1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR.

POZANTI HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR.
Bu haber 17 Temmuz 2017 - 10:17 'de eklendi ve 1.082 views kez görüntülendi.

POZANTI’LI MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK CESARETİNİ SERGİLEDİ.

HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR.

 

Aziz Milletimizin Demokrasiye olan aşkı, Özgürlük Mücadelesinde tek vücut olarak, bayrağımızın dalgalanmasının devamını ve milli sınırlarımızla ile çevrili, vatanımızı koruma konusundaki, canları pahasına verdikleri mücadelede, hainlerin kurşunlarına hedef olarak, 248 Şehit ve 2 Bin’nin üzerinde Gazilerimizin, aziz hatıralarının yıl dönümü anısı olan 15 Temmuz, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da yaklaşık üç güne yayılan, anı törenleri ile yeniden yaşandı. Ve yaşatıldı.

Törenlerin ilk bölümünde, Kaymakam Taner Tengir Başkanlığında, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Garnizon Komutan Vekili Fatih Yerlikaya, İlçe Emniyet Müdürü Umut Karagöz, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Sivil Toplum Örgütü ve Siyasi Parti Temsilcilerinden oluşan ANI heyetinin, Kaymakamlık binası önünden başlattığı yürüyüşle, kortej Şehitliğe geldi.Kaymakam Taner Tengir, 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimizin anısına, Anıta bir buket çiçek bıraktı. Sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk tarafından, Kur-an Tilaveti yapıldı. Devamında, 15 Temmuz Şehitlerimizi de kapsamak üzere, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar okundu.Kaymakam Taner Tengir, Şehitlik çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Özetle şunları söyledi:

“Asker görünümündeki teröristlerin, aziz milletimize kurşun sıkması sonrası, 248 Şehit ve 2 Bine yakın Gazi verilmesinin üzerinden bir yıl geçti.Aziz milletimiz, bu hain kalkışmayı tabi ki unutmadı. Unutmayacaktır. İşte bunun bir örneği olarak, Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte, bugün başlattığımız törenler ve sonrasında, çeşitli ANI etkinlikleri yer alacaktır.

15 Temmuz tarihinde, Atatürk anıtı önünde bütün vatandaşlarımızla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımız talimatları doğrultusunda, demokrasi ve milli irade nöbetleri tutacağız. Başta FETO olmak üzere, PKK –PYD- DEAŞ gibi, tüm terör örgütlerine karşı olduğumuzu, bu anı törenleri ile bir kere daha göstereceğiz.Korkmuyoruz. Çekinmiyoruz. Biriz. Diriyiz. Eskisinden daha güçlüyüz. Tüm vatandaşlarımı da, 15 Temmuz da Atatürk Anıtı önüne bekliyorum” dedi.

Anı törenleri dolayısıyla, Merkez Camiinde mevlidi şerif okundu. Ardından şehit aileleri ile birlikte, öğle yemeğine katılarak onlarla sohbet eden Taner Tengir, Şehit ve Gazilerimizin asla unutulmayacağını bir kere daha ifade etti.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla, Kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bir konuşma yapan, İlçe Spor Müdürü Yıldırım Dutar şunları söyledi:

“ 15 Temmuz haftası anma programı etkinliklerini, her yıl geleneksel hale getireceğiz. Yaz Spor Okullarında eğitim gören öğrencilere, vatan ve bayrak sevgisini aşılandırılması, Milli Birlik ve Beraberliğimizi güçlendirmek adına, Yurt bilinci konularında bilgilendirme yapılacak dedi.Sportif anı etkinlikleri, okçuların gösterisi ile başladı. Karate Müsabakaları, Satranç Müsabakaları, Futbol Müsabakaları yapıldı. Kaymakamlık binası önünden, Zafer Sabancı Lisesi önüne kadar, Atletimiz yarışmaları da anma etkinliklerinde yer aldı.

Cuma günü yapılan etkinlikler çerçevesinde, Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Umut Karagöz, Niğde’ye giderek, Şehit Astsubay Ömer Halis Demir’in şehitlik kabrini ziyaret ettiler. Fatiha okudular. Sonrasında da ailesini ziyaret ettiler.Anı törenleri, Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da, kapsamlı bir programla gerçekleştirildi.Öncelikli olarak, 15 Temmuz Cumartesi günü Atatürk anıtı önünde toplanıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Kur-anı Kerim Tilaveti yapıldı. Camiiler de Mevlitler okutuldu. Yatsı Namazı sonrası, Şehitlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada da, yine Kur-an Tilaveti yapıldı. 15 Temmuz ve diğer şehitlerimizin ruhuna Fatihalar okundu. Sonrasında da Sinevizyon sunumu yapıldı.

NÖBET TUTULDU.

Aynı gece, Saat 00.13’den itibaren, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’nın camilerinde, Sala verilmesiyle Demokrasi nöbeti başladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun da, hazır bulunduğu buradaki törenlerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ile Kaymakam Taner Tengir yaptılar.

“ 30 KURŞUN” Başlıklı şiir dinletisi sonrası, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ile ilgili, sinevizyon gösterimi yapıldı. Saat 02.30’da, yine tüm yurtta olduğu gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinden yaptığı konuşma, canlı yayın olarak büyük ekrandan gösterildi. Sonrasında, Hatim Duası yapıldı. Sabah Namazına kadar devam eden nöbetler sonrası, Pozantı Merkez Camiinde kılınan Sabah Namazı ile, 15 TEMMUZ ANI etkinlikleri sona erdi.

Böylece, Pozantı’lıların da Hain Darbe Girişimi karşısında, Kurtuluş Savaşında, Pozantı’nın kurtarılmasında gösterdikleri kararlılık, cesaret, bayrak ve vatan sevgisinin torunlarında da, aynı heyecanla yaşatılmakta olduğunun, ONUR verici bir devamı oldu.

HABER: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER