1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI MESLEK YÜKSEK OKULU KAYIT DA “FUL” ÇEKTİ

POZANTI MESLEK YÜKSEK OKULU KAYIT DA “FUL” ÇEKTİ
Bu haber 02 Eylül 2018 - 15:08 'de eklendi ve 1.294 views kez görüntülendi.

EĞİTİMDE KALİTENİN ADI: POZANTI MYO

MESLEK YÜKSEK OKULU KAYIT DA “FUL” ÇEKTİ

Çukurova Üniversitesine bağlı olarak Pozantı’da, 2009 yılından itibaren eğitime başlayan ve her geçen yıl eğitim kalitesini yükselterek, bölüm sayısını dörde çıkaran Pozantı Meslek Yüksek Okuluna, kayıtlar 3 Eylül 2018 Pazartesinden itibaren başlayacak olup, 5 Eylül 2018 Çarşamba gün sone erecektir. Meslek Yüksek Okulunda eğitim ise, 17 Eylül 2018 Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

BÜTÇEYE UYGUN

Pozantı Meslek Yüksek Okuluna, kayıt yaptıracak olan öğrenciler için, belli konularda kolaylık, geçen yıldan itibaren sağlandı.Öğrencilerin yemekleri, okula kadar getirilirken yanı sıra da, eğitim yılı boyunca, okula ucuz tarifeli servis de kondu.

Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, Pozantı Meslek Yüksek Okulunda, fiziki hiç bir eksikliğin olmadığını, Çukurova Üniversitesinden gelen hocaların, eğitim kalitesinin yükselmesinde, çok önemli katkıları olduğuna değinerek, bu okuldan mezun olacak olan öğrencilerin, Çukurova Üniversitesinden mezun olma statüsü gibi, çok yüksek bir payeye de kavuşacaklarını ifade etti.

ŞANSLILAR

Pozantı’lı öğrencilerin tercih konusunda, çok daha şanslı olduklarını ifade eden, Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, öğrenciler ailelerinin yanından ayrılmadan, sıcak yuvalarında yaşamanın vereceği avantajlar ile, diğer öğrencilere göre, çok daha şanslı konumda, olacaklarını ifade etti.

ULAŞIM KOLAY

Prof. Dr. Semih Tangolar, Adana’dan geliş gidiş yapacak öğrenciler için ulaşımında kolay olduğunu, Büyükşehir Belediyesinin Pozantı’ya sağladığı, otobüs seferleri ile, öğrencilerin okula geliş gidişlerinin de, bütçelerine son derece uygun olacağını zaman açısından da, bir kayıplarının olmayacağını ifade etti.

FUL ÇEKTİ

Meslek Yüksek Okuluna, “ TERCİH” konusundaki çalışmalarını, bir yıl önceden başlatan Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, bu kayıt sezonunda amacına ulaştı. Prof. Dr. Semih Tangolar ile yaptığımız görüşmede, kayıtlarda okulun “ FUL” çektiğini, bununda eğitim kurumu açısından, son derece umut vaat eden bir gelişme olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Çukurova Üniversitesine bağlı olarak eğitim vermekte olan, Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, üç bölümüne kayıt olan öğrenci sayısında, bu sene çok büyük bir artış oldu. Bölümlerde kontenjanlar doldu. Ek kontenjan arayışı içiresindeyiz Bahçe Tarım, Turizm ve Muhasebe bölümlerine, toplam 81 öğrenci kayıt yaptırdı. Muhasebe bölümünün 40 olan kontenjanını, diğer bölümlere yayarak, ek kontenjan imkanını da yaratmış olacağız” şeklinde açıkladı. Çukurova Üniversitesine bağlı olarak eğitim veren, Pozantı Meslek Yüksek Okuluna yapılacak olan kayıtlarla ilgili olarak, okulun wep sitesinde yer alan bilgilendirme, aşağıdaki gibi oldu.

“1-Yerleşen adaylar 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

2- Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

3- Elektronik kayda, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar ile Üniversitemizce elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (ikinci öğretim, uzaktan öğretim vb.) dâhil edilmemiştir.

4-Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek kayıt olacaklardır.

5-Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.

6-Özel koşul olarak sağlık raporu istenilen Sağlık Bilimleri Fakültesine e-kayıt yaptıran öğrencilerin, sağlık raporlarını 24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına mutlaka teslim etmeleri gerekmektedir.

DERS KAYDI

Üniversitemiz 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders kayıtları 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında https://login.cu.edu.tr web adresi üzerinden yapılacaktır. Sisteme kullanıcı adı (ÖğrenciNo) ve şifrenizi (TCKimlikNo) girerek giriş yapabilirsiniz.

Öğrenci numarasını bilmeyen öğrencilerimiz 2 Eylül 2018 tarihinden itibaren http://yenikayit.cu.edu.tr adresinden öğrenci numarasını öğrenebilirler.

 2018 YKS Sonucunda Üniversitemize Kesin Kayıt Hakkı Kazanan ve Kayıt Merkezine Gelerek Kayıt Yaptıracak Adayların Dikkatine

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1‐ Lise ve dengi okul diploma veya mezuniyet belgesinin aslı

2‐ ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı

3‐ Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

4‐ 4 adet vesikalık fotoğraf

5- Öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (İkinci Öğretim Öğrencileri İçin)

6‐ Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1996 ve daha önce doğumlu adayların askerlik şubelerinden alacakları askerlik durum belgesi)

Üniversitemizi kazanan adaylara herhangi bir dosya gönderilmeyecek olup, dosyalar kayıt merkezinde adaylara verilerek çabuk kayıt yapmaları sağlanacaktır.

  • Birinci öğretime kayıt hakkı kazanan adaylardan, Katkı Payı alınmaz.
  • İkinci öğretime ve uzaktan öğretim kayıt hakkı kazanan adaylardan, 2018 ‐ 2019 Öğretim yılı için belirlenen Öğrenim Ücreti miktarının yarısı 1. taksit olarak alınır.
  • Adaylar öğrenim ücretlerini T.C. Kimlik numarasının ilk on hanesini bildirdikleri takdirde Türkiye İş Bankasının Türkiye genelindeki her hangi bir şubesinden 03.09.2018 tarihinden itibaren yatırabilirler.Üniversitemize bağlı yurt bulunmamakta olup, yurt işlemleri için Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat edilmelidir.”

ÖZEL HABER: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER