1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI BU YIL DA YURTSUZ

POZANTI BU YIL DA YURTSUZ
Bu haber 14 Mayıs 2017 - 11:28 'de eklendi ve 902 views kez görüntülendi.

Kurumun Kriterlerine Uymadığı İçin Yapılamıyor…

POZANTI BU YIL DA YURTSUZ

Pozantı’da, dört bölümlü Yüksek Okulun, yaklaşık sekiz yıl önce, öğretime başlamasına rağmen, aradan geçen süre zarfında, yetkililerin uğraş vermesi sonuç almaya yetmemiş, Kredi ve Yurtlar Kurumunun kriterlerine uymadığı için Pozantı’ya bu senede bir yurt yapılamayacağı öğrenildi.

Önceki dönemlerde de, Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri belediyelerin, bina bulmaları halinde ve kendileri çalıştırmak kaydı ile, araç ve gereç yardımında bulunabileceklerini açıklamışlardı.

Yine geçtiğimiz yıllarda, erkek öğrencilerin kaldığı ahşap bir evde, elektrik kontağından çıkan yangın sonrası, burada kalmakta olan dört Yüksek Okul öğrencisi, dumandan boğulmamak için, canlarını zor kurtarmışlar idi. Bir başka olay ise, kız öğrencilerin kaldığı evde çıkan bir yangın sonrası , kız öğrencilerde aynı şekilde, canlarını zor kurtarmışlar idi.

2017 Eğitim ve Öğretim sezonunda, Pozantı’daki dört Yüksek Okulda, diğer illerden gelen, 42 Kız ve 52 Öğrenci çok zor şartlar altında ve maddi olanaklarını zorlayarak, barınma sorunları ile, baş etmeye çalışmaktadırlar.Öğrendiğimize göre, 2017 yatırım programında da, Pozantı’ya bir yurt yapılması konusu gündeme alınmamıştır. Kaymakam Taner Tengir’in, Çukurova Üniversitesi yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde ise, sayısı dört olan Yüksek Okul bölümlerinin altıya çıkarılması içinde, destek aradığı da, öğrenildi.

Haber : Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER