1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR “UHULET VE SUHULET”

POZANTI KONUŞUYOR  “UHULET VE SUHULET”
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 9:18 'de eklendi ve 810 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

UHULET VE SUHULET

“ POZANTI KONUŞUYOR” Sütunumuzun, bu haftaki giriş bölümü, iki ayrı kelimeden oluşuyor.Daha iyi anlaşılması içinde, Google’dan bu kelimelerin manasını ve devamında da, ikisinin birleşik halini aynen alarak, yazımıza başlıyoruz.“UHULET : Kolaylık-Yumuşaklık, Naziklik-Uygun Ortam- Yumuşaklık- Mülayemet- Uygunluk- Elverişlilik.SUHULET: Kolaylık- Yumuşaklık- Naziklik- Uygun Ortam. UHULET ve SUHULET : Sessiz ve Sakin Bir Şekilde, Yumuşaklıkla Demektir.”Sevgi ve Saygı birlikteliğinin, değişmezi olan bu iki kelimeyi, yaşamımızda uygulayabilse idik, dünyada asla kötülük olamazdı.Ancak, doğuştan genlerimizde olan ihtiras ve hırs, Uhulet ve Suhuletli bir yaşamı asla mümkün kılamamıştır. Geçen hafta ki, “ TEDİRGİNLİĞİN TAHRİKÇİSİ OLMAYACAĞIZ.”, Başlıklı yazımızla ilgili olarak, bazı okurlarımızdan çok olumlu mesajlar aldık. Muhataplarının ise, bu konudaki düşünce ve davranışlarını, gelişmeleri ve tavırlarını gördükten sonra, kamuoyuyla paylaşacağız.

DAHLİ YOK.

On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı, aynı zamanda hoşgörü deryasıdır. İnanç ve davranış eksikliklerimizin, yerini manevi güzelliklere bıraktığı, kutsal bir aydır. Böylesi ulvi bir ayda, ara bozuculuk, fitnecilik, çıkarcılık, ihtiras, kul hakkı yeme gibi günahların derecesini ise, biz zavallılar asla bilemeyiz. Mübarek Ramazan dolayısıyla, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, diğer ilçeler de olduğu gibi Pozantı’ya da astırdığı, “ Nerede O Eski Ramazanlar”, “ Eski Ramazanlar, Şimdi Tüm Adana’da” ibareli pankartların asılımın da, Pozantı’da bir olumsuzluk yaşandı.

DOĞRU TAVIR

Özel bir firma tarafından asılan, bu pankartlardan birinin, Atatürk Anıtındaki Bayrak Direğine bağlanmış olması, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından düzeltildi. Çay, Pozantı Belediyesi Zabıta ekiplerine verdiği talimat ile, bu pankartın Bayrak Direğine asılı olan yerini değiştirildi. Karaların diğer pankartlarına ise, herhangi bir müdahale olmadı.Bu olumsuzlukta, Başkan Zeydan Karalar’ın, dahli olmadığı gibi, herhangi bir talimatı da zaten olamazdı. Bu hata, özel firma tarafından yapılmış olup, anında Başkan Çay tarafından düzeltildi.

TAHRİKÇİLER…

Duyumlarımıza göre birileri, bu olayı tamamen tersine çevirerek, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların pankartını indirttiği şeklindeki, asılsız ve çirkin dedikoduları, Adana’ya kadar taşımışlar. Bu hoş olmayan tavırdır. Hele, hele bunun, Mübarek Ramazan Ayını bahane ederek yapılıyor olması ise, tamamen bir fitne tezgahı olup, Karalar ve Çay’ın aralarındaki gerginliği devam ettirme çabaları, günahların en büyüğü olacağı gibi, Pozantı’ya da hizmet konusunda, aynı büyüklükte, zarar vereceği aşikardır.

PİS KOKULAR…

Pozantı’da son günlerde, kapalı kapılar ardındaki, çirkin dedikoduların kokusu, etrafa fazlasıyla yayılıyor. Gerçekçiliği konusunda, bilgimiz olmayan ancak, kamuoyunda birlerinin özel yaşantısı şeklinde çıkarılan, bu dedikoduların, sürdürülüyor olması, Pozantı’ya zarar vermekten, Pozantılıyı da zedelemekten başka, hiç bir işe yaramaz.

NİYE KAPALI?

Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı İlçe Örgütü son dört yılda, hep gündemde oldu. Gerek çalışmaları ve gerekse de çıkışları ile, kamuoyunda konuşulma hüviyetini sürdürdü. Yerel seçimlerde, Şenol Eroğlu’nun Belediye Başkan Adaylığı ile giren örgüt, oylarını yükseltmesine rağmen, Başkanlığını kazanamadı. Ama, kazandığı, dört Meclis Üyesi ile de, önemli bir başarı sağlamış oldu. Yerel seçimler sonrası, CHP Pozantı İlçe Örgütü üzerine, bir rehavet çökmüş olacak ki, o heyecan yaşanmıyor. Ulusal günlerde, döviz ve pankartların yanı sıra, karanfil dağıtımı ile de, gönülleri kazanan CHP’nin, artık İlçe binası bile kapalı. Bu arada, İlçe yönetim Kurulu Üyelerinin de, hayli huzursuz oldukları, geçen hafta içinde yaptıkları bir toplantı da, İlçe Başkanlığındaki değişimin şart olduğunu dile getirmeleri, yaşanmakta olan huzursuzluğu da, yansıtmış oldu.

MÜTEAHHİTLER “ STOP” DEDİ

Ağırlığı her geçen gün hissedilen, ekonomik krizden, etkilenmeyen iş dalı kalmadı gibi. Bunun örneği ise, Pozantı’da da yaşanıyor. Çok katlı yapılaşma ile, görüntüsü giderek bozulan Pozantı’da, bu kötü gidişattan, nasibini alıyor. Bir dönem, ilçenin gözdesi olan müteahhitler, şimdi ortalıklarda görünmüyorlar. İnşaatlara, “STOP” dediler. Yanı sıra, yarım kalan hayalet binaların ise, ne zaman tamamlanacağı da meçhul. Geçmiş yıllardaki tantanalı yaşamlarının yanı sıra kat satışları , artık hayal oldu. Bu gidişat nasıl sonlanır? Onu bilemiyoruz. Ama görünen o ki, bir süre sonra Pozantı’da, bazı müteahhitlerden daire alıp da, taşınamayanalar arasında, hareketlilik yaşanacak gibi görülüyor.

AK PARTİ DE ARAYIŞ

Yerel seçimler sonrası Ak Parti de, Belediye Başkan Adaylıkları nedeni ile boşalan, İl ve İlçe Başkanlıkları ile ilgili araştırmalar, devam ediyor. Ak Parti Adana İl Başkanlığı için, dört ismin Genel Merkeze bildirildiği, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan’nın onaylaması sonrası, bu isimlerden birinin netleşeceği öğrenildi. İl Başkanın atanarak göreve başlaması sonrası, İlçelerde boşalmış olan ve vekaleten yürütülmekte olan İlçe Başkanlıklarına da, atamalar yapılması sonrası, seçimli Genel Kurula gidileceği öğrenildi. Halen Pozantı’da, Yusuf Arısoy’dan boşalan İlçe Başkanlığına, Doğan Türkyılmaz vekalet ediyor. Bu arada, Ak Parti içerisinde siyaset yapmış olan bazı isimlerin, Adana’ya karargah kurdukları, kendileri veya destek verecekleri bir ismin, İlçe Başkanı olması konusunda, kulis faaliyetlerini yürütmekte olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER