1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 05 Mart 2018 - 8:45 'de eklendi ve 1.095 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

SARAÇ ADANA’YI ÇOK SEVİYORMUŞ.

Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, Genel Sekreterliğini yapan, Çukurova Üniversitesi Elamanların dan Erkan Saraç’ın, Adana’yı çok sevdiği, duyumlarımız arasında yer alıyor.

Bu sevgi, o kadar büyük imiş ki. Pozantı’ya geldiği zamanlar Adana’ya, ne zaman döneceğinin heyecanını, bir türlü üstünden atamıyormuş.

Bu heyecanın görev yaptığı, Pozantı Meslek Yüksek Okulu sorunlarıyla olan ilgisini de etkilediği de, devamlı konuşulan konular arasında, yer alıyormuş.

AYDIN’A GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Akçatekir’de, 2014 Yerel Seçimleri sonrası, Belediyeliğin sona ermesi sonrası dolayısıyla, burada görev yapan bürokratların önemli bir bölümü, Pozantı Belediyesine aktarılmış olup, bazıları Mustafa Çay döneminde, etkin görevlere getirilmiş idi. Bunlardan biri de, İmar Müdürlüğünde görev yapan, Hasan Aydın olmuştu.Aydın bu görevini, Kayyım Belediye Başkanı olarak atanan, Mahmut Sami Baysal döneminde de, bir buçuk yılı aşkın bir süre ile, devam ettirdi.

Geçtiğimiz hafta, Başkan Mahmut Sami Baysal’ın, ani bir kararı ile, Hasan Aydın İmar Müdürlüğü görevinden alınarak, Fen İşleri Müdürlüğü emrine gönderildi.

Başkan Baysal’la yaptığımız bir konuşmada, bu değişikliği gündeme taşıdık. Cevabı şöyle oldu:

“ Bazı isimler yıprandı. Haliyle, görev alanlarının değiştirilmesi gerekiyordu. Bu geleneğe uyarak, görev alanında, birim değişikliği yaptım. Bu uygulama, gelecek haftalarda, diğer bazı bürokratları da, kapsayacak” şeklinde konuştu.

DEPO SOĞUK KALACAK

Belediye Başkanı, Mahmut Sami Baysal ve Mehmet Çiğdem ortaklığı ile satın alınan, “SOĞUK HAVA DEPOSUNUN” İmar alanında değişiklik yapılacağı konusunda, kamuoyunda konuşulanları, Başkan Baysal’la paylaştık. Bu yerin, Ticari alandan çıkarılarak, konut alanı haline getirilip getirilmeyeceğini sorduk? Cevabı şöyle oldu:

“ Böyle bir düşüncemiz yok. Biz orayı satın aldıktan sonra, Mantar Yetiştirmeyi planlıyorduk. Ancak, bazı mantarların ürettiği spermin, insanların Akciğerlerine zarar verdiğini öğrendik. Bu projemizden vaz geçtik. Soğuk hava deposunda yapacağımız, bazı teknik yenilikler sonrası, başlangıçta olduğu gibi, amacına uygun olarak, üreticilerimize hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

YAZICAK’A MEZARLIK

Yazıcak mezarlığında, cenaze defin yeri kalmaması üzerine, başlatılan çalışmalar sonuçlandı. Başkan Baysal, mahalleye yeni bir mezarlık kazandırılarak, soruna çözüm bulduklarını belirtti.

HAT SAFHADA

Pozantı Mal Müdürlüğün’de, emeklilik veya, tayin nedeni ile boşalan kadrolara, atama yapılmaması, bu kurum içerisinde büyük sıkıntılara sebep oluyor. Zaman, zaman Adana’dan, geçici görevle gönderilen personel aracılığı ile, sıkıntılara çözüm getirilmek isteniyorsa da, bu konuda olumlu sonuçlar alınmamakta, geçici gelen memurlar asli görev yerlerinin, Pozantı olmaması nedeni ile de, yeterli verimi göstermektedirler. Görev yapan, bir kaç kişinin üzerindeki, ağır yük dolayısıyla, vatandaşların taleplerine de cevap vermek, hayli zorlaşıyor. Bu durumun, böyle devam etmesi halinde, özellikle yayla sezonunda, nüfusun artması beraberinde, daha büyük talepleri getireceğinden, Mal Müdürlüğünün artacak olan bu işlemlere, nasıl cevap verebileceği de, şimdiden merak konusu olmaktadır.

RUTİN KUTLAMA

Vergi Haftası, geçtiğimiz hafta Pozantı da, rutin bir şekilde kutlandı.

Geçmiş yıllar da yapılan, esnaf ve kurum ziyaretleri yapılmadığı gibi, vergiyi özendirici broşürlerin bile dağıtılmadığı sadece, Atatürk anıtına, o da çok az sayıda görevlinin, katılımıyla koyulan çelenk sonrası, her hangi bir etkinlik yapılmayışı da, gözlerden kaçmadı. Hafta dolayısıyla, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’la yapılan, rutin ziyaretlerle hafta geçiştirilmiş oldu.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER