1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 28 Mart 2022 - 11:31 'de eklendi ve 511 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

Bir süreden beri, “POZANTI KONUŞUYOR” sütununu ara vermiştik. Nedeni ise, ülke genelinde olduğu gibi, Pozantı da da etkisini devam ettirmekte olan, ekonomik, siyasi ve sosyal gelimlerle ilgili, yol haritasının şekillenmeye başlamasını bekledik. Türkiye gündemini oluşturmaya devam etmekte olan siyasi atmosfer, Pozantı da da saflarını belirlemeye başladı.

Yurt genelinde olduğu gibi, Pozantı Merkez ve Kırsalında da, sahalarda olan tek siyasi örgüt konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisinin, vatandaşla giderek daha fazla bütünleşiyor olması, safları sıklaştırmaya başladı. Bunun yaşanmakta olan örneği ise Pozantı kırsalında, geçmişte çok fazla etkin olmayan CHP’nin,  artık konuşuluyor ve tercih ediniliyor olmasıdır.

KARALAR- EROĞLU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Şenol Eroğlu ikilisinin, Pozantı genelinde, alt yapı çalışmaları başta olmak üzere, tarımsal ve zirai alanlarda da, sürdürmekte oldukları ekonomik destekler, Pozantı’da Cumhuriyet Halk Partisine, uzun ve kalıcı adımlar attırıyor.  

İYİ Parti cenahında ise, Genel Başkan Meral Akşener’in tek başına sürdürmekte olduğu çalışmalarını ise, Adana ve Pozantı Teşkilatı da, şimdilik sadece izlemekle yetiniyor. Henüz sahalara inmeyen Cumhur İttifakının Pozantı Teşkilatlarının ise, nasıl bir çalışma sergileyeceği henüz açıklık kazanmadı. Saadet Partisi ise, mevcut seçmenlerini koruma ve oy sayısını artırma konusunda ise, Pozantı da henüz etkin konumda değil.

DEVA – GELECEK

Pozantı’da, ivme kazanan iki Parti DEVA ve GELECEK Partisi oluyor. Deva Partisi, İlçe teşkilatını oluşturup sahalara inmeye başlarken, Gelecek Partisinde, henüz bu konuda bir hareketlilik gözlenmiyor.

DÜZELTME 

Önceki Hafta, 107. Yıl dönümünü gururla andığımız, Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak, Pozantı’daki programlar arasında yer alan,  şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarını, İlçe Müftülüğünün düzenlediğini öğrendik. bu konudaki  yayın eksikliğimizi de, bu açıklama ile düzeltiyoruz.

 NAZİK UYARI

Adana- Konya arasında, karşılıklı sefer yapan Toros Ekspresinde,  zaman- zaman Pozantı’ya kadar yaptığımız  bu yolculuğun, geçen haftaki bölümünde, takdir edilen bir anons ve davranışla karşılaştık. 

Toros Ekspresinin sabah 07.00’de,  Adana garından  hareketi sonrası, bir görevli tarafından yapılan  anonsta, yolucuların mutlaka  maske takmaları önemle belirtildi. Bir diğer sözlü uyarı ise, yine  çok nazik bir şekilde,  aynı görevliden geldi. Ve yolculara hitaben yaptığı konuşmada,  yolculuk süresince  herkesin, biletlerinde  belirtilen numaralı koltuklara oturmaları, olası  her hangi bir karışıklığa ve olaya meydan vermemeleri, üzerine basa- basa ilgili görevli tarafından belirtildi.

ERKENE ALINMALI

Bu arada, tren yolcularının da Devlet Demir Yollarında beklediği, önemli bir zaman ayarlaması oluyor.  Konya’dan her gün Saat 15.00’de hareket eden Toros Ekspresinin, Pozantı geçişi Saat 20.30 Adana’ya varışı ise, en erken şartlar da 22.30 oluyor. Bu saatte, Adana Garına inen yolcular, dolmuş bulamadıkları dolayı, evlerine gidebilmek için mecburen, taksileri kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da, önemli bir maddi külfet getiriyor. Toros Ekspresinin, Konya’dan kalkış saatinin daha erkene alınarak, Adana’ya varış Saatinin, 19.30 civarında olabilecek şekilde, yeniden düzenlemesi, çok önemli kolaylık sağlayacağı gibi, yolcuların ulaşım açısından da, tercih oranını da artıracaktır.

BEKLENTİ

Devlet Demir Yollarından bir başka beklenti ise,  Adana -Ankara arasında günlük karşılıklı sefer yapan, Çukurova Mavi Trenin, tekrar sefere konması  oluyor. Adeta günlük zamanlanan akaryakıt fiyatlarının, yolcu otobüslerinin bilet fiyatlarını da etkiliyor olması, toplu ulaşımda trene olan ihtiyacı da, daha fazla artıyor.

SURİYELİLER

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfa Savaş’ın, Ülkemizdeki Suriyelilerle ilgili olarak, kendi İlinden örnek vererek yaptığı çarpıcı açıklama, büyük bir dikkat çekti.  

Ülkelerinin bağımsızlığı için savaşma yerine, kaçmayı tercih eden ve Türkiye’ye sığınmacı olarak geldikten sonra,  başta sağlık destekleri olmak üzere çeşitli ekonomik yardımlardan faydalanan ve  vatandaşlarımızdan, daha rahat yaşama imkanına kavuşan Suriyelilerin,  misafir olma konumundan çıkarak,  ev sahibi olma çabaları, milletimiz tarafından da, artık onaylanmıyor. Suriyeli bir erkeğin dört kadın alabildiği ve onlarca çocuk sahibi olmaları geleneğini,  ülkemizde de sürdürüyor olmaları, aradan geçen yıllar zarfında da, nüfuslarını büyük ölçüde artırdı.  Hatay, Urfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin ve İstanbul ve diğer yerleşim merkezlerindeki Suriyelileri kaçtıkları vatanlarına gönderme zamanı geldi. ve geçiyor.   Bu olumsuzlukla ilgili acil önlemler alınmaması halinde, Suriyelilerin Ülkemizden gönderilme zamanı da çoktan geçmiş olacak.

İSTİŞARE TOPLANTISI

Ak Parti, Pozantı İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı, İlçe Başkanı Necati Şen Başkanlığında, geçen hafta yapıldı.

İl Teşkilatı, İlçe Koordinatörü Fatih Balıkçı’nın katıldığı bu toplantı da, önceki dönem Belediye Başkanı, aynı konumdaki İlçe Başkanları ile, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. Toplantı da söz alan konuşmacılar, Ak Partinin çalışma programı ile ilgili, projelerini anlattılar. Görüş alışverişinde bulundular.  

 EKMEK ÜÇ LİRA  

Peş -peşe yapılan zamlar, ekmekte de fiyat artışını zorunlu hale getirdi. Pozantı da da, 2.25 Kuruştan satıla Ekmek, 3 Liraya çıkarıldı. Halen, 1 Lira 25 Kuruşa satılan Halk Ekmekte  2 Liraya çıkarılacak.

GELİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıs Kemal Kılıçdaroğlu Liderliğinde Parti Meclisi Üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu,  81 İl, 973 İlçe Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları örgütleri iktidara hazırız yürüyüşü Antalya da yapıldı.

Adana Örgütü de bu yürüyüş de ön sıralarda yer aldı. CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’ da, bu anlamlı günle ilgili olarak, çektirdiği fotoğrafı bize gönderdi. Bizde okurlarımızla paylaşıyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER