1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR “DALTONLAR RAHATSIZMI?”

POZANTI KONUŞUYOR “DALTONLAR RAHATSIZMI?”
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 9:20 'de eklendi ve 846 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

DALTONLAR RAHATSIZMI?

DALTON’lar, REDKİT çizgi romanlarındaki, dört kardeşten oluşan, hayali çetenin adıdır. Günümüzde ise, bu benzetme dört arkadaşın oluşturduğu, başta eğlence olmak üzere, özel hayatlarının önemli bir bölümünü kapsayan birliktelikler için, kullanılır. İddia şeklindeki duyumlarımıza göre, bu benzetme ile konuşlandırılan, dört can-ciğer arkadaşın ismi son günlerde, çok fazla telaffuz edilir hale gelmiş. DALTONLAR’ın, kendileriyle ilgili çıkarılan bu söylentilerden, çok fazla rahatsızlık duymaya başladıkları, geceler ile gündüzleri karıştırdıkları, haklarındaki iddiaların, boyutlarını öğrenmek için, sürekli irtibat halinde oldukları ve bir çıkış yolu bulamanın da, sıkıntısını yaşadıkları iddiaları, adeta ayyuka çıkmış durumda.

YEŞİL ALANI İZLİYORUZ

Gazetemizin, yayınlarını takip eden dikkatli okurlarımız, bizim doğa ve yeşil alanlarla ilgili hassasiyetimizi de, çok iyi bilirler. Geçmişte, bu doğal alanların imar statüsünün değiştirilerek, birilerine peşkeş çekilmesini önlediğimiz, daha dün gibi hafızalarda yaşıyor.

ÖNLEMİŞTİK.

Bunlardan, en önemlilerinden birisi ise, hazineye ait ve mal müdürlüğü kontrolün de olan, D/750 Karayolunun, Pozantı- Çiftehan çıkışındaki, 6.5 Dönümlük yeşil alanın, bir oldu bitti ye getirilerek birilerine, önce kiralama, sonra da satılması konusunda, 2016 yılında Belediye Meclisine, İmar Değişikliği adı altında getirilen ancak, yapılan görüşmelerde karşı yayınlarımız etkisini göstermiş ve önemli siyasi baskılara rağmen, Belediye Meclisinin o dönemki üyelerinden bazıları çekimser kalırken talan teklifi, oy çokluğu ile “ RED” edilmişti. Böylece, buraya göz dikenleri de hüsrana uğratmıştık.

NASIL SONUÇLANACAK?

Şimdi ise, birilerinin bu yeşil alana tekrar göz diktiğini, öğrenmiş bulunuyoruz. Yaklaşık, 3 hafta önce Taşıyıcılar Kooperatifi ile ilgili yaptığımız yayında, Başkan Özgür Gören’nin, bu alanın Kooperatife “TIR PARKI” olarak tahsis edilmesi girişimlerinde bulunarak, Adana Valiliği bazında çalışmaları başlattığını, kamuoyuyla da, paylaşmıştık. Aradan geçen, yaklaşık bir aylık süre zarfında, bu alanla ilgili yapılan çalışmaların   ne şekilde sonuçlanacağını, zaman gösterecek.

DESTEKÇİSİYİZ.

Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesi olarak, bu yeşil alanın, Pozantı’nın ekonomik can damarı olan, Taşıyıcılar Kooperatifine tahsisi konusundaki kararlığımızı, sonuna kadar sürdüreceğiz.Yanı sıra, Başkan Özgür Gören’ninde, bu konudaki tavrının ve çalışmasının da, sonuna kadar destekçisi olacağız. Buradan, birilerine önerimiz. Bu alan ile ilgili şahsi çıkarlarınızı, asla gerçekleştiremeyeceksiniz .

NASIL SATILIYOR?

Devletin, Gayri Menkulleri olan bina ve araziler, geçtiğimiz bir yıla kadar, Mal Müdürlükleri bünyesindeki, Milli Emlak Müdürlüğünü bağlı idi. Satış ve Kiralama yöntemlerinin ihaleleri, gazeteler aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyordu. Bu yolla çok sayıda alıcının, bu ihalelere girerek, yaptıkları fiyat artırımı ile, devletin malının ucuza gitmesi, veya birilerine peşkeş çekilmesi, önleniyor idi.

Milli Emlak Müdürlüklerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilmesi ile, statü değişti. Mal Müdürlükleri ve Vergi Daireleri, Devletin malı üzerinde yetkisiz kılındı.Daha da da önemlisi ise, Devletin gayri menkullerinin satışları ve kiralanmalarındaki yöntem de değiştirildi. İhalelerin, basın- yayın organları aracılığı ile duyurulmasından vazgeçildi. Çevre Bakanlığına bağlı, Milli Emlak Müdürlükleri de, arazi ve binaların, satış veya kiralanma ihalelerini, kapalı kapılar ardında yapmaya başladılar.

KONUŞTUK.

Basın- yayın organı olarak, bizimde haberleştiremediğimiz bu konuyu, Pozantı’daki yetkili isim olan, Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay ile, ayak üstü gerçekleştirdiğimiz bir konuşmada, Müdürlüğüne ait olan Gayri Menkullerin satışlarının ve kiralanmalarının, nasıl yapıldığını öğrenerek, haberleştirmek arzusunda olduğumuzu, önceleri resmi ilan olarak bu ihalelerin, gazetelerde yayınlandığını, şimdi ise neden bundan vazgeçildiğini, gazetemiz aracılığı ile, kamuoyuyla paylaşmak istediğimizi kendisine ilettik. Akçay, bu konuda artık ilan verme şartının kaldırıldığını ancak, iler ki günlerde kendisinin ilan vermeyi yanı sırada, yapılan işlemlerle ilgili bilgi vermeyi düşündüğünü, söylemekle yetindi. Ve aradan iki ay geçmesine rağmen, Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay, gazetemize herhangi bir bilgi vermedi.

SORULARIMIZ?

Şimdi, kendisine soruyoruz? Bugüne kadar, ilansız olarak, ne kadar gayri menkul, hangi şartlarda kimlere satıldı, veya kiralandı. Devletin Malını, koruma ve fiyatını artırma konusunda, rekabet ortamını nasıl sağladınız? Alıcılar, bu satış veya kiralamaları, hangi şartlarda öğrendiler? Bütün bu işlemler, hangi kriterlere göre, yapıldı veya yapılıyor?Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay, açıklama yapar mı yapmaz mı, bilemiyoruz. Bu kendi sorunu. Ancak biz, Devletin Malını koruma adına, bu soruların cevabını, kendisinden alamadığımız takdirde, BİMER veya CİMER aracılığı ile öğrenerek, gelişmeleri haberleştireceğimizi, kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER