1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI DA KISA- KISA

POZANTI DA KISA- KISA
Bu haber 28 Eylül 2023 - 12:42 'de eklendi ve 306 views kez görüntülendi.

POZANTI DA KISA KISA

TAKİPÇİSİYİZ…

Toplumsal sorunların çözümü konusun da, kamuoyuna yansıttığımız haberlerle ilgili olarak, yetkililerin tavrının nasıl olacağının da,  takipçisi oluyoruz

DÖRTYOL AĞZI

İlk haberimiz Adana ile ilgili oldu. Dörtyol Ağzındaki Adana Büyükşehir Belediyesine ait  yolcu bekleme durağının içler acısı halini, iki defa  ayrı -ayrı görüntüleyerek haberleştirdik. Böylece,  Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım Dairesi  Yetkililerinin de  dikkatini çekmek istedik.

YENİ DURAK

Geçtiğimiz hafta içerisinde aynı yere tekrar gittiğimizde, bu defa durağın temizlenmiş ve düzenlenmiş halini görüntüledik. Bu arada bir başka gelişme dikkatimizi çekti.  

Yeni düzenleme ile, Büyükşehir Belediyesi Şehiriçi  Otobüsleri artık bu duraktan yolcu almıyorlar. Nedeni ise, bu durak önünden minibüs ve midibüslerin de  yolcu alıyor olması, büyük bir kargaşaya sebep olduğundan dolayı, Büyükşehir Belediye Otobüsleri artık,  İnönü Parkının yan tarafındaki, Eski Adliye Binası  yönünden gelen yol üzerine konuşlandırılan  yeni bir duraktan  yolcu iniş -binişini yapıyorlar.   

TEMİZLENDİ   

Pozantı Atatürk Caddesinin Maarif Sokağı girişinde, Postanenin yan tarafındaki  kaldırım üzerine bırakılın molozlar ve atık maddeler, yaptığımız yayın üzerine kaldırılmış olup, kaldırım yayaların hizmetine açılmıştır.  

NE ZAMAN YIKILACAK …?

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın sıkça  gündeme getirdiği, Hal Binası ve Belediye Pasajlarının yıkılması ile ilgili söylemleri, şimdilik unutulmuş gibi görünüyor.

Kendisine hatırlatıyoruz. Eylül Ayı Belediye Meclis toplantısında yaptığınız konuşmada, Belediye Pasajının yıkım kararı geldiğini belirtmiş olup, Hal Binası ile ilgili olarak da çürük raporunun geldiğini, ancak yıkım kararının bekleme aşamasında olduğunu belirtmiştiniz. Kamuoyu  ve buradaki esnaflar merakla bekliyor. Belediye Pasajını ne zaman yıkmaya başlayacaksınız?

ESEN ÜMİT’İ KAYBETTİK

Pozantı ve Akçatekir’in  mimari kentleşmesi konusunda, önemli çalışmalar sergileyen Mimar Esen Ümit’i, beklenmedik bir şekilde kaybettik.

Pozantı’da bilirkişilik yapmakta olan İnşaat Mühendisi Mevlüt Ümit’in de eşi olan Esen Ümit, geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu, ailesi başta olmak üzere sevenlerini ve dostlarını, büyük bir üzüntü içerisinde bırakarak, aramızdan ayrıldı.

Merhume Esen Ümit’in cenazesi,  27 Eylül 2023 Çarşamba gün öğle Namazını takiben, Adana Kabasakal Mezarlığında kalabalık bir katılımcılının eşliğinde kılınan cenaze Namazı sonrası gözyaşları arasında  toprağa verildi. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak bu değerli insana Allah’tan Rahmet, ailesi başta olmak üzere, sevenlerine ve dostlarına Başsağlığı diliyoruz.

HIFZI TOPUZ’A RAHMET DİLİYORUZ.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanlarından Erdoğan Varol, TRT’den emekli olduktan sonra, İstanbul’da bir kitapevinde başarılı yöneticilik yaptı. İstanbul sanat ve edebiyat dünyasının yanı sıra, bilim adamları ile de çok sıkı ilişkiler içerisine girdi. Bunlardan birisi da merhum Hıfzı Topuz oldu. Erdoğan  Varol,  bu ünlü meslek büyüğümüzün kaybı ile ilgili olarak, aşağıdaki paylaşımı yaptı:

“Meslek büyüğümüz Hıfzı Topuz’u kaybettik. Kısa adı BYYO olan Basın Yayın Yüksek Okulunun, kuruluşu için de ter döken, Okulun Mülkiye camiası içinde kalmasını sağlayan Hıfzı Abi ile, Uzman Yayıncılık şirketinde karşılaşmıştık. Sohbetimiz içten, samimi bir o kadar da dolu- dolu idi. Şirketin büyük ortağı Hüsamettin Ünsal’da, Hıfzı Abiyi tanıyordu. Kare şu anda, anılarımı süslüyor. Hıfzı Topuz üstadımıza rahmet diliyorum.”

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, meslek büyüğümüz, mümtaz ve saygın  bilim insanı Hıfzı Topuz’a, Yüce Allah’tan Rahmet geride bıraktıklarına Başsağlığı diliyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER