1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR ” GÖREV İFA EDİLDİ”

POZANTI KONUŞUYOR ” GÖREV İFA EDİLDİ”
Bu haber 29 Temmuz 2019 - 9:52 'de eklendi ve 782 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

GÖREV İFA EDİLDİ

Pozantı Belediye pasajında bulunan, Atatürk Büstünün Kitabesinin, okunamayacak derece de, silinmiş olmasını gündem yaptığımız resimli haber, büyük yankı uyandırdı.
Belediye Başkanı Mustafa Çay, Gazetemizin bu yayını ile, önemli bir eksikliği yazmış olduğumuzdan dolayı, teşekkür etti. Görevlilere talimat vererek, büstün yazısını, okunaklı bir hale getirtti. Böylece, önemli bir görevi de ifa etmiş oldu.Bu duyarlılığından dolayı, Gazetemiz ve Kamuoyu adına, Başkan Çay’a teşekkür ederiz.

BÜYÜK EKSİKLİK İDİ…

Pozantı Merkez Camiinin, Osmanlıca olarak yazılmış kitabesi okunamadığı için, ne yazıldığı da, vatandaşlar arasında, hep merak konusu idi.
Caminin, Atatürk Caddesine bakan duvarına, asılmış ve günümüz Türkçesi ile yazılmış bulunan bu kitabe, vatandaşlarla birlikte, bizimde dikkatimizi çekti.

Eski Yazı ve Osmanlıca olarak yazılmış bulunan önceki kitabenin, kaldırılarak muhafaza altına alınıp, yerine Günümüz Türkçesi ile yazdırılarak asılan, kitabenin çevirmeni ise, Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Yılmaz olduğunu, tabelanın dip notundan öğrendik. Mustafa Çay’ın, Belediye Başkanlığı ile birlikte başlattığı, Kültür Hizmetleri Yayınları, bu tarihi kitabe ile, bir kere daha büyük bir önem kazanmış oldu.Osmanlının, önemli kumandanlarından Ahmet Cemal Paşanın, 1914 yılında yaptığı bir Pozantı ziyaretinde, Merkez Caminin harap halini görerek, büyük üzüntü duyduğu ve hemen restorasyonu için talimat vererek, 1917 yılından itibaren günümüze kadar gelen şekli ile ibadet vermesini sağlamıştır.

Büyük Kumandan Ahmet Cemal Paşa, Caminin inşaatının bitimi sonrası, tekrar geldiği Pozantı da, duyduğu memnuniyeti bir hattata, mermer üzerine Osmanlıca eski yazıyla kazıtarak, günümüze kadar taşınmasını da sağladı.Belediye Başkanı Mustafa Çay öncülüğünde, Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Yılmaz’ın, anlamlı tercümesi ile, Türkçe olarak yazılan yeni kitabe, Merkez Caminin duvarına asılarak böylece, tarihi geçmişi de günümüze taşınmış oldu. Pozantı açısından, çok önemli olan, bu duyarlılıktan dolayı, Çay ve Yılmaz ikilisine teşekkür ediyor, ilçe halkından da bu yeni kitabeyi okuyarak, Merkez Camisinin geçmişini de, öğrenmelerini öneriyoruz. .

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER