1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP’DE 5 İLÇE DE BAŞVURU YOK

CHP’DE 5 İLÇE DE BAŞVURU YOK
Bu haber 05 Kasım 2018 - 12:07 'de eklendi ve 1.259 views kez görüntülendi.

CHP’DE 5 İLÇE DE BAŞVURU YOK

Cumhuriyet Halk Partisi üzerindeki durgunluğu bir türlü atamıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP tabanına hitap edemeyen konuşmaları, parti örgütü tarafından da, eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Yerel seçimlerin, hareketlenmeye başlaması bile, CHP’yi etkilemedi. Adana’nın, 5 İlçesinde henüz, aday adayı başvuruları yapılmamış olması da, bizim düşüncelerimizi, doğrular nitelikte.

Pozantı başta olmak üzere, Aladağ, Karaisalı, Saimbeyli ve Feke İlçelerinde, Başkanlık için, aday adayı başvurusu yapılmayışı, örgütü de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Halen, Belediye Başkan aday adaylığı için, en fazla başvurunun yapıldığı ilçe ise, Çukurova. CHP’liler, burayı çantada keklik olarak görüyor olmalılar ki, tüm gözler buraya çevrildi. Ancak, bu ilgi Çukurova seçmenin, 2009 da Yıldıray Arıkan, 2014 ise Soner Çetin’e verdiği şansı, 2019 seçimlerinde devam ettireceği anlamına da, gelmemeli. Seyhan’da ise, şimdilik mevcut Başkan Zeydan Karalar, şanslı görünüyor. Bundan dolayı da, aday adaylığı için çok az sayıda başvuru yapılmış olması da, Zeydan Karalar’ın etkisinin bir sonucu oluyor.

YÜREĞİMİZ SIZLIYOR…

Tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de küresel ısınmanın sonucu olarak, iklimsel değişiklikler, büyük farklılık gösteriyor. Doğanın dokusunun, hoyratça tahrip edilerek, tabiatın dengesinin değiştiriliyor olması, büyük felaketleri de beraberinde getiriyor. Yaşadığımız coğrafyada da, yeşilin katlediliyor olması, ülkemiz açısından da, kötü ve olumsuz sinyaller veriyor.

Mevsimsel değişiklikler ise, bunun ön habercisi. Zamansız yağışılar, ani fırtınalar, sele dönüşen yağışlar, erozyonun baş mimarı olarak, milyonlarca ton toprağı denize taşımakta. Bunun sonucu olarak, ormanlık alanlar kıraçlaşırken yeşil de, yerini kahverengiye terk ediyor.

Pozantı da, bu olumsuzluktan, her geçen yıl nasibini almaya devam ediyor. Artan yağışlarla birlikte, sele dönüşerek taşan dereler, bu felaketin habercisi olmayı sürdürüyor. Toroslara baktığımızda, seyrekleştirme veya gençleştirme adı altında, rutin açıklamalarla yok edilen ormanların yeşil renginin, her geçen gün kaybolduğunu ve çoraklaşan arazinin, kahverengi tonunun, doğaya hakim olduğunu, görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bunun aksini ispat etmekte, bizim için hayli zor oluyor. O bakımdan, biz artık yetkililere, orman kesimi ile ilgili soru sormuyoruz. Kamuoyunun da, çok iyi bilip gördüğü orman kesimleri ile ilgili olarak, son görüntüleri, yüreğimiz sızlayarak kamuoyuyla paylaşıyoruz Eski Konacık Mahallesindeki Orman kesimi, hangi ölçülere göre yapıldı? Akçatekir’den, Pozantı girişinin sol tarafın da, Pozantı mezarlığına gelmeden olan bölümde, yine bu kesimler hangi ölçülere göre yapıldı? Kestiğiniz yetmiyor.   Hiç olmazsa, yolun kenarında bekletmeyin de, görenlerin yüreğini sızlatmayın.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER