1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 05 Ocak 2020 - 16:20 'de eklendi ve 752 views kez görüntülendi.

HAL BİNASI TEMİNAT GÖSTERİLİDİ.

Pozantı Belediyesinin, en önemli gayrimenkullerinden birisi olan, uğradığı zaman aşımı dolayısıyla, ticari etkinliğini yitiren Hal Binası, teminat gösterildi.

Pozantı Belediyesi bünyesinde bulunan, Personel Hizmetleri Şirketinin, SSK’ya olan 758 Milyon Liralık borcuna karşılık, yapılandırma yapılabilmesi için, Hal Binası  400 milyon lira karşılığında, teminat gösterildi. 36 aylık süre sonunda borcun bitmesi ile,  teminat kaldırılacak.

HALK EKMEK HAYAL

Pozantı Belediye Meclisinin, 2020 Ocak Ayı Olağan toplantısında, Ak Parti Meclis Üyelerinden Fatih Yenel, Pozantı’ya Halk Ekmeğin getirilmesi ile ilgili yaptığı konuşmaya, Çay’ın cevabı şöyle oldu:

“Geçmiş dönemdeki, Belediye Meclislerinde de, bu konu gündeme getirildi. Hatta, eski meclis üyelerinden, Karadeniz Fırını Sahibi Adil Çakmakçı’yı koruduğum şeklinde, asılsız ithamlarda bulunuldu.

DOĞAN VE ÖRS BAŞARAMADI.

Karadenizli Adil Çakmakçı ve ekibi, ekmek imalatı konusunda son derece deneyimli bir isimdir. Geçmiş yıllarda, İbrahim Doğan ekmek fabrikası kurarak, Adil Çakmakçı’ya rakip olmak istedi. Başaramadı. Ve fırını, ona devir etti. Bir başka işletmeci olan, Mustafa Kemal Örs’de, ekmek üretimine geçti. O da başarılı olamadı. Fırını Adil Çakmakçı’ya devir etti.

Şimdi ise, Adana’dan gelmesini istediğiniz halk ekmeğinde, buraya gönderilme maliyeti, hayli yüksektir. Yanı sıra, gönderilen ekmek yetmediğinde de, vatandaşların tepkisini toplarsınız.  Bunun altından da kalkamazsınız” dedi.

POZANTI ÖNEMİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yeni kurulan Kuzey Adana Belediyeler Birliği ve bu kuruluşun oluşturduğu, projelerle ilgili yaptığı açıklamada Pozantı’nın, adeta bir merkez gibi  düşünüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“ Tufanbeyli , Saimbeyli, Feke, Aladağ, Karaisalı, Yumurtalık Belediyelerinin, kendi yörelerine ait yetiştirdikleri ürünlerin  başında gelen, bal, sebze, meyve ve benzeri zirai ürünlerin, paketleme sistemleri için, Çukurova Kalkınma Ajansı, 2.5 Milyon Liralık kredi verecektir.

Bu proje ile ilgili tesislerin, önemli bir bölümü Pozantı da konuşlandırılacaktır. Dolayısıyla da Pozantı, Kuzey Adana Belediyeler Birliğinin, paketleme merkezi konumuna gelecektir. Teknik ekipman alımı ile ilgili olarak, çalışmalarımızı başlattık. Sonucunun da, hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.

DOĞAL GAZDA UMUT

Pozantı Belediye Meclisinin, 2020 Ocak Ayı Olağan Toplantısında, dikkat çeken bir başka gelişme ise, Doğal Gazla ilgili oldu. Karaisalı’da uygulanmakta olan, taşımalı doğalgaz sisteminin, Pozantı’ya da adaptasyonu ile ilgili olarak, bir önceki toplantı da üç partiden oluşan Komisyon Üyeleri oluşturulan ekibin başı Durmuş Taşpınar, gelişmelerle ilgili açıklama yaptı şunları söyledi:

“AKSAGAZIN yetkilileri ile görüştük.  Açıklamalarım Pozantı Gazetesinde de, yer aldı. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Gelişmelerle de ilgili olarak, meclisimizi de bilgilendireceğiz.” dedi.

İNCE: KIRILDIM

“Cumhur İttifakından Durmuş Taşpınar, Selçuk Coşkun ve CHP’li Seyhan İnce’den oluşan komisyonun, AKSAGAZ ziyaretinde bulunamayan Meclis Üyesi Seyhan İnce, yaptığı eleştiride şunları söyledi:

“Sayın Taşpınar’a üzüntülerimi iletiyorum. Bana soruyorlar? Sen niye yoksun? Cevap vermekte zorlanıyorum. Kaldı ki ben, Sayın Kaymakamımıza verdiğim plaket törenine, Başkan Yardımcımız Ebru Doğucu ve diğer üyeleri de davet ederek, birlik gösterisi sergiledik. Ancak, Doğalgaz komisyon üyesi olmama rağmen bulunmayışımı eleştiriyor, mazeret te kabul etmiyorum.” Taşpınar ise yaptığı cevabi konuşmada, şunları söyledi:

“Bu toplantı resmi değil idi. Pozantı Gazetesinde de açıklamalarım detayları ile, yer aldı yapacağımız resmi toplantıda, tabii ki Seyhan İnce’de, yer alacaktır.” dedi.

“DAĞLI İLE GÖRÜŞTÜM”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı’ya Doğalgazın taşınması ile ilgili olarak, yaptığı destek çalışmalarını, şöyle özetledi:

“Ben de, Ankara bağlantılı olarak, bu konuyla ilgili çalışmaları yürütüyorum. Ak Partili Millet Vekillerimizde Sayın Tamer Dağlı’nın, tam desteğini almış durumdayız. Siyasi erkin desteği olmazsa, Pozantı ya doğalgazı getirmemiz, pek mümkün olamayacak. Sizin buradaki çalışmalarınıza, benim Ankara bağlantılı çalışmalarım da eklendiğinde, sonuca daha erken gideceğiz gibi, görülüyor.” dedi.

BÜYÜK KOLAYLIK

Belediye Başkanı Mustafa Çay, mecliste yaptığı bir başka açıklamada ise, eğitimle ilgili önemli bir konuya değindi. Meclis üyelerine dağıttığı, online seti ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Sayın Kaymakamımızın, İlçe Milli Eğitim ve halk Eğitim Müdürlükleri ile- Pozantı Belediyesi olarak oluşturduğumuz, dijital soru bankası verileri, bir ilk olmuştur. Şimdi, size dağıttığım bu sette, Soru Bankasını 15 Bin soruyu kapsayan giriş şifresi vardır. Öğrencilerimize dijital ortamda bu soruları çözerek- üniversiteye hazırlık kursularına gitmeden, evlerinde de dershane ortamı oluşturacaklardır. Bir ilk olarak uygulanan bu dijital sistemi, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, diğer başkanlarla birlikte paylaşacağım.” dedi.

MAL BEYANI

Ocak 2020 olağan toplantısında, meclis üyelerinin yasal olarak mal beyanı verme zorluluğu bulunduğunu, Başkan Çay açıkladı. Ve şunları söyledi:

“Meclis üyelerinin hazır olan formlardan alarak, en kısa zamanda mal beyanında bulunmanız sizin kendi yararınadır” dedi.

KARALAR’A TEŞEKKÜR

Başkan Mustafa Çay, Belediye Meclisinin Ocak Ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, başta lavanta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da  Pozantı’ya yaptığı hizmetlere teşekkür etti. Şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Pozantı’ya gelişlerinde damadımı askere göndermem nedeni ile, hazır bulunamadım. Başta lavanta dikimi ve alt malzemelerinin verilmiş olması, konusundaki çalışmalarından dolayı, kendisine teşekkür ediyorum. Aynı şekilde, burada söz verdiği gibi, tüm mahallerimizin yollarının, kış mevsiminin bitimi ile birlikte, sıcak asfalta kavuşturacak olması müjdesi de, sevindirici olmuştur. Bu çalışmalar çerçevesinde büyük gayret ve hassasiyet gösteren, Meclis Üyemiz Seyhan İnce’ye de,  teşekkür ediyorum.” dedi.

BAKLAVALI TOPLANTI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Meclisin 2020 Yılı Ocak Ayı ilk olağan toplantısını,  baklava ile açtı. Tatlı Yiyelim, tatlı Bir yıl Geçirelim diyerek de, espri yaptı.

YAŞAM PARKI

Başkan Çay’ın, 2019 hedefleri arasında, sosyal ve turizm ağırlıklı tesislerin yapılıyor olması ön planda yer alıyor.

Sonbaharda, SARI’nın Başkenti olan Belemedik’in, ülke turizmine kazandırması sonrası yönünü çevirdiği Akçatekir’de, devletin sağladığı kredi ile, yaşam parkını ayağa kaldırması çalışmaları, ile ilgili verdiği bilgi teşekkürle karşılandı.

Çay, bu kredi de nakit kullanmadıklarını, yaptıkları alımların faturalarının, devletçe karşılandığını,  Sayın Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Pozantı Kaymakamı Sayın Muammer Sarıdoğan”nın, bu konudaki etkinlik ve kararlılıkları ile, kış sezonu  olmasına rağmen yaşam parkının başta, lokanta ve diğer tesisler olmak üzere, yapımlarının devam ettiğini belirterek, Demirtaş ve Sarıdoğan’a teşekkür etti.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Başkan Çay’ın bir diğer hedefi ise, Belemedik’deki 38 dönümlük bir alanın, belediye ye kazandırılacak olması ile ilgili oldu. Ve şunları söyledi:

“Şahıslara satışı düşünülün bu alanın, afet bölgesinde olması ve yapılaşma müsait olmaması nedeni ile, satışında alıcı çıkmadı. Biz, Pozantı Belediyesi olarak, bu alanın kiralanması için Devlet Demir Yolları yetkilileri ile görüştük. Olumlu sonuçlar alamaya başladık. Gerekli alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İl Turizm Müdürlüğü ile oluşturacağımız proje ile, burasını da turizme kazandıracağız” dedi.

KİRALANIYOR

Çay, Belemedik’in her geçen yıl daha da ününü artırdığını, arsa fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini, yeni bir av sahalarının, doğa ve turizme kazandırılması için, çalışmalar başlatıldığını  belirterek, şunları söyledi:

“ Orman Av Tesisleri, Pozantı Belediyesine yıllık 18 Bin Liradan kiralandı. Ancak, 10 odalı bu tesisin yapılışında, başta kalorifer tesisatının olmamasının yanı sıra, tavanlarının da akıyor olması nedeni ile, teslimatını kabul etmedik. Bütün bunlar onarıldıktan sonra, belediyemizce  sözleşmesi yapılarak, kiralanacaktır.” Dedi.

BAYRAK GÖNDERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Ağustos 1920’de, beraberinde Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak ile geldiği Pozantı’da, gerçekleştirdiği tarihi oluşum, günümüzde de önemini sürdürüyor.

Ulu Önderimiz ATATÜRK, Kurtuluş Savaşı sırasında Adana’nın, Fransızlar ve işbirlikçisi Ermeniler tarafın dan, işgal edilmiş olması nedeni ile Pozantı’yı, Adana’nın Vilayet Merkezi yapmış ve iki yıl süreyle de, Pozantı bu onur ünvanını sürdürmüştür. Bu geleneğin devamı olan Şanlı Bayrağımızın, Adana’ya gönderiliyor olmasının devir-teslim töreni, 3 Ocak 2020 Cuma gün, Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirildi. Adana’dan gelen bisikletçilere, Bayrağımızı öperek teslim eden Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, bu tarihi oluşumla ilgili olarak, anlamlı ve bilgilendirici bir konuşma yaptı. Duygularını dile getirdi.

Şanlı Bayrağımız, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş törenlerinde, Vali Mahmut Demirtaş’a, teslim edilmek üzere yola çıkarıldı. Bayrak teslim töreninde,  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yanı sıra, daire amirleri ve siyasi parti başkanlarından sadece, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’da, hazır bulundular. ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER