1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KURTULUŞUNU KUTLADI.

POZANTI KURTULUŞUNU KUTLADI.
Bu haber 28 Mayıs 2017 - 9:07 'de eklendi ve 1.101 views kez görüntülendi.

Her geçen yıl, ilgi ve coşku, azalıyor…

POZANTI KURTULUŞUNU KUTLADI.

Ulusal günlerimize gösterilen ilginin, her geçen yıl azaldığı, coşkunun yerini, rutin kutlamaya bıraktığı, bu onur günlerimizi, artık eskiden yaşanan, coşkulu haliyle hatırlamakla yetiniyoruz.

Yerel kutlamalarda, bu olumsuzluktan nasipleniyor. Bunun canlı örneğini, Pozantı’nın, 97. Kurtuluş Yıl Dönümü törenlerin de, geçen hafta yaşadık.Önceden dağıtılan, kutlama programında’ da, bu sadelik hemen göze çarpmış olup, uygulanmasında da bir değişiklik olmadı.Her yıl olduğu gibi, iki güne yayılan Kurtuluş törenlerinin, ilk günü olan, 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Belemedik te, Şehit Kasım Hoca’nın anıt mezarı ziyaret edildi.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Belediye Meclis üyesi ağırlıklı ziyaretçi gurubunun, şehit mezarı anma töreninde, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, CHP’yi temsilen Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hasibe Gültepe’nin yanı sıra, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve bir gurup vatandaşta hazır bulundu.Cemil Çay, burada, yaptığı konuşmada, Şehit Kasım Hoca’nın kişiliğ, Kurtuluş Savaşındaki Kahramanlıkları ve nasıl Şehit düştüğünü anlatımı sonrası, törende hazır bulunan, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk dua etti. Fatiha okundu. Ve sonrası da, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, anıt mezara bir buket çiçek koyduktan sonra , yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şehit Kasım Hoca aynı zamanda benim dedemdir. Kendisi ile iftihar ediyoruz.Belediye Başkanı olarak, şehit dedemi bu İLK ziyaretimdir.Anıları daima hafızalarımda yaşamaktadır. Yanı sıra, aynı şekilde kendisiyle birlikte Kurtuluş Savaşımızda şahadet şerbeti içen diğer şehitlerimizi de, bir kere daha saygı ile anıyorum” dedi. Ve buradaki tören sona erdi.Öğle Namazı sonrası, Merkez Caminde Şehitlerimiz anısına mevlit okutuldu. Devamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu üstü açık otobüsle mahallerde gösteri yaptı. Saat 17.30’da Belediye Çay Bahçesinde ise, yine aynı bando gurubu konser verdi.

Kurtuluş törenini etkinliklerle kutlandığı gün ise, 25 Mayıs 2017 Perşembe oldu. Saat 09.00’da Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, anıta çelenk koydular. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.Atatürk Caddesinde Gerçekleştirilen, Kurtuluş Yürüyüşü Şehitlikte, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Sonrasında, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, anıta bir buket çiçek sundu. İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk’un şehitlerimizin anısına duası ve sonrasında okunan Fatiha ile, buradaki anı ziyareti de sonlanmış oldu.Saat 10.00’da 25 Mayıs alanındaki törenler, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, törene katılanların bayramını kutlamaları ile başladı.Sonrasında, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, yine Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrağımız göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal yaptı. Devamında ise,başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere, diğer siyasilerin kurtuluş kutlama mesajlarına yer verildi.

Kamışlı Fatih Ortaokulu Komedi Dans gösterisini, Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Öğrencisi, Fatma Bayram’ın “Kurtuluş Savaşı” isimli okuduğu şiir sonrası,Adana Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibinin, gösterisini Pozantı Belediyesi Tiyatro gurubunun, skeç sunumu takip etti.Son derece donuk ve üstelikte süresi son derece uzun olan, bu sunum ekibin geçmiş yıllardaki, yaptıkları gösterileri fazlasıyla arattı.

Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Öğrencisi, Mehmet Bora Eroğlu’nun “Mustafa Kemal’in Kağnısı” başlıklı şiirini, Aşçıbekirli Mahallesi Halk Oyunları ekibinin, gösterisi takip etti. Günün gündüz bölümündeki son etkinliği ise, Adana Büyükşehir Belediyesi Mehteran gurubunun sunumu oldu.Pozantı Protokolünün yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Pozantı’nın Kurtuluş törenlerini onurlandıran, isimler arasında yer aldılar.

Akşamı ise, Atatürk Kültür Merkezi önünde, Aşık Yunus Tömen , Aşık Osman Akçay ve Aşık Feymani’inin, Ozanlar atışmasını, Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Konservatuarı, Sanatçılarının Konseri izledi. Kurtuluş törenleri   havai fişek gösterisi ile, sonladı. Ve böylece, Pozantı’nın bir Kurtuluş töreni daha rutin olarak kutlanmış oldu.

Haber: Tamer ÜNAL

FOTO: Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER