1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI CADDELERİNDE YÜRÜRKEN SAKIN BİR YERİNİZİ KIRMAYIN…

POZANTI CADDELERİNDE YÜRÜRKEN  SAKIN  BİR YERİNİZİ KIRMAYIN…
Bu haber 31 Temmuz 2023 - 8:52 'de eklendi ve 386 views kez görüntülendi.

 Doğalgaz Çilesi İlçe Halkını Canından Bezdiriyor.

POZANTI CADDELERİNDE YÜRÜRKEN SAKIN  BİR YERİNİZİ KIRMAYIN…

Pozantı’yı taşımalı doğalgaz sistemine kavuşturmak için, AKSAGAZ Firmasının  2022 Ekim ayında başlattığı boru hattı döşeme çalışmaların da,  Pozantı’lının  kışı çamurdan, yazın ise tozdan çektiği çilenin, devam ediyor olması, vatandaşları canından bezdirdi.

Firmanın, hastane caddesi güzergahı üzerine kurduğu ve doğalgaz depolama tesislerinden başlatılan boru hattı döşemesi, Alay yolunu takiben Atatürk Caddesi üzerinden, Kırkevler Sitesi önüne ve ara sokakların da  bir bölümüne kadar devam ettirildi.

TEHLİKE

Bu çalışmaların, beklenen de çok uzun bir süreyi kapsamasını yanı sıra,  AKSAGAZ Firmasının   çalışmalarını deprem bölgesine kaydırması  ile, Pozantı’daki çalışmalar durdu.  Bu hali ile büyük bir tehlike arz etmeye başlayan yollardaki  boru hatlarının üzerlerinin, gelişi- güzel kapatılmaya çalışılması ise yeterli olmadı. Oluşan çukurlar da kapatılmadığı  için, aylar boyunca araçlar ve yayalar için de büyük tehlike arz etmeyi sürdürdü. Vatandaşlarda kışın çamurdan yazın tozdan, adeta nefes alamaz hale geldiler. Böylece doğalgaz, Pozantı’lı için sevinç yerine üzüntü kaynağı olmaya başladı.

Bunun giderilmesi konusunda ise, yetkililerin gayretlerinin sonuç getirici olmaması ise, İlçe Halkı tarafından eleştiri konusu oldu. Ve olmaya da devam ediyor.  

NİHAYET…

AKSAGAZ firmasının geçtiğimiz ay içerisinde çalışmalarını ve gaz kaçağı olup -olmadığı ile ilgili teknik incelemelerini tamamlanması sonrası, ana caddelerin Büyükşehir Belediyesine, ara caddelerin ise, Pozantı Belediyesine teslimatı yapıldı.

YENİLENDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, sıcak asfalt temini ile ilgili olarak bir ihale açtı. Bu ihaleyi kazanan firma daha sonra gelen zamlar karşısında fiyat farkı istedi. Bunun üzerine de  Büyükşehir Belediyesi, ikinci defa sıcak asfalt ve kaldırım düzenlenmesi ihalesini açarak, ilgili firmaya yer teslimini yaptı.

HENÜZ BAŞLAMADI

İhaleyi alan firma, Pozantı girişinde bulunun bir AVM’nin önündeki yoldan, asfalt ve kaldırım kazıma çalışmalarını başlattı. Ancak aradan 10 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen, Atatürk Caddesindeki çalışmalar bitirilemedi. Bu yol üzerindeki kazıma sonrası oluşan çukurlar,  henüz kapatılmadı. Yanı sıra, kaldırımlardan sökülen kilitli parke taşlarının ise, işyerlerinin önüne  öbek – öbek biriktiriliyor olması ile de, esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlar için tehlikeli olmayı sürdürüyor.

DİKKATLİ OLUN

Bütün bunlar göz önüne alındığında, Atatürk Caddesi üzerine park eden  araçlar da, insanlar için büyük tehlike arz etmeyi sürdürüyor. Vatandaşların dikkatli olmamaları halinde ise,  olası düşmeleri sonucu, her an bir yerleri  kırılabileceği gibi, daha tehlikeli boyutlara ulaşabilecek üzücü kazalar kaçınılmaz olacaktır.( Özel haber: Taner Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER