1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI HALK EĞİTİM KONFEKSİYON FABRİKASI GİBİ

POZANTI HALK EĞİTİM  KONFEKSİYON FABRİKASI GİBİ
Bu haber 18 Aralık 2017 - 11:16 'de eklendi ve 1.409 views kez görüntülendi.

Usta Öğretici Zeynep Seyrek, Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdü.

POZANTI HALK EĞİTİM

KONFEKSİYON FABRİKASI GİBİ

Yaşamda, hedef koymak ve ulaşmak, her insanın hayalidir. Ancak, gerçekleştirmek ise, çaba ister. Özveri ister. Engellerin aşılması ve sonuca ulaşılması ise, mutluluk veren bir hayat şeklidir.

Pozantı Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğünde görevli, Usta Öğretici Zeynep Seyrek, hayallerini gerçeğe çevirmesini bilen ancak, bunu sadece kendi çıkarı için değil, toplumsal birliktelikle, insanlara mücadele ruhu aşılayan ve yanı sıra,   hedeflenen başarıya kursiyerleri ile birlikte, koşan ve aynı zamanda onlara, ekonomik getiri sağlayan, bir eğitimci.

Pozantı Kaymakamlığı ve Belediyesinin iş birliği ile gerçekleştirdikleri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın açtığı ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edilerek, kendilerine ücretsiz ve marka giyim sağlayan, Sosyal Market açılışında, bu müteşebbis eğitimciyi, tanıma fırsatı bulduk. Ayak üstü gerçekleştirdiğimiz sohbette de, hedeflerini, başarıya odaklanmasının ve gerçekleştirmesinin aşamalarını anlatırken, daha da büyük destekler beklediğini ifade etti.

TAZMİNAT DEĞİL, MAKİNA ALDIM

Pozantı, Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğünde, göreve başlamadan önce Adana’da, bir tekstil firmasında, uzun yıllar çalıştığını ve bu iş kolunda üretimden, pazarlamaya kadar olan aşamaları, iyice öğrendikten sonra, serbest çalışma kararını aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“ İşyerinde ayrılırken tazminat değil, tekstil makinası istedim. Kendileri de, bu talebimi çok olumlu buldular. Eşimin tayini dolayısıyla, Pozantı’ya geldiğimde, İlçe de, bir kadın terzisinin olmayışının yanı sıra, tekstil üretimi ve pazarlaması konusunda, büyük boşluk olduğunu gördüm. Bu arada, Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğüne yaptığım, usta öğretici talebimde kabul edilince, çevreye ve topluma, hizmet imkanı da bulacağımdan, bu gelişme beni, çok fazla heyecanlandırdı.

KÜÇÜKTEN BAŞLADIK

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, benim birlikte tekstil üretimini, Pozantı’daki bayanlarla ortak çalışarak, üretim safhasına taşıma , pazarlamasını yapma ve teknik imkanların genişletilmesi karalılığımı, paylaşarak destek istediğimi belirttim. Kendilerinin de benim duyduğum heyecana, ortak olmaları sonrası, derhal çalışmalarımıza başladık.

MAKİNA PARKI GENİŞLEDİ.

Önce Overlok, Düz ve Nakış Makinaları ile başladığım, tekstil üretim çalışmalarına, Pozantı’lı bayanlarında büyük rağbet göstermeye başlamaları, Kaymakam Sayın Taner Tengir İle, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy’uda, motive etmesi sonrası, kendileri Penye Rençme Makinasını, atölyemize hediye ederek, ürün üretim kapasitemizin ve teknik alt yapımızın, genişlemesine katkı da bulundular.

PEŞ – PEŞE SİPARİŞLER

Bu moral motivasyonu içerisinde başlattığım çalışmaların, meyvelerini kısa zamanda almaya başladık. Pozantı’da, bayan terzisi olmadığı için, ilk olarak Abiye kıyafetlerin, dikim ve üretiminin yanı sıra, Eşofman, Çocuk Kıyafetleri, Pijama ve her yaşa hitap eden giysileri, Pozantı da imal edilerek satışa başlanmış olması, konfeksiyon ticareti yapan, iş yerlerinin de dikkatini çekmeye başladı. Üreticiden – Tüketiciye, aracısız olarak, kaliteli ve ekonomik bir şekilde pazarladığımız tekstil ürünlerimiz, ilçedeki konfeksiyon mağazalarının tezgahlarında, kısa sürede yerini almaya başladı.

Yanı sıra, Pozantı’daki bir organizasyon firmasına, sandalye kılıfı ve masa örtülerini seri halinde üreterek teslim ettik. Bunu duyan, Çiftehan Termal Otele de, aynı şekilde, Çarşaf, Nevresim, Masa Örtüsü, Sandalye Kılıfı gibi ihtiyaca göre değişik ürünlerimizin teslimatını yaptık.

AYLIK BİN TL

Pozantı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Usta Öğreticisi Zeynep Seyrek, bir başka mutluluğunun ise, artık birer   usta makastar haline gelen, bayan kursiyerlerinin, kazançları ile ilgili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İki yılda, çok önemli işler başardığımıza inanıyoruz. Gelecek için, hedeflerimiz daha büyük. Bu yola birlikte çıktığımız, kursiyerlerimiz artık birer, usta terzi haline geldiler.   Bu gelişmenin bir başka yanı ise, aile bütçelerine yaptıkları   ayda Bin TL’lik katkı, onların moralini yükselten, heyecanlarını artıran önemli bir ekonomik gelişme oldu.

Kendileri bana, “ Hocam artık evde duramıyoruz. Sabah olsun, biran önce, işimizin başına koşalım diye, adeta uykularımız kaçıyor. Evde oturma sıkıntısından, kurtulmuş olduk. Bu gelişme, bizi hayata çok daha fazla bağladı. Size teşekkür ediyoruz.” şeklindeki konuşmaları da beni, bir usta eğitici olarak, çok daha fazla mutlu ediyor” dedi.

YETKİLİLER KATKI KOYMALI

Tekstil ürünleri üretiminde , pazarlamasında, Usta Öğretici olan Zeynep Seyrek, büyük hayallerini gerçekleştirebilmek için, desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ancak, görevi gereği, her hangi bir kimseye çağrı yapmadı.

Bu kadar güzel gelişmeyi, biz haberleştirirken çok mutlu olduk. Hayallerin, sadece insan yüreğinde yaşatılarak avunması değil, çalışmalar ile, gerçeğe dönüşebileceğini de yaşadık. Bizim çağrımız, Pozantı’lı kadınların tekstil üretiminde, pazarlamasında başta, Kadın ve Çocuk Giyiminde söz sahibi ola bilmeleri, aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayabilmelerinin yanı sıra,

iş istihdamının ve sosyal yaşam dengesinin, değişmesi açısından da başta, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’a, bu sanayi dalının, fabrikasyon haline dönüştürülerek, resmileştirilmesi imkanını sağlamaları, kendilerine de kalıcı bir hizmete, imza atmalarının mutluluğunu yaşatacaktır.

Özel Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER