1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI DA BÜYÜK ORMAN KESİMİ

POZANTI DA BÜYÜK ORMAN KESİMİ
Bu haber 27 Nisan 2023 - 11:19 'de eklendi ve 258 views kez görüntülendi.

300 Hektar alandaki ağaçlar yok oldu.

POZANTI DA BÜYÜK ORMAN KESİMİ

Akçatekir’den eski yoldan Pozantı’ya inenlerin, her gördükçe yüreklerini dağlayan, orman kesimine olan tepkiler devam ediyor.

Bu güzergah üzerinde, sağlı- sollu ormanları oluşturan binlerce ağacın, kesilmesinin nedenlerini araştırdık. 

Öğrendiğimiz kadarı ile de, 300 hektarlık  bu orman kesiminin,  yıllık programlar çerçevesinde yapıldığı bilgisine ulaştık. Binlerce ağacın kesiminden geriye kalan ise, 300 hektarlık kıraç bir alan oldu.  Bu kesimden zarar gören ise sadece ağaçlar olmadı. İçerisinde yaşayan binlerce canlı türü  de, yok olma tehlikesi ile karşı- karşıya bırakıldı.

Böylece bir zamanlar, ormanlık alanlardan geçilmez olan Pozantı’da, giderek yeşile  hasret kalma tehlikesi ile karşı -karşıya bırakıldı.  Dikkat çeken bir diğer başka  doğa olayı ise, ormanlar azaldıkça suları ile ünlü Pozantı da, artık su sıkıntısı çekmeye başlayan yerleşim yerlerinin başın da yer almaya başladı  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER