1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 24 Haziran 2019 - 10:13 'de eklendi ve 678 views kez görüntülendi.

KASAPLAR MERCEK ALTINDA.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Adana’da başlattığı sağlıksız et kesimi ile ilgili çalışmalarını, ilçelere de yayamaya başladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Zabıta Müdürlüğüne gönderdiği bir genelge ile, kaçak, sağlıksız ve merdiven altı kesimlere asla müsaade edilmemesi, bu konuda da hiç bir şekilde hoşgörü gösterilmemesi bu yola başvuran kasaplara, cezai işlemlerin uygulanmasının yanı sıra, uzun süreli kapatma cezalarının verilmesini de, genelgesinde belirtti.

ARTIK UYGUN DEĞİLLER

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı açıklamalar arasında, özellikle iki konuya dikkat çekti. Ve şunları söyledi:
“İlçemizde yaşam ömrünü tamamlamış bulunan, bazı gayri menkuller ve bazı iş yerlerinin, günün şartlarına uygun hale getirilmesi mümkün değildir. Bunların başında, Belediye Hal Binası gelmektedir. Bir zamanlar, Pozantı’nın en çok tercih edilen, iş merkezi konumunda olan Hal Binası, artık bu hali ile hizmet vermekten çok ,yük olmaya başlamıştır.
Buranın, ilerleyen zamanlarda, daha verimli hale getirilmesi artık şarttır.

Bu konuda, önceki yıllardan başlattığımız çalışmaları, tekrar gündeme getireceğiz. ekonomik olarak, nasıl değerlendirileceğini de araştıracağız.
Bilindiği gibi, önceki yıllarda Adana Bayındırlık İl Müdürlüğünce yapılan, dayanıklılık çalışmasında, Hal Binasına çürük raporu verilmiş idi.
Bu da, değerlendirmelerimiz arasında, ilk sıra da yer alacaktır. Sonrasında, belediye meclisinde bu konuyu, daha geniş bir şekilde, kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

AYNI DURUMDA

Belediye Başkanı Çay, aynı konumda olan bir diğer önemli iş merkezinin ise, Sanayi Çarşısı olduğuna değindi ve şunları söyledi:
“ Yine, bir zamanlar Pozantı ekonomisinin merkezi durumunda bulunan sanayi çarşısı da, fiziki olarak artık işlevini yitirmiştir.Ağır tonajlı araçlar, artık burada durmak istemiyorlar. Nedeni ise, Sanayi Çarşısı Binalarının sanki depremden çıkmış gibi, viran bir halde hizmet veriyor olmasıdır.

Bu olumsuzluk, görüntü kirliliğinin yanı sıra, esnafı da önemli ölçüde etkiliyor. Projelerim arasında, Sanayi Çarşısını, mevcut yerinden kaldırarak, Gökbez karşısındaki, daha geniş bir alana daha modern binalar yaptırarak, buraya taşımak düşüncesindeyim. Ancak, bu belediyenin mevcut mali imkanları ile, yapıla bilecek bir çalışma değildir. Kaynak arayışı içerisindeyim. Çukurova Kalkınma Ajansı ile, bu konuda bir iş birliği de, söz konusudur” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER