1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 11 Mart 2021 - 14:14 'de eklendi ve 643 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR…

SUSKUNLAR

Gazetemiz de, son iki haftadır yer alan “80. Pozantı Devlet Hastanesi” ile ilgili yayınlarımız,  Pozantı Kamuoyunda, büyük yankı uyandırdı.

Adana’nın, en etkin günlük gazetelerinden birisi olan, Çukurova Barış Gazetesin de, yayınlanan bu haberi, yazının sahibi Kurtuluş Kılınç’ın da, onayını alıp, kaynak da belirterek haberleştirdik. Bu yayınımız, Pozantı da önemli bir gündem oluşturdu.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Hastane ile ilgili duyulan sıkıntıları,  kamuoyuyla paylaşarak, meslek görevimizi yaptık. Takdirini ise, okurlarımıza bıraktık. 80. Pozantı Devlet Hastanesi ile ilgili olarak, iki hafta süren bu yayının sonunda ise, yazıya muhatap olan sorumlularının, en ufak bir tepki vermeyerek, sesiz kalmaları da düşündürücüdür.

  BAŞKAN ŞEREF DİNÇ “YILMIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi, Pozantı İlçe Binası, Pozantı Belediyesine ait, Hal Binası üzerinde, iki odalı bir ofiste, siyasi çalışmalarını sürdürmektedir.

2019 yerel seçimlerine kadar, İlçe Başkanlığını başarı ile sürdüren Durmuş Taşpınar’ın,  Belediye Meclis Üyeliğine seçilmesi dolayısıyla, görevini borçsuz olarak devir ettiği, Başkan Şeref Dinç’inde, bu onurlu emaneti, yaklaşık 2 yıldan beri, büyük bir özveri ile sürdürmektir.

Başkan Şeref Dinç’in, her insanın başına her an gelebilecek olan, iş düzenin bozulmasına rağmen hiç kimseden, en ufak bir katkı istemeden ve de beklemeden, şahsi sıkıntılarını kimseyle paylaşmadı. Maddi katkı talebinde de, bulunmadı. Yanı sıra, İlçe Binasının Pozantı Belediyesine olan kira borucunu da, diğer vatandaşlara da   tanınan yapılandırma ile, taksitlendirdiği duyumlarını da, emin kaynaklardan öğrendik.   

İDDİALAR

Pozantı Belediye Başkanlığını, üç dönemdir MHP adayı olarak kazanan, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, partisinin bu kira borcuna karşı gösterdiği duyarsızlık iddiaları, siyasi kulisler de eleştiri konusu olmayı sürdürüyor.

Yapılan bir diğer iddia ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, kendi özel bütçesinden, bu kira borcuna, neden katkı koymuyor olması da, konuşulmaya devam ediliyor.   

MECLİS ÖNCESİ TOPLANTI

Cumhur İttifakının, Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, beraberlerinde bazı başkan yardımcıları ve gurup sözcüleri ile, bir araya geldiler. Sanal ortam aracılığı ile yaptıkları açıklamada da, şu görüşlere yer verdiler:  

“Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin yapacağı, toplantı öncesinde, ortak görüş birlikteliği oluşturmak için, toplandık. Gurup sözcülerimizle birlikte, mecliste görüşülecek konular hakkında, görüş birliği oluşturduk. Böylece, meclis toplantılarında, Cumhur İttifakının haklı konulardaki kararlığının da, devam edeceğini de, bu toplantımızla kamuoyuyla da paylaştık. Rabbim, hayırlı kararlar almayı nasip eylesin.”

AY VE AKPINAR’DAN MÜJDE

Pozantı’ya, doğalgazın getirilmesi konusunda, gazetemizin önceki aylarda başlattığı yayınlar, İlçe Belediye Meclisini de harekete geçirmiş idi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın öneresi ile, her partiden birer temsilci ile, bir heyet oluşturuldu. Doğalgazın dağıtımını yapmakta olan, AKSAGAZ firması ile görüşülmeler başladı. Sonuçta, Karaisalı da uygulanmakta olan, taşımalı doğalgaz sisteminin, Pozantı’ya getirilmesinin, büyük maddi külfet getireceği gerekçesi ile, görüşmeler sonlandırıldı.

GÜNDEM DE TUTTUK

Pozantı’ya doğalgaz getirilmesini, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, yıllardır devam eden yayınları ile, hep gündemde tuttu. Sonuçta, Dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ının, bir Adana Mitinginde yaptığı kürsü konuşmasında, bizzat kendi ağzından, “Pozantı’ya Doğalgaz Getireceğiz” müjdesini paylaştı. Ve yayın olarak da, günümüze kadar olan süreçte yetkilileri, harekete geçirmeye devam ederek, konun takipçisi olmayı sürdürdük.

BAŞKAN AY’A İLETTİK

Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın, beraberinde İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımıcısı Kürşat Akpınar, Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Kamil Erbil, Selçuk Coşkun ve biri gurup partili ile, büromuza yaptığı ziyarette, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, “DOĞALGAZ” konusunu yaptığı konuşma ile, tekrar gündeme taşıdı.

Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, bu sunumla anın da ilgilendi. Beraberinde bulunan, Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Selçuk Coşkun’a hitaben, “Bu konunun takipçisi olma görevini, size veriyorum. Gelişmelerle ilgili bizi bilgilendireceksiniz” şeklinde ilgisini dile getirdi.

Sonrasında AKSAGAZ yöneticilerinin, bir süre sonra Pozantı’ya gelerek, köylerde dahil olmak üzere, yer tespiti ve incelemeleri başlatacağı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, Mart Ayı Meclis toplantısında, açıklandı. Bu gelişme ise, Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve Başkan Yardımcısı Kürşat Akpınar’ın, Pozantı’ya gösterdikleri bir jest olarak değerlendirilmeye başlandı.    

ÇAY’DAN TOKİ AÇIKLAMASI

Pozantı Belediyesinin, Mart Ayı olağan meclis toplantısı, geçtiğimiz hafta Perşembe gün, meclis salonunda yapıldı. Gündemde olmamasına rağmen, gazetemizin yayınları, Çay tarafından en fazla tartışılan konu oldu.

Başkan Çay, TOKİ konusunda yaptığımız yayınları kendince eleştirdi. Söylediklerini ise, biz zaten gazetemiz de, yaptığı çalışmaları ve TOKİ’ye arsa bulunmadığı şeklindeki sunumu ile, değerlendirdik. Buna rağmen, vatandaşlardan TOKİ ile ilgili yaptırdığı anket yayınlarının, gerçeğe dönüşmemesinden dolayı, vatandaşın üzgün, kendisinin ise hüsrana uğradığını, önceki haftaki yayınlarımızla, okurlarımıza duyurmuştuk. Dolayısıyla da Çay, Mart Ayı meclis toplantısında, kendisini savunma adına yaptığı eleştirel konuşmada, gazetemizi asılsız haber yapmakla suçladı. Onun bu konuşması bireysel, bizim yayınlarımız ise, toplumsal bir bütünlük oluşturduğundan, kamuoyu zaten önceden kararını vermiş idi.

ARSA VAR

Başkan Çay, konuşmasının sonunda öyle bir gerçeği dile getirdi ki, TOKİ ile ilgili yayınlarımızın, ne kadar yerinde olduğunu, bizzat kendisi söylemiş oldu. Çay, Pozantı da TOKİ için, arsanın mevcut ve inşaat açısından, taban zeminin çok müsait olduğunu, bunun yerinin de, Pozantı Kepez Orman Deposu olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı. Çay böylece, mecliste yaptığı konuşmasının başında söylediği, “ARSA YOK.  GAZETENİN YAPTIĞI HABER ASILSIZ” şeklindeki konuşmasını, bu sefer tersine çevirerek, böyle bir arsasının mevcut olduğunu da, bizzat kendisi meclis üyeleri ile paylaştı.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER