1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI – BELEMEDİK – KARAİSALI, GÜNDEM OLDU.

POZANTI – BELEMEDİK – KARAİSALI, GÜNDEM OLDU.
Bu haber 08 Aralık 2019 - 16:16 'de eklendi ve 734 views kez görüntülendi.

POZANTI – BELEMEDİK – KARAİSALI, GÜNDEM OLDU.

ÇUKUROVA KALKINMA
AJANSINDAN TOPLANTI

Çukurova Kalkınma Ajansınca, düzenlenen toplantının tek gündemi, Pozantı Belemedik ve Karaisalı oldu.
Ünü ,önce Çukurova’yı sonrada Türkiye’yi aşan, Pozantı Belemedik ve Karaisalı’nın turizm açısından, bir bütün olarak konuşlandırılması ile ilgili toplantının açılış konuşmasını, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Pozantı’lı Lütfü Altunsu yaptı. Ve özetle şunları söyledi:

DEVLET VE AJANS DESTEĞİ.

“ Toros Dağlarının doğal güzelliklerini, bünyelerinde bulunduran iki ilçemizi, karayolu ile birleştirerek ortak bir cazibe alanı haline getirmek, en büyük hedefimizdir.
Varda Köprüsü, Belemedik gibi tarihi miraslarımızı doğal güzellikleri ile bütünleştiren ve eşsiz su kaynakları ile, yöreye has ürünlerin çeşitliliği de bir bütün olarak, turizmin vazgeçilmezi olmuşlardır. Devlet desteği ve Kalkınma Ajansımızın teşviklerinin yanı sıra, Pozantı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çay ve Karaisalı Belediye Başkanı Sayın Saadetin Aslan’nın bu konuda ki çalışmaları da, vatandaşlarımızın yöre ile ilgisini artırmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

KÜLTÜR ZENGİNLİĞİ

Toplantının bir diğer konuşmacısı ise, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tarı oldu. Tarı, yörenin doğal güzellikleri ve tarihi ve kültürel dokusu ile ilgili bilgiler verdi. Çukurova Kalkınma Ajansının, bu toplantısının çok verimli olacağına inandığını belirtti.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, Karaisalı Belediye Başkanı Saadetin Aslana, bu doğal güzellikleri, bir bütün haline getiriyor olmalarından dolayı da, teşekkür etti.

TELEFERİK
Teleferik konusunda uzman olan, Avustuyalı bir firma yetkilisinin, yaptığı sunum konuşmasında, ülkesindeki doğal yaşamın yanı sıra, oluşturulan turistik yatırımlarla ilgili verdiği bilgiler, katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.
Pozantı Belediyesi teknik elamanlarından Mimar Gökçe Türkoğlu’nun slayt eşliğinde , Belemedik’le ilgili yaptığı sunum konuşması da, dikkatle izlenerek takdir topladı.

Milli Parklar Bölge Müdür Vekili Faruk Atmaca da, Toros dağlarındaki tabiat dokusu ve endemik bitki çeşitleri başta olmak üzere, yaban hayatı ile ilgili yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak olan, projelerle ilgili sunumlar yaptı.
Büyükşehir Belediyesi adına, katılım sağlayan Kültür Müdiresi de, Başkan Zeydan Karalar’ın, bir başka programı nedeni ile, bu toplantı da hazır bulunamadığın belirterek, büyükşehrin yapacağı, hizmetleri anlattı.

BELEMEDİK VE AKÇATEKİR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik ağırlıklı olarak yaptığı konuşmada turizmin, belediyelerin vazgeçilmezi olduğunu, yörenin tanıtılması ve ekonomik katkılar yönünden de, son derece önemli olduğuna değendi.
Belediyelerin alt yapı hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve turizm açısından da daha aktif olmasının, bir ticari anlayış olması gerektiğini, dile getirdi. Kendi döneminde, Pozantı da Şeker Pınarı başta olmak üzere, hayalden gerçeğe dönüştürdüğü BELEMEDİK ve onun kadar önemli olacak olan, AKÇATEKİR YAŞAM PARKI ile ilgili bilgi verdi.
Karaisalı- Varda Köprüsü -Belemedik ve Pozantı’nın, açılacak olan yollarla birbirlerine bağlanmasının, sadece yörenin değil, tüm ülkenin bir ilgi noktası olacağına değindi. Önceki dönem Büyükşehir Belediyesinin, bu konuda çok önemli destekleri olduğunu söyledi.

TEŞEKKÜR

Karaisalı Belediye Başkanı Saadet Aslan’da yaptığı konuşmada, açıklamalara aynen katıldığını, yöredeki turizm faaliyetlerinin gelişmesine, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, büyük destekleri olduğunu ifade etti. Doğal ve yöresel il becerilerinin yanı sıra, ürünlerinin de tanıtımının, ekonomik getiri sağlayacağını dile getirdi.
Çukurova Kalkınma Ajansının düzenlediği çalıştaya Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Seyahat kuruluşları ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantı, akşamın geç saatlerine kadar karşılıklı görüş alışverişi ile sonlandı.( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER