1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR. TAKVİMSİZ YENİ YIL

POZANTI KONUŞUYOR. TAKVİMSİZ YENİ YIL
Bu haber 05 Ocak 2020 - 16:11 'de eklendi ve 687 views kez görüntülendi.

TAKVİMSİZ YENİ YIL

Yeni yıla takvimsiz başladık. Önceki yılların, takvim bolluğu bu sene hiç yoktu. Pozantı Belediyesi başta olmak üzere, diğer belediyelerin çok büyük bir bölümü de, yeni yıla takvimsiz girdiler.  Sadece, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının takvimi gözümüze çarptı.

Bir yılı daha üzüntü ve sevinçleri ile geride bıraktık. Umut, insanın tükenmeyen hazinesidir. Milli Piyango da umduğunu bulamayanlar, 2020’yi hayalleri ile zenginleştirecekler. Diliyoruz ki, tüm insanların hayali gerçek olsun.  

ZORLUKLAR

Belediye Başkanlarının, başta çalışanları olmak üzere, büyük rakamlar tutan ödemeler karşısında, nasıl yatırım yapacakları merakla bekleniyor. Yanı sıra, bir önceki dönemden kalan borçların ise, nasıl ödeneceği konusunda arayış içeresinde olmalarına rağmen, bir ödeme Takvimi yapabileceklerini de zaman gösterecek.  Geçmiş yıllardan günümüze sarkan ekonomik sıkıntıların, 2020’de artarak devam edeceği gerçeğini ise, göz ardı etmemiz mümkün değil. Nitekim, 2020’nin başından itibaren uygulanmaya başlanan yeni zamlar, toplumu da büyük ölçüde sakıntıya sokacak gibi görülüyor. Bütün bunları göz önüne aldığımız da, 2020 yılının sadece duvar takvimlerinin eksikliği ile değil, ödemelerin de takvimsiz olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

ÇAY’IN 2009 BAŞARISI

Üç dönemdir Pozantı Belediye Başkanlığını yürütmekte olan, bunun 2.5 yılını yasal zorunluluk nedeni ile yapamayan Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, en başarılı olduğu Başkanlık dönemi, 2009 /2014 yılları arasında oldu. Az oy farkı ile seçilmesi sonrası, göreve büyük bir heyecanla başlayan Mustafa Çay’ın ilk icraatı, Pozantı’nın alt yapı sorunlarına çözmeye başlamakla oldu.

SEL DE GELMEDİ, ÇAMUR DA AKMADI.  

Pozantı’nın yıllardan beri olagelen en büyük sorunu, yağan yağmurun yanı sıra, dağlardan eriyerek gelen kar sularının konutların yanı sıra, Atatürk Caddesindeki işyerlerinin de, sel suları ve çamur deryası altında kalması idi. Belediye Başkanlığını 3. Adaylık denemesi sonrası, az oy farkı ile kazanan Mustafa Çay, sorunları çözmesini de çok iyi bildi.

KORGE BORULAR

Belediye Başkanı Mustafa Çay, kolları sıvamadı. Ama, ayağına giydiği çizme ile, önce Pozantı’yı adımladı. Selin nerden geleceğini, hangi derelerin çamuru aşağılara taşıyacağını, yerinde tespit etti. Başlattığı alt yapı çalışmaları ile, KORGE BORULAR ve BÜZLERLE, yol  kenarlarını sel sularından, dereleri ise çamur deryasından kurtardı. Tüm bu akıntıları da, alt yapıdaki başarılı çalışmaları ile, Atatürk Caddesindeki iş yerlerini de koruma altına alarak, ilçeye zarar vermesini önleyerek, rahat bir şekilde Çakıt Çayına taşıdı.

BAŞARILI MECLİS

Çay’ın bu başarısının mimarlarından birisi, Ak Parti Meclis Üyesi Başol Ünal, partilisi  Mehmet Erdem, oldu.  Dokuz  Meclis Üyesinden önce dört  olan, sonrasında Şevket Öztürk’ünde, seçildiği MHP listesinden istifa ederek ,Ak Partiye geçiş yapması ile, sayıları beş’e yükselen bu mecliste, MHP’li Adil Çakmakçı, aynı partili Ebru Doğucu’nun  Çay’ın yanında yer almalarına karşılık, , Pozantı Esnaf Odası Başkanı Merhum CHP’li Tahsin Güler’in,  Çay’a karşı yaptığı muhalefeti,  sayısal çoğunluğa taşıyamaması,  partilisi İsmail Güven’nin de zaman- zaman desteğine rağmen, Çay’ın en rahat Meclis ve Belediye Başkanlığı dönemi,  2009/ 2014 yılları arasında oldu.

VE 2014

 2014 yerel seçimlerinde Pozantı Belediye Başkanlığını, yine az farkla kazanarak, Pozantı Başkanlığı makamına  2. Defa oturan  MHP’li Mustafa Çay, partilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de, sağladığı büyük destekler ile, köylerden mahallere dönüşen, kırsal kesimdeki yerleşim yerlerine de, hizmet götürme mücadelesini başlattı.

Çay’ın bu dönemini gelecek sayılarda, Pozantı konuşuyor sütunumuzda, sizlerle paylaşacağız. 2019 yılında 3. Defa Belediye Başkanlığını “ ŞAMPİYON BAŞKAN” ünvanını kazanan Çay’ın, Kozan Cezaevindeki yaklaşık  dokuz aylık tutsaklık dönemi sonrası, hizmet heyecanını ne kadar etkilediğini, 2019 yerel seçimleri sonrasında ise, beklediği siyasi tablonun oluşmaması sonrasındaki gelişmeleri ve  etkilerini de,  kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

SİYASETTE TAKLA

Siyasette, etik değerler artık pek önemsenmiyor. Bugün bir siyasi parti de olan, bir süre sonra bakıyorsunuz ki, kendi düşüncelerinin tam zıttı olan, bir diğer parti de boy göstermekten çekinmiyor. Önceden, kanlı -bıçaklı olduğu, yatay geçiş yaptığı partilerini ideolojilerini ise,   yüzleri kızarmadan savunabiliyorlar. Bunun yaşanmış örneğini, geçtiğimiz hafta Pozantı kamuoyu, büyük bir ibretle izledi.

GÜVENSİZLİK  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, lavanta fidesi dağıtımı ve ekimi için geldiği Pozantı’da, bazı siyasi isimlerin fotoğraf görüntüsü vererek, attıkları siyasi taklanın,   ne kadar etik olduğunun da, hoş olmayan bir görüntüsü oldu.  Pozantı Halkı, bu isimleri gayet iyi biliyor. Biz, bu siyasi değişimin isimlerini yazmaya gerek duymuyoruz. Ancak, toplumun her geçen gün, siyasete olan güvenin azaldığını, ilke ve değerlerin ne kadar yozlaştırıldığının, üzücü bir görüntüsü oluyor.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER