1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 15 Nisan 2019 - 10:18 'de eklendi ve 1.430 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

Kulis haberleri, kamuoyunun her zaman dikkat ve ilgisini çeken, önemli mesajları içeren, bir yazı türüdür.Bu konuda, uzun bir süreden beri ara verdiğimiz, “POZANTI KONUŞUYOR” başlığı altında derlediğimiz konuları, seçim sürecinde toplumu germeme, siyasileri kutuplaştırmama açısından, kaleme almadık. Seçimler bitti. Ancak, yankıları devam ediyor. Bu sayımızdan itibaren, kapalı kapılar ardında konuşulanları, okurlarımızla paylaşacağız.

İBRETLİK YAZI.

31 Mart 2019 yerel yönetimler seçimleri, Pozantı’da da hayli çekişmeli ortamda geçti.
Bağımsız Aday M. Sami Baysal hariç, diğer Başkan Adayları olan, Mustafa Çay, Şenol Eroğlu ve İsmail Aktaş karşılıklı olarak, üslupların da da nezaket sınırlarını aşmadılar.
Baysal taraftarları da, seçimlerde aldıkları yenilginin üzüntüsünü hala üzerinden atamamış ve Mustafa Çay’ı, Başkanlık koltuğundan indirememiş olmanın hıncı ve kini içerisinde, Çay’dan intikam alma kinlerini sürdürmeye devam ediyorlar.Sanki, kendileri yasa koyucu ve uygulayıcısı gibi, Çay’ı kendi aralarında yargılamayı, kapalı kapılar ardında sürdürüyorlar. Bu ibretlik isimlerin, kimler olduğunu bizler kadar, Pozantı’lı da çok iyi biliyor.Kendi kişisel çıkarları uğuruna, toplumu germe ve kutuplaştırma çabasını, yakışıksız bir şekilde sürdürmeye devam eden bu kişileri, her an “İBRET-İ ALEM” için, topluma deşifre edebiliriz.

TEBLİGAT

Başkan Mustafa Çay, bu üçüncü dönemine hızlı girdi. Belediyenin, başta pasajlar olmak üzere, gayri menkullerini kiracı olarak kullananlardan ve diğer borçlulardan, alacaklarının tahlisi için, ilgili birimlere gerekli talimatı verdi. Alacak tebligatları çıkarılmaya başlandı. Ödemeyenler hakkında da, icra takibi yapılacağını ifade etti. Ayrıca, Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısında, hizmetlerin yerine getirilmesi için, borçlanma yetkisi talep edeceğini belirtti.

DÖRT POZANTI’LI

Bütünşehir yasası uyarınca, bu dönemde de Pozantı’yı, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde, dört Üye temsil edecek.Doğal Üye olarak, Başkan Mustafa Çay’ın dışında, AKP’li Yusuf Arısoy, MHP’li Durmuş Taşpınar ile, yine MHP’li Rafet Avan, beş yıl süre ile, Büyükşehrin tabi Üyesi olarak, Pozantı’ya hizmet konusunda, mücadele verecekler.

KATKISIZ ÜYELİK
Siyasette, para çok önemli. Hiç bir siyasetçi, para harcamadan bir makama gelemez. Ancak, Pozantı Belediye Meclis Üyeliğine seçilen bazı isimler, ya ellerini hiç ceplerine atmadılar, ya da göstermelik olarak, biraz katkı da bulundular. Politikada, cüzdanla -vicdan asla bir arada olamaz. Yeni seçilen Belediye Meclis Üyelerinden hangilerinin, vicdanla- cüzdan arasında tercih yapacaklarının bizzat takipçisi olacağız.

ARISOY’DAN ÇIKIŞ

Pozantı Belediye Meclis Üyeliğinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisinde de Üye olan, AKP’li Yusuf Arısoy, Adana siyasetine de çıkışla adım attı.
Arısoy, AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin, Grup Sekreteri oldu.

ESNAF ODASINDA HAREKETLİLİK

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını, ikinci döneminde de devam ettirmekte olan ancak, rutin hizmetlerin dışında, odaya hiç bir yenilik getirmeyen, Matbaacı, Reklamcı ve 5 Ağustos Gazetesinin künyesinde, adı İmtiyaz Sahibi olarak yer alan, Yunus Aytekin’le ilgili gelişmeler dikkat çekiyor. Aytekin’nin, seçim konuşmalarında, yapacağı hizmetlerle ilgili olarak, verdiği sözlerde, henüz olumlu bir adım atmadı. Bu olumsuzluk, Yönetim Kurulu Üyeleri arasında da, konuşulmaya başlandı. Gelecek aylarda, Esnaf Odasında yeni gelişmelerin olacağı da, Pozantı kamuoyunda dillendiriliyor.

BÖLGE YAKIŞANI YAPTI

Yaklaşık, 20 yıldır Zafer Mahallesi Muhtarlığının yanı sıra, bir süreden beri de, Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanlığını ve bazı gelişmeler sonrası, geçen dönem, Pozantı Belediye Meclisinde, 22 ay Kayyım olarak hizmet veren Mehmet Bölge, 31 Mart 2019 seçimlerinde muhtarlık mührünü, Ardıç’lılı Nuh Şen’e kaptırdı.Bu gelişmeler sonrası, Muhtar Derneği Başkanlığını, devam ettirme imkanı olmasına rağmen, Mehmet Bölge aldığı etik bir kararla, Başkanlıktan istifa edeceğini duyurdu.Bu ay sonu itibarıyla, istifasını verecek olan Mehmet Bölge, Derneğin Kurucu Başkanlar dışında, yeni seçilen muhtarların üyeliklerinin, kayıtlarını da yaparak görevi, olağan üstü kongre ile bırakacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER