1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 14 Aralık 2023 - 16:05 'de eklendi ve 287 views kez görüntülendi.

MEVSİMLERDEN KIŞ SOĞUĞUNU,

SİYASETTE YAZ SICAĞINI YAŞIYORUZ.

Pozantı’da da siyaset giderek ivme kazanmaya başladı. Aday adaylığı başvuruları dolayısıyla İl ve İlçe binaların da kalabalıklar giderek artıyor.

Bazı partilerde Belediye Başkanlığı aday adaylığı  için, Genel Merkezlere başvuru yapılması gerekiyor. Belediye Meclis Üyesi aday adayları içinde, İl ve İlçe Teşkilatları müracaatları almayı sürdürüyorlar. Böylece Kış mevsiminin Aralık soğuğu, siyasette ise Yaz sıcaklığı yaşanıyor. Bizde sütunlarımızdan bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz.  

AK PARTİ

Ak Partinin, Adana da yaptığı Belediye Başkan Aday Adaylığı temayül yoklamasında,  İlçe Başkanı Necati Şen, önceki dönem İlçe Başkanlarından Kürşat Akpınar ile,  İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney’in isimleri ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye genelinin belli il ve ilçelerinde, Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adaylığı konusunun kesinlik kazanmamış olması siyasi durgunluk yaratıyor. Bu Pozantı da da aynı şekilde sürüyor. Cumhur İttifakının adayının belli olması sonrasında ise gelişmelerin nasıl şekilleneceği konusunda henüz  herhangi bir öngörü konuşulmuyor.  

Ak Parti de, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurusunda ise, büyük hareketlilik yaşanıyor.  Mevcut Belediye Meclis Üyelerinden Yusuf Arısoy’un internet üzerinden tekrar aday adaylığı başvurusunda bulunduğu konuşuluyor. Yine mevcut Belediye Meclis Üyelerinden Kamil Erbil de tekrar aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Pozantı Gençlik Kolları Başkanı Burak Ünal, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney

aday adaylığı başvurusunda bulunan yöneticiler oldular.  Resmi başvuru yapan  diğer isimler ise, Mehmet Can Aktaş,  Mehmet Dönmez, Burak Sami Avcu ve  Ömer Akün oldular.  

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Kamuoyunda Ak Partinin istifalarla içi boşalıyor şeklindeki iddiaların ise,  gerçeği yansıtmadığını öğrendik. Yaptığımız araştırmada, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için,  sadece ana kademede başvuranlar için istifa zorunluluğu varken,  diğer kollarda ise istifa mecburiyetinin olmadığı,  başvurularından sonra da,  mevcut görevlerini devam ettireceği de

edindiğimiz bilgiler arasında yer aldı.

MHP VE ŞEREF DİNÇ

Milliyet Hareket Partisi Pozantı Teşkilatında ilk hareketlilik, İlçe Başkanı Şeref Dinç’in istifası ile başladı.  Dinç, Pozantı Belediye Başkan aday adayı olarak, Genel Başkan Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye  bizzat adaylık başvurusunu yaptıktan sonra,  Pozantı’ya dönerek  çalışmalarına başladı.

FARUK KUŞ

Milliyetçi Hareket Partisinden Pozantı için aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden birisi deneyimli siyasetçi Faruk Kuş oldu. kendisi 2009 / 2014 yılları arasında MHP Pozantı İl genel Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Faruk Kuş Ankara Genel Merkeze giderek Genel Başkan Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye Belediye Başkan aday adaylığı müracaatını yaparak, Pozantı’ya dönüp çalışmalarını başlattı.

YUSUF ERDEM

Milliyetçi Hareket Partisinden bir başka Belediye Başkan aday adayı ise, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Erdem oldu. Erdem’de, aynı şekilde Ankara’ya gidip aday adaylığı başvurusunu, Genel Başkan Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye yaptıktan sonra,  Pozantı’ya dönerek siyasi çalışmalarını başlattı.

ALİ AVAN

Milliyetçi Hareket Partisinden Pozantı Belediye Başkanlığı  aday adayı olan bir  başka isim ise,  Ali Avan oldu.  Ali Avan eşi Ayşe Avan ile birlikte, Ankara’ya gitti.  Genel Başkanları Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye aday adaylığı dilekçesini verdi. Ve Pozantı’daki çalışmalarını başlattı.  

TEKİN TURAN

Pozantı’lı iş insanlarından Tekin Turan’da, aday adayı olanlar arasında yer aldı. Turan’da Ankara’ya giderek, Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye aday adaylığı başvurusunda bulunarak, çalışmalarını başlattı.

BAŞKAN MUSTAFA ÇAY

Pozantı da, MHP’deki  Belediye Başkan aday adaylığı bolluğu, partiye de dinamik kazandırdı.  Üç dönemdir, Pozantı Belediye Başkanlığını yürütmekte olan Başkan Mustafa Çay’da, aday adaylığı müracaatını,  Partisinin genel merkezine giderek, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadır Durmaz’a yaptı. Ve mevcut çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

MECLİS ÜYELİKLERİ

Milliyetçi Hareket Partisi Pozantı Teşkilatında, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığında da hareketlilik gözleniyor.  Mevcut Belediye Meclis Üyesi Durmuş Taşpınar, Ebru Doğucu yeniden aday adaylık müracaatını yaptılar. Aday adaylığı başvurusunda bulunan,  Mahmut Çelik, İlçe Başkanlığına atanan Mehmet Kurtul’a, hayırlı olsun ziyareti ile birlikte,  meclis üyeliği  için de, aday adaylığı başvurusunda bulundu.  Bu başvuranların önümüzdeki günlerde de devam edeceği, bazı sürpriz isimlerinde aday adaylığı başvurusunda bulunacağı konuşuluyor.

SÜPRİZ İSİM HURİYE KÜPELİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için, çok sayıda isim ön plana çıkmaya devam ediyor.  

Milliyetçi Hareket Partisinden Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı  için başvuru da bulunanlar arasında, önemli bir bürokrat yer aldı.  Adana Vali Yardımcısı iken, aday adayı olan Huriye Küpeli, Pozantı’nın yabancı olmadığı bir isim. Huriye Küpeli yıllar önce  Karaisalı Kaymakamlığı görevinde bulunduğu  sırada,  sık -sık Pozantı Kaymakamlığına vekalet etmesi dolayısıyla da,  yöreyi çok iyi bilen bir bürokrat olarak değerlendiriliyor.  

Huriye Küpeli’de  Ankara’ya giderek, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Huriye Küpeli, geçtiğimiz hafta Cumartesi gün Pozantı’ya gelerek, Belediye Başkanı Mustafa Çay’a da  bir ziyarette bulundu. Daha sonra da,  MHP İlçe Binasına geçerek göreve yeni atanan, İlçe Başkanı Mehmet Kurtul’a “Hayırlı Olsun” dedi.

HAREKETLİLİK GETİRDİ

İlçe Başkanı Şeref Dinç’in, Belediye Başkanlığı aday adaylığı için  görevinden istifa etmesi sonrası, yerine Başkan Yardımcısı Mehmet Kurtul atandı.  Bu atama, partiye büyük hareketlilik getirdi. Sadece Pozantı’dan değil, Adana’dan da çok sayıda  isim Mehmet Kurtul’a Hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı Örgütünde de, Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığında, hareketlilik gözleniyor. Bu CHP  Pozantı Örgütünde, uzun yıllardır ilk defa  yaşan bir aday bolluğunu da beraberinde getiriyor.

ÖN GÖRÜŞME

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü geçtiğimiz hafta içerisinde, Genel Merkezce Adana Koordinatörü olarak görevlendirilen Karaman Millet Vekili tarafından,  Belediye Başkan aday adayları ile tek -tek bir ön görüşme gerçekleştirildi.

Pozantı’dan Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulunan İlçe Başkan Şenol Eroğlu,  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Huriye Dinç ve iş insanı ve mevcut Belediye Meclis Üyesi Nuri Akkaya’da, Karaman Millet Vekilinin görüştüğü isimler arasında yer aldı.

MECLİS ÜYELİKLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı Örgütünde de, Belediye Meclis Üyesi aday adaylığında  da  hareketlilik gözleniyor.

Pozantı’nın başarılı Avukatlarından olan ve bir dönemde CHP Pozantı Gençlik Kolları Başkanlığını yapan Hukukçu Burak Köse, örgütte uzun yıllar sonra ilk defa bir hukukçu  kimliği ile Belediye Meclis Üyeliğine aday adaylığı başvurusunda bulunan  isim oldu.  

Başvuruda bulunan diğer isimler arasında, geçmiş dönemlerde İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Hasan Yıldırım ile, aynı konumdaki Mehmet Ünal’da  Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundular.

Halen  Belediye Meclis Üyesi bulunan Ahmet Sarıaslan ise, tekrar aday adaylığı için başvuruda bulundu. Parti içerisinde bir süre görev yapan Nermin Dinç’de aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında yer aldı. Başvuruda bulunan bir başka isim ise, Ahmet Oktay oldu. Gelecek günlerde de bu başvuruların devam etmesi bekleniyor

İYİ PARTİDE AYDIN’LI SÜPRİZ

Pozantı siyasetinde sürpriz bir gelişme ise, İYİ Parti cephesinde oluştu. 2004 yılında Doğru Yol’dan, 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisinden, Belediye Başkan adayı olan deneyimli  siyasetçi Adem Aydın,  bu defa İyi Partiden Belediye Başkan aday adayı olarak başvuru yaptı.

 MEHMET EMİN KAYA

Pozantı da Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim Deva Partisinden Mehmet Emin Kaya oldu. Kaya’da Pozantı’da çalışmalarına ara vermeden devam eden bir siyasetçi oluyor.

DEVAM EDECEK

Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği Aday adaylıkları için, son başvuru tarihlerinin  her parti için  farklılık göstermesi dolayısıyla,  aday adaylığı müracaatlarının önümüzdeki günlerde de,  önemli gelişmelere sahne olacağı bekleniyor.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER