1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı MYO öğrencileri BUDADI

Pozantı MYO öğrencileri BUDADI
Bu haber 02 Nisan 2017 - 15:10 'de eklendi ve 1.038 views kez görüntülendi.

Pozantı MYO öğrencileri BUDADI

Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerine mesleki uygulama yaptırıldı.

POZMER Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen uygulamaya 4 grup halinde 38 öğrenci katıldı.

Baharın gelmesiyle birlikte, bitkilerin gözleri ve tomurcuklarının açılmadan budanması gerektiğini ifade eden Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve POZMER Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, öğrencilere ılıman iklim meyveleri ve bağcılık alanında farklı çeşitlerde uygulanan farklı budama teknikleriyle ilgili bilgilerin verildiğini söyledi.

Pozantı MYO’da eğitim gören öğrencilere, teorik bilgilerin yanında pratikte de uygulama yaptırdıklarını da kaydeden Prof. Dr. Tangolar, “Organik ve Bahçe Tarım Bölümü öğrencileri teorik bilgilerin yanında uygulama sahasında yapmış oldukları çalışmalarla öz güven kazandılar. Okudukları bölüme olan bakış açıları tamamen değişti. Bölümü başarı ile bitiren öğrencilerimiz ziraat teknikeri ünvanı kazanacak. Kazanmış oldukları deneyimlerle de özel sektörün ara eleman ihtiyacı karşılanacak. Öğrencilerimiz, 4 yıllık üniversitelere DGS sınavlarını kazanarak geçiş yapıp ziraat mühendisliği hakkı kazanabilecekler.” dedi.

Öğrencilere, uygulama eğitimini Pozantı MYO Öğretim Görevlisi İlkay Şen ve POZMER Uzmanı Dr. Abdulkadir Sarıer birlikte verdiler. Şen ve Dr. Sarıer, öğrencilerin budama ve diğer bahçe uygulamaları hakkında çok ilgili ve öğrenmeye istekli olduklarını, uygulamaların çok yararlı olduğunu belirttiler.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER