1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR ““AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ”

POZANTI KONUŞUYOR ““AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ”
Bu haber 18 Kasım 2019 - 16:00 'de eklendi ve 806 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

Adana da kaldığım süre zarfında, fırsat bulduğum zamanlarda, Büyükşehir Belediye Meclisinin, Aylık olağan toplantılarını  takip ediyorum. Önemli konular görüşülüyor.  Gündemle ilgili, zaman -zaman hararetli ve hareketli, yer -yer de sakin görüşmeler yapılıyor.Büyükşehir Meclis toplantıların da, sık- sık konuşan siyasetçi ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oluyor. Çay, geçtiğimiz hafta yapılan, Kasım Ayı olağan Büyükşehir Meclis toplantısında da, yine söz alarak iki konu üzerinde, görüşlerini belirtti. İsteklerini dile getirdi.

KÖPEK İSTİLASI

Geçen hafta gazetemiz de yer alan, “AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ” başlıklı haberimiz, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kasım Ayı olağan toplantısında gündem oldu. Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden, CHP’li Ahmet Sarıaslan’nın açıklaması ile oluşturduğumuz haberi, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına taşıyan siyasi, Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.Çay, yaptığı konuşma da  şunları söyledi:“ CHP Pozantı Belediye Üyelerinden Ahmet Sarıaslan, meclis toplantımızda, Akçatekir’deki köpek istilası her geçen gün, tehlike arz eder haline geliyor. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte, açlık sıkıntısı ile de karşı -karşıya kalan bu köpekler, vahşileşerek saldırgan hale geliyorlar. Veterinerimiz olmadığı için, kısırlaştırma imkanımız da yok. Çareyi, Büyükşehirden bekliyoruz” dedi.

AYNI SIKINTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı cevabi konuşmada, şunları söyledi:

“ Bizde yanı konuda sıkıntı yaşıyoruz. Çözümü ise hayvan barınağıdır.Önceki dönem, yapımına başlanan hayvan barınağı, bu sorunun tek kurtuluş çaresi olacaktır. Ancak, içinde bulunduğumuz maddi sorun nedeni ile, barınağın yapımına devam edemiyoruz. Çözümü,  bir şekilde sağlanacaktır” dedi.

PAYLAŞILAMIYOR

Akçatekir’in, son Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya tarafından, bir bölümü mezarlık arazisi üzerine yapılan, Akçatekir Belediye Binası Pozantı ile, Büyükşehir Belediyesi arasında paylaşılamaz hale geldi.

Açılış kordelası, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kesilen, bu ruhsatsız belediye binasının, paylaşım konusundaki sorunu ise, Mezarlıkların Büyükşehir Belediyelerine bağlanması ile başladı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, arşiv deposu olarak kullanılmakta olan, Akçatekir Belediyesi eski hizmet binasının, paylaşım sıkıntısını Pozantı Belediye Meclisinde gündeme taşıyan isim ise, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan oldu. Sarıaslan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bu binanın kullanım şeklinin belli olmadığını, ASKİ hizmet binası olarak değerlendirilmesi konusunda çalışmalar başlatıldığını,  ancak Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, kapı kilitlerinin değiştirilerek, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, binaya girmelerinin önlendiğini belirten,  konuşmasına Belediye Başkanı Çay, Pozantı ve Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı, benzer konuşma ile cevap verdi:

ÇAY: “BİNA BİZİM”

“Belirtilen bina, Pozantı Belediyesine ait olup, arşiv deposu olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla da, belediyemizin kıymetli evrakları, burada saklanmakta olduğundan, emniyetini  sağlamak, benim asli görevimdir. Bir bölümü, mezarlık üzerine yapılan bu binanın, asıl sahibi biziz. Büyükşehir Belediye Bürokratları, şahsımın haberi ve bilgisi olmadan üstelikte beni muhatap almadan, Akçatekir’i gelerek, bu binayı sahiplenmek istemişlerdir.

MUHATAP ALINMIYORUZ.

Bu gelişme ile İlgili olarak, Daire Başkanı ile görüşmek istememe rağmen muhatap bile alınmadım. Büyükşehir Belediyesindeki bazı bürokratların, bizleri muhatap almamaları gibi davranışlar, Sayın Zeydan Karalar ile, bizlerin arasını açma niyeti taşıdığını, düşünüyorum” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çay’a yaptığı cevabi konuşmada ise, şunları söyledi:“ Sayın Başkan. Bu konuşmanızın yeri bura olmamalıydı. Bunu, ikimiz çok daha rahat bir şekilde konuşarak, halledebilirdik. Sizi bekliyorum. Buyurun gelin. Konuşarak, halledelim.” Dedi.

GÜNDEM

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, 66 Gündemli Kasım Ayı olağan toplantısında, diğer Belediyelerle birlikte, Pozantı Belediyesinin 2020 Mali Yılı Bütçesi, komisyona havale edildi. Onun dışında ise, Alpu Mahallesinin, 1/5000 Nazım İmar Planına ait Komisyon Raporu, görüşüldü. Aşçıbekirli için, 1/1000 Ölçekli, İmar Planı Uygulama Değişikliği Planı Komisyon Raporu görüşüldü. Pozantı Alpu Mahallesi, serbest yapılaşma koşullarında, sanayi alanı ve park alanı düzenlemesi yönünde, Pozantı Belediye Meclisinin hazırladığı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de, görüşülen konular arasında yer aldı.

TEKRAR POZANTI’DA

Pozantı, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığından, hareketli gelişmeler sonrası, seçim kaybederek ayrılan Başkan Ali Ünal, tekrar Pozantı’ya dönüş yaptı.

Başkanlık bitimi sonrası Mersin ve Antalya’da, Pozantı’dan çıkan su bayiliğini yapan Ali Ünal, artık, Pozantı’ya dönme niyeti olmadığını belirten konuşmalarına rağmen,  sürpriz bir gelişme ile, tekrar memleketine dönüş yaptı. Sanayi Çarşısı Esnafı, Kooperatif Başkanlığına geldiğini öğrendiğimiz  Ali Ünal’ın, Sanayi Çarşısı Esnafını, daha modern ve daha geniş bir alana taşıma konusunda, Ankara’da  Ak Parti  cephesinde başlattığı çalışmaların yankısı da, artık Pozantı’da konuşuluyor. Ali Ünal’ın, çalışmalarının yakın takipçisi olarak, gelişmeleri de zaman- zaman kamuoyuyla paylaşacağız.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER