1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR: KARAKIŞLAKÇI İMARA KAVUŞTU.

POZANTI KONUŞUYOR: KARAKIŞLAKÇI İMARA KAVUŞTU.
Bu haber 05 Ağustos 2019 - 15:59 'de eklendi ve 718 views kez görüntülendi.

KARAKIŞLAKÇI İMARA KAVUŞTU.

Pozantı’nın, en uzak mahallelerinden birisi olan ve yıllardır imar plan tadilatı yapılmadığı için, mevcut konumuna bir ahır dahi eklenemeyen yanı sıra, konut yetmezliğinden dolayı, gençlerin ev bulamama endişesi ile, evlenmeye çekindikleri Karakışlakçının, makus talihi sonlandırıldı.
Büyükşehir Belediyesinin, önce 1/25000, devamında 1/5000’lik imar plan tadilatı düzenlenmesinin yapılarak, 1/1000’lik imar planının yapılarak, meclisten geçirilip uygulanmaya için, Pozantı Belediyesine gönderilen imar uygulaması, hayata geçti.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ Pozantı’nın, en geniş kırsal alanına sahip bulunan Karakışlakçı da, parsel bazında yapılan imar düzenlemesi ile, artık arsa satışına başlanacaktır. Belediyemiz tarafından, bu düzenlemelerin proje ve plan bazında yapılması için, 100 Bin Lira harcanmıştır. Yakında başlayacak olan parsel satışlarından, Belediyemize de %40 oranında, pay düşecek olup, böylece önemli bir gelir kaynağına sahip olacağız. En önemlisi ise, Karakışlakçı’nında imar planını çözerek, makus talihini yenmekte, belediyemize nasip olmuştur.

ÇAY’DAN BİLGİLENDİRME

Meclis toplantısının, gündemine geçilmeden önce, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Meclis Üyelerini Temmuz ayında yapılan, çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirdi. Ağırlıklı olarak, Belemedik ve Akçatekir’in yer aldığı bu açıklamalar arasında Başkan Çay’ın, “Ancak, rutin çalışmalar yapabiliyoruz” şeklindeki konuşması, Pozantı genelinde, artık büyük çalışmaların yapılmadığı, hissini uyandırdı.

ENERJİ ÜRETECEK

Başkan Çay’ın yaptığı açıklamalar arasında, en dikkat çekeni ise Pozantı Belediyesinin, Çakıt Çayı üzerinde enerji üretimi konusunda, yaptığı bilgilendirme oldu.
Çay, Ak Parti Millet Vekillerinden Ahmet Zenbilci’nin, Pozantı’ya yaptığı ziyarette, Belemediğe yapılanlar ve turizm konusundaki gelişimini, takdirle karşıladığını belirterek, yeni bir hamleye parantez açtığını belirtti. Buna göre Ahmet Zenbilci, İller Bankası aracılığı ile, Dünya Bankası fonlarının desteğinin de sağlayarak, Çakıt Çayı üzerinde Pozantı Belediyesinin enerji üretimi yapabilmesi konusundaki çalışmalarına, destek vereceğini belirtti. Ve bu konuda da, Ankara’daki yetkililerle yaptığı telefon görüşmeleri sonrası, Belediye Başkanı Çay’dan, proje çalışmalarını başlatmasını istedi. Beklenmedik bu sürpriz gelişme üzerine Mustafa Çay, derhal proje yaptırabileceği firma arayışına girerek, çalışmaları başlattı.
Çay’ın, diğer açıklamaları arasında, Belemedike yapılacak olan, turizm yatırımları ve Akçatekir’deki piknik alanın, düzenlemesine ilişkin izahatlar yer aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER