1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 10 Şubat 2020 - 8:53 'de eklendi ve 649 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

Siyasi partiler, üzerlerinde menkul veya gayri menkulü pek bulundurmazlar. Bunun başlıca sebeplerinden birisi ise, partinin kapatılması veya faaliyetine son vermesi halinde, üzerindeki bu kayıtlı malların, hazineye kalacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Pozantı da ise, CHP dışında diğer siyasi partiler, ilçe binalarında kiralık olarak oturmaktadırlar. Şenol Eroğlu’nun, beş yıl önce İlçe Başkanı olması ile başlayan, mülk edinme gayreti  sonuçlandı. Örgüt, Pozantı’da kendi mülkünde oturan, Adana İli deki tek ilçe konumuna geldi.

İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, önce mevcut binayı satın alması ile başlayan gelişmeler, sonrasında, Gençlik caddesi üzerinde bulunan arsanın da alınması ile, birleştirildi. Üçüncü adım olarak da, yıllardır çok dar bir bina da, siyasi çalışmalarını yürüten CHP Pozantı İlçe Örgütü, mevcut binanın genişletilmesi ile, iki katlı çağdaş bir mülke kavuşmuş oldu.

CHP’ye binayı tapulayan, Başkan Şenol Eroğlu’nun, bu özverili gayretinde, bir miktar maddi destek, Genel Merkezden geldi. 2014 yılında Seyhan ve Çukurova Belediyeliklerinin alınması ile başlayan, CHP’nin yükselmesi, 2019’da Büyükşehrin eklenmesi ile, Adana genelinde en güçlü siyasi örgüt haline geldi.

Ancak, bu gücün maddi yanı, Pozantı’ya yansımadı. CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e defaten yaptığı “ Parti binasına maddi katkı” talebi, sadece istekte kaldı. Bu üç Belediye küçük ayni yardımlar yaptılar.  Şenol Eroğlu’nun maddi destek talebini ise, göz ardı ettiler.

Ancak, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bu duyarsızlıklardan yılmadı. Kendi maddi katkısı ile, önce mevcut binanın tapusunu aldı. Sonrasın da genişlettiği İlçe Binası ile, CHP’ye maddi değeri yüksek, bir gayri menkulü kazandırmış oldu. Binanın tapusunu da, CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat taktim ederek büyük takdir toplayarak önemli bir görevi de, başarmış oldu.

Adana’dan, zaman- zaman Pozantı’ya gelen CHP’li Millet Vekilleri, İl Başkanı ve CHP’li  Belediye Başkanları, bu  önemli bir gelişmeye ise, sadece  teşekkür etmekle yetindiler. Böylesi, önemli bir davranış karşısında, Şenol Eroğlun’nun partiye yaptığı önemli hizmette de, yalnız bırakmış oldular.

İLK KONGRE

İki Katlı olarak hizmete giren, üst katında Kadın ve Gençlik Kollarının çalışmalarının başlatıldığı, alt katında ise partililerin ağırlanarak, geniş bir mekanda sohbet ortamı yaratılması, ilgiyi giderek artırıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Pozantı İlçe Kadın Kolları, yeni İlçe Binasında ilk Kongrelerini yaptılar. İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’un, güven tazelediği kongreye, İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’da destek verdi. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve bir gurup İl Yöneticisi de, kongre de hazır bulundular. Partiye kazandırılan yeni ilçe binası dolayısıyla, Başkan Eroğlu’nu tebrik ettiler.

FİDAN DAĞITIMINI KİM YAPACAK?

Adana Büyükşehir Belediyesinin, kırsal kesimlere fidan dağıtımı için yaptığı çağrı, iki başlılık arz ediyor. Pozantı Belediye Meclisinin, geçen hafta yapılan Şubat Ayı Olağan Toplantısında, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, fidan alacak üreticilerin, Belediye Fen İşlerine tapu ve benzeri evrakla müracaat edebileceklerini, alınacak sonucun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına, iletileceğini belirtti.

Bu konuyla ilgili, bir başka gelişme ise, sanal ortam aracılığı ve SMS yoluyla oldu. CHP İlçe Başkanlığınca duyurulan mesajda Ceviz, Kiraz, Asma Çubuğu, Lavanta, Çilek, fidan ve fidesi almak isteyenlerin, CHP Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Seyhan İnce’ye, başvurmaları belirtildi.  Bu, iki başlı duyuru karşısında, başta Muhtarlar olmak üzere,  Fidan alacak üreticiler de,  nasıl bir tavır içerisinde olmaları gerektiğine, karar vermekte zorlanıyorlar.

KÖPEKLER TEHLİKE SAÇIYOR.

Yıllardır, sorun olmaya devam eden başı-boş köpekler, kış şartlarının artması ile birlikte, giderek tehlikeli olmaya başladılar.

Akçatekir başta olmak üzere, Pozantı ve bazı boğaz mahallerinde, başı -boş bir halde gezen köpekler açlığında etkisi ile, giderek vahşileşmeye başlayarak, adeta kuduza davetiye çıkarıyorlar.

Bazı Sivil Toplum Örgütlerinin, bu sahipsiz köpeklere, zaman -zaman yiyecek desteği sağlamalarına rağmen, Akçatekir’in Toros Caddesini bölgelere ayırarak, kendi hakimiyetlerini oluşturan, aç ve başı -boş köpeklerin, ara da bir vatandaşlara da saldırmaya başlamaları,  tehlikelinin boyutlarını her geçen gün artırıyor.

Üreme sezonun da başlamış olması dolayısıyla, daha da tehditkar hale gelen ve  yabanileşmeye başlayan bu  köpeklerin, toplanıp barınaklara gönderilmesi ise, Büyükşehir ile Pozantı Belediyesi arasında  çözülemeyen bir sorun olarak, dikkat çekmeye devam ediyor.

Vatandaşların korku ve rahatsızlık hissettiği bu köpekler, özellikle akşam saatlerinden sonra, saldırganlıklarını daha da artırarak, gecenin bir saatinden sonra, ulumaya başlamaları insanları sıcak yataklarında bile, tedirgin ederken, soruna çözüm getirilemiyor olması da, şikayetleri her geçen gün artırıyor.  

AKÇATEKİR’İ BÜYÜKŞEHİR ALDI.

Pozantı Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında, önemli bir sorun haline gelen, Akçatekir Belediyesi Eski Binasını, Büyükşehrin kendi mülküne geçirdiği, duyumlarımızın arasında yer alıyor.

Akçatekir’in son Belediye Başkanı Mehmet Kılıçkaya tarafından, imarla ilgili bazı konularda,  esneklik gösterilerek yapılan ve açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin yaptığı bu beş katlı bina, 2014 Büyükşehir seçimleri sonrası, atıl hale gelmişti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, “  Ben burayı, Arşiv deposu olarak kullanıyorum. Buranın arazisi, Pozantı Belediyesinin sınırları içerisinde kalıyor olması dolayısıyla, binada da büyük ölçüde bizim hakkımız var” şeklindeki tavırları Büyükşehir Belediyesi ile, Pozantı Belediyesi arasında ilişkileri germiş idi.

Son gelişmede ise, Büyükşehir Belediyesinin, yapmış olduğu çalışmalar sonrası, Pozantı Belediyesinin arşiv binası olarak kullandığı bu yapının, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçtiği, duyumlarımız arasında yer aldı.

Büyükşehir Belediyesinin bu binada, ASKİ tahsilat servisi başta olmak üzere, bünyesindeki bazı birimlerin de, irtibat bürosu olarak değerlendirileceği, konuşulan konular arasında yer almayı sürdürüyor.  

ASKİ HALA KİRADA

Büyükşehir Belediyesinin, en büyük kuruluşlarından birisi olan, ASKİ’nin Pozantı  ve Akçatekir de kiralık binalarda  faaliyetini devam ettiriyor olması, önemli bir kira giderine sebep oluyor.  

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, girişimleri ile başlatılan çalışmalarda, İlçe binasının karşısında bulunan, çok katlı bir konut, Büyükşehir Belediyesince satın alınarak, ASKİ’ye tahsis edilmesi çalışmalarından ise, henüz bir sonuç alınamadı.

Akçatekir de, kiralık bina da faaliyetlerini yaz ağırlıklı sürdüren, Pozantı’da ise, halen 25 BİN TL civarında, yıllık kira ile oturduğu binada, hizmet vermeyi sürdüren ASKİ’nin, kendi gayri menkulleri boşta dururken, hala kiracı konumunu sürdürüyor olması Pozantı’da dikkat çekip, eleştirilen konuların başında geliyor.

Sarıdoğan  ve Çay’ın  Sel Mücadelesi

Pozantı ve Mahallerini etkisi altına alarak, derelerin taştığı, sellerin yolları götürdüğü, Çakıt Çayı başta olmak üzere, Körkün ve diğer çayların adeta nehre dönüştüğü, 80 yıldan bu yana görülmeyen, felaket boyutlarına ulaşan yağmur, yollar başta olmak üzere, diğer tüm  alt yapıları da sildi, süpürdü, götürdü.   

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’nın, gece- gündüz demeden, sel tehlikesi ile karşı -karşıya kalan vatandaşların yanında olması, fırtına eşliğinde yağmaya başlayan ve felakete dönüşeceği meteorolojik verilerle önceden tespit edilen aşırı yağışlarla ilgili olarak, 5 Şubat 2020 Çarşamba gün Akşam saatlerinden itibaren, yaptırdığı anonslarla,  halkı  tedbirli olmaya  davet etmesi  de,  takdir edilen bir davranış oldu.

 Kaymakam Sarıdoğan’nın, sel felaketine karşı yapılmakta olan çalışmalara, gece saatlerine kadar  bizzat nezaret etmesinin yanı sıra, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, aynı şekilde yağmur felaketine karşı mücadelelerini aksamasız sürdürdüler. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, sanal ortamdan yaptığı canlı yayında, “ Büyükşehir Belediyesi neredesin? şeklindeki feryadına ise, adeta kulaklar tıkandı.  Devlet desteğinin yanı sıra, Sarıçam ve Ulukışla Belediyelerinin, bu çağrıya teknik ekipman ve araç desteği vermesi  ise, ilçe de takdirle karşılandı.  

SON GELİŞME

Pozantı’yı, önemli ölçüde sarsan başta ulaşım olmak üzere, tüm altı yapı tesislerinin nerede ise, tamamının sel suları ile yok olduğu, Pozantı’ya teknik ekip ve araç desteği geldi. Belediye Başkanı Mustafa Çay yaptığı açıklama da, geçte olsa bu desteğin gelmiş olmasına teşekkür  ederken, sitemlerimi de iletiyorum dedi.

VAZ GEÇTİLER

İlçe Tarım Kredi Kooperatifine kayıtlı, tarım ve ziraat üreticilerinden 157’sinin, faaliyetlerine son vererek, kayıtlarını sildirdikleri öğrenildi. Meyve ve Sebze üreticiliğinde girdi fiyatlarının, aşrı derece de artmış olması, buna karşılık üretilen sebze ve meyvenin,  değerinin altında satılıyor olması, bu vazgeçilişin başlıca sebeplerinden biri olması, duyumlarımız arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER