1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

POZANTI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Bu haber 09 Ekim 2017 - 11:09 'de eklendi ve 842 views kez görüntülendi.

POZANTI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Pozantı Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısı, 5 -10- 2017 Perşembe gün Saat 14.00’de yapıldı.

On Gündemli toplantının 2. Maddesi, Belemedik’ deki heyelanlı bölgenin tespiti için, altı kişi olarak belirlenen bilirkişi heyetinin, ikametgahlarının Belemedik de olmaması nedeni ile, yerlerine aynı yerde ikamet eden altı yeni isim kabul edildi.

Meclis Üyesi İsmail Çörekçinin, mazeretli olarak katılmadığı toplantı da, gündem dışı yapılan konuşmalar da, Akçatekir, Alpu, Fındıklı Mahallerinde, çok katlı yapılanmanın, yörenin yaylak konumunu kaybettirdiğine dikkat çeken, MHP’li Zeki Bülbül “ Bu yüzden sokağa çıkamıyorum” şeklindeki konuşması ile sıkıntıyı dile getirdi.

ÖNCEDEN VERİLMİŞ

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, konuya ilişkin olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Haklısınız. Ancak, Akçatekir de çok katlı bina ruhsatlarını veren, biz değiliz. Bu karar, 2012 yılında Akçatekir Belediyesince alınmıştır. Bizim önleme yetkimiz yok. Nedeni ise, bu binalar emsal gösterilerek, yargıya müracaat edilmesi halinde, ruhsat verilme zorunluluğu doğar” dedi.

Zeki Bülbül, cevaben yaptığı konuşmada, bodrum katlarına, iş yerleri ruhsatı verilmesinin de, sakıncalı olduğunu belirtti. Başkan Baysal bu konuda da şu cevabı verdi:

“Akçatekir de kot farkı dolayısıyla, bodrum katları normal kat sayıldığın dan, iş yeri olarak ruhsat verilir. Bununla ilgili olarak, Adana Valimiz de benden bilgi istedi. Yasal olarak, yapılacak bir şey olmadığını kendisine de ilettim” dedi.

İSKAN PARASI ÇOK

Akçatekir Kökenli, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurtçu da, Harita Mühendisleri Odasınca iş yerlerinden büyük ölçüde İskan Ruhsat parası aldığını, düşürülmesi için, belediye avukatının yardımcı olması gerektiğini belirtti. Başkan Baysal da cevaben, bu sınırlandırılmış bir rakamdır. Bizim hukuki yetkimiz yok” Şeklinde cevaplandırdı.

MECLİS TOPLANCAK

Gündemde yer alan, 2018 Mali Yılı hazırlık bütçesi görüşülmek ve karara bağlanmak üzere, müşterek komisyona sevk edildi. 16 Ekim 2017 Pazartesi günde, Saat 14.00’de görüşülerek karara bağlanmak üzere, toplanılması kararlaştırıldı.

RUHSAT VERİLDİ.

Belediye meclisinin, son iki toplantısında görüşüle, İçkili iş yeri ruhsatı verilmesi oylandı. Bir ÇEKİMESER bir RED ve birde ŞERH oyuna karşılık, oy çokluğu ile, ruhsat isteği kabul edildi.

Altıncı Madde’deki, taşınmazın satışının Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi, komisyondan geldiği RED şeklinde kabul edildi.Yedinci Madde de yer alan, bir taşınmazın satışının Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi oy birliği ile, kabul edildi. Bazı gayri menkullerinin satış yetkisinin, başkan ve encümeni verilmesi talepleri de görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

Gündemin en önemlisi ise 10. Madde idi. Buna göre, mülkiyeti belediye ye ait bulunan, 100 Metre Kare altındaki parsel ve hisse satışlarında, Belediye Encümeni ve Başkana Yetki verilmesi konusu, meclisi ikiye böldü. Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal bu konuda, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Bu madde gerçekten çok önemli. Pozantı, Akçatekir ve diğer mahallerde, çok sayıda vatandaş, konutlarının yer aldığı bu alanların kendilerine satışı için uzunca bir süre beklemektedirler. Bürokratik işlemler uzadığından, vatandaşlarda zor durumda kalmaktadırlar. Dolayısıyla da mecliste de bu konuların görüşülmesi de çok zaman almaktadır. Bu bakımdan, satış yetkisini istememizin nedeni de süre kısalığını sağlamak içindir” dedi. Yapılan oylamada, CHP ve MHP’nin Sekiz KABUL oyuna karşılık, Ak Partinin Yedi RED oyu ile, Başkan ve Encümene 100 Metre Karenin altındaki arsaların direk satış yetkisi verilmiş oldu.

GENİŞ ARA YOLLAR

Belediye Meclis Üyelerinden, Ak Partili Mehmet Bölge, yeni mezarlıktaki yolların yapılmasından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür etti. “Ancak, ara yollar çok geniş tutulmuş. Bana göre bu gereksiz” şeklindeki konuşmasını, Başkan Baysal şöyle cevapladı:

“Mezarlığın, ana yola yakın olan bölümlerini, Büyükşehir aile mezarlığı olarak satacak. Dolayısıyla da yollar, bu bölümde onun için geniş tutulmuştur. Yapılan düzenleme sonrası, yeni mezarlıkta cenazeler arka bölümlere defin işlemleri yapılacaktır.

PAHALI TAŞIMACILIK

Meclis Üyesi Mehmet Bölge, yaptığı diğer konuşmada yeni yerine taşınan Yüksek Okul Öğrencilerinin gidiş gelişlerinde dolmuşlara 5.00 TL ödediklerini, bununda öğrencilerin bütçesini sarstığını belediyece ucuz servis verilmesi gerektiğini söyledi.

YOLU AÇACAĞIM

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, cevabi konuşmasında şunları söyledi:

“Okulun önündeki yolu açarak, öğrencilerin gidiş gelişine kolaylaştıracağım. Bununla da kalmayacağım. Hastane yanından, Tünel Restoranda inen yolu da bir gece açabilirim. Bu konuda, Ak Parti Meclis Üyelerinden destek bekliyorum. Böylece, her iki yere de araçla ulaşım kolaylaştırılmış olacaktır” dedi.

ÖMERLİ SUYU TAMAM

Başkan Baysal, Ömerli de büyük ölçüde gerginliğe sebep olan, su sorununda  halledildiğine değinerek, şunları söyledi:

“Bu mahalle içerisinde bulunan, bir kaynak suyunun su şebekesine bağlanarak Ömerli’nin su sorunu da çözümlenmiş olacaktır” dedi.

KIZILKAN’DAN HİZMET TALEBİ

Akçatekir Mahallesi Muhtarı Mithat Kızılkan, toplantının son bölümünde söz alarak, mahallesinin eksikliklerini şöyle sıraladı. Son yağış, caddeleri moloz yığınları ile doldurdu. Yağmur suları için yollara menfez yapılması gerek. Şehir suyunun kış aylarında da kesilmemesi önemli. İnşaat artıkları geliş güzel yerlere dökülüyor. Patlayan suların onarımı sonrası çukurlar doldurulmuyor buda tehlike arz ediyor. Otobüs duraklarının tamiri şart Numarataj çalışması mutlaka gerekli dedi.

Başkan Baysal yaptığı cevabi konuşmada, Numarataj çalışmalarının devam ettiğini, Büyükşehir belediyesinin otobüs duraklarını onaracağını, molozların toplanmasının da, Büyükşehrin işi olmasına rağmen, Pozantı belediyesinin yaptığını, şehir suyunun kesilmemesinin ise, şimdilik imkan harici olduğunuASKİ’nin, ayda 320 Bin Liraya yakın elektrik parası ödediğini belirtti. Karboğazından su getirilerek, Akçatekir su şebekesine bağlanmasının ise, düşünüleceğini ifade etti.

Haber: Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER