1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR: GUMRU’DAN T.C ÖNERİSİ

POZANTI KONUŞUYOR: GUMRU’DAN  T.C  ÖNERİSİ
Bu haber 05 Ağustos 2019 - 16:02 'de eklendi ve 1.062 views kez görüntülendi.

GUMRU’DAN T.C ÖNERİSİ

Pozantı Belediyesi Ağustos ayı olağan toplantısında, en dikkat çekici ve bir o kadarda önemli olan teklif, CHP’li Meclis Üyelerinden Bekir Gumru tarafından yapıldı.
Gumru, gündem dışı olarak yaptığı konuşmada, Pozantı Belediyesinin zemin kat girişindeki tabelasında T.C ibaresinin olmayışının, hiç de yakışık almadığını söyleyerek, ibarenin konulmasını önerdi. Başkan Çay, yaptığı cevabi konuşmada, Bekir Gumru’nun bu önerisinin, derhal yerine getirileceğini, kendisinin de zaten bu konuda önceden, bürokratlarına talimat verdiğini söyledi.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

Günümüzdeki, çevresel olumsuzluklardan birisi de, gürültü kirliliğidir.Araçların ve motorsikletilerin eksozların dan çıkan, kulak tırmalayan aşrı gürültüler, vatandaşların duyum organlarını da, çok kötü şekilde etkiliyor.
Pozantı’da, bu gürültü kirliliğinden, nasibini alan yerlerin başında geliyor. Delikanlılık çağına, henüz girmiş olan gençlerin kullandıkları motorsikletlerle, aşırı sürat ve kulakları sağır eden eksoz gürültüsünden, Pozantı’lılar hayli rahatsızlar. Özellikle, akşamın geç saatlerinden itibaren, bu motorsiklet tutkunlarının, Pozantı sokaklarında, kulakları sağır edercesine çıkardıkları eksoz gürültülerine, yetkililerin biran önce çare bulmaları bekleniyor.

YARDIMCI OLALIM

Önerimiz, bu gürültü kirliliğine çözümü, sadece güvenlik güçlerinden beklemeyelim. Vatandaş olarak, Devlet güçlerine yardımcı olalım. Rahatsız olduğumuz başta eksoz gürültüleri olmak üzere, diğer aşırı ses kirliliğini de, ilgili polis birimlerine bildirmek, en önemli vatandaşlık görevlerimizin den biridir.

GÜLEK KALESİ YOLU

Pozantı ve çevresinin, tarihi ipek yolu üzerinde bulunmasının yanı sıra, çok önemli bir geçiş yolu üzerinde bulunması, günümüzde de stratejik konumunu koruyor.
Batıyı – Doğuya, Kuzeyi- Güneye bağlayan ana geçişlerin, Toroslardaki tek ulaşım vadisi, Pozantı ve Gülek Boğazıdır.Bu çok önemli geçmişinden dolayı da yöremizde, çok sayıda tarihi kaleler mevcuttur. İbrahim Paşa Tabyası başta olmak üzere, Yeni Annahşa Kalesi ve Gülek Kalesi gibi pek çok tarihi miras, sahipsizlikten dolayı, adeta yok olmaya terk edilmiş durumdadır.

Bunlardan birisi de Gülek Kalesidir. İç turizmin her geçen gün canlandığı insanlarımızın tarihi geçmişimize, giderek daha fazla sahiplenmeye başlamış olmaları, Türkiye’miz için de, çok önemli ve onurlu bir gelişme olmaktadır.Toros Dağlarının, müstahkem mevkilerinde kurulan kalelerimiz de, tarihi geçmişimizi, günümüzde yaşatmaya devam etmektedir. Ancak, böylesi önemli mirasların koruma altına alınanların sayısı, çok azdır. Bunlardan birisi de Gülek Kalesidir.Yüzlerce insanın, bu kaleyi ziyaret ederek, fotoğraf çekme istekleri, yolunun bozukluğunun yanı sıra, bu tarihi yapının çürümeye terk edilmiş olması da, çok büyük bir duyarsızlık örneğidir.

Bu olumsuzluğa sebep olan, yetkililer başta olmak üzere, yöredeki vatandaşların da, tarihi mirasımıza sahiplenmeme konusundaki duyarsızlıklarının yanı sıra,
bu ören yeri, sadece günü birlik geçim kaynağı olarak görmeleri de, duyarsızlığımızın üzüntü verici bir tablosudur. Tarsus Belediyesini bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER