1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 17 Şubat 2020 - 8:52 'de eklendi ve 642 views kez görüntülendi.

POZANTI BELEDİYESİNİN

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Gazetemizde geçen hafta yer alan “ AKÇATEKİR’İ BÜYÜKŞEHİR ALDI” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaparak, şunları söyledi:

SAYIN VALİ KARAR VERDİ.

“Bu konu nihayet çözümü bağlandı. Adana Valiliğinin de girişimi sonrası, Akçatekir Belediye Eski Binasının yerinin bir bölümünün, Pozantı Belediyesine ait olması dolayısıyla yürütülen araştırmalar sonucunda da, mevcut binanın kullanım hakkı belediyemize verildi. Biz bu karar öncesi, Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler içinde, burasını kullanıma açmıştık. Dolayısıyla da, iki belediye arasında artık sorun olmayacak olan Belediye Eski Binası, bundan sonra Valiliğin kararı ile iki belediyenin de kullanımına açılmıştır.” dedi.

TANGOLARA ÇİFTE  SORUMLULUK

 Çukurova Üniversitesine bağlı, Pozantı Meslek Yüksek Okulu ile, yörenin en geniş Tarım ve Zirai ürünler deneme merkezi olan POZMER’in Müdürlük görevlerini, Prof. Dr. Semih  Tangolar, yürütmeye devam edecek.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünce, 2020 Ocak Ayı içerisinde, her iki göreve de devam kararı verilen Prof. Dr. Semih Tangolar, kendisine gösterilen her iki görev sorumluluğundan dolayı, Çukurova Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Üniversite Senatosu Üyelerine teşekkür etti.

Üç yıl süre ile, iki görevi de sürdürmeye devam edecek olan Tangoların, yeni projeleri ile ilgili  olarak  gelecek sayılarımızda, kendisiyle yapacağımız röportajı  kamuoyuyla paylaşacağız.  Prof. Dr. Semih Tangolar’a, devam ettireceği her iki görevinde de, başarılar diliyoruz.

YABAN HAYATI KORUNUYOR

Av ve yaban hayvanlarının yanı sıra, yaşama ortamlarının korunması, türlerin yer değiştirilmesi, yerleştirilmeleri, koruma tedbirleri, doğadan toplanmaları ve yakalanmaları, yırtıcı türlerin yönetimi ile, bunların zararlı olanları, hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele edilmesine ilişkin, usul ve esaslar çerçevesinde Pozantı Kaymakamlığı, dikkat çeken bir çalışma yaptı.

Av ve yaban hayvanlarının türleri, doğal ortamda varlıklarını sürdürmeleri, korunmaları, koruma alanları ile yaşam alanlarına, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Adana Milli Parklar Bölge Müdürü Turgut Çangır ve Milli Parklar Şube Müdürü Yakup Atıcı ile birlikte Akçatekir ve Belemedik Mahallesinde yemleme yapıldı. Çetin geçen kış şartlarında,   doğa da yaşayan yaban hayvanlarına can suyu olan bu  gıda çalışması yaban hayatı için önemli bir destek oldu.

KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖNEMİ

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün, “Kooperatifçiliği Tanıtma ve Geliştirme” Projesi kapsamında, Adana’yı ziyaret eden Kooperatifçilik Otobüsü, İlçemiz Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi salonunda, bilgilendirme toplantısı yaptı. Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilgili Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Muhtarları ve İlçedeki  Kooperatiflerin Temsilcileri ile,  vatandaşların katıldığı  toplantı da, kooperatifleşmenin önemi ve iyi uygulama örnekleri anlatıldı. Toplantı daha sonra soru- cevap şeklinde sona erdi.

AVAN SİYASETTE GELECEK VAAD EDİYOR.

Büyükşehir Belediye Meclisinin, Şubat Ayı Olağan toplantısının ilk oturumunda, Katiplik görevini Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Rafet Avan yaptı. Pozantı’nın köklü ailelerinden olup, aynı zamanda  merhum siyasetçi Ünal Avan’nın oğlu olan Rafet Avan, ilk meclis katipliği görevinde, sakin tavırları ve yoklama sırasındaki pratikliği ile de göz doldurdu.

Oturum boyunca da, bu tutumunu devam ettiren hemşerimiz Rafet Avan’nın, bu yapısı ile siyasetin basamaklarında yükseleceği görüşü de, gerek meclis üyeleri ve gerekse de, sanal ortamdan canlı yayınlanan meclis toplantısını, takip edenler tarafından takdirle  izlendi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER