ve müziği ile vatandaşlarımızı coşturacaklardır. Böylesi önemli bir güne, tüm Pozantı halkımız da davetledir” dedi.

TÖRENLER

Kutlama törenleri, 25 Mayıs 2019 Cumartesi gün, Atatürk Anıtına Belediye Başkanı Mustafa Çay Protokol ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin katılımı ile Çelenk koyacak. Devamında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenerek, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Sonrasında, törene katılanların tümü, Atatürk Caddesinden, Şehitliğe kadar birlikte yürüyecekler. Şehitlik ziyaretinde, Saygı Duruşu ve Dua sonrası etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi önündeki alanda devam edecek.

İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, katılımcıların Kurtuluş Yıl dönümlerini kutlayacaklar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay yapacak. Sonrasında öğrencilerin hazırladığı gösteriler ile, tören sonlandırılacaktır. Törenlerin akşamki bölümünde de, Pozantı Tiyatro ekibinin sunumunu Gurup MOSSO BAND ile,   Öner Altunsu’nun konserleri ile, kutlama sona erecektir.

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER