1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI NELERİ KONUŞUYOR ?

POZANTI NELERİ KONUŞUYOR ?
Bu haber 09 Ekim 2023 - 13:25 'de eklendi ve 457 views kez görüntülendi.

Sorunları Yazıyoruz. Çözüm Getiren Yok.

POZANTI NELERİ KONUŞUYOR ?

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, İlçemizin sorunları konusunda bizlere iletilen konularla ilgili olarak, sürekli yayın yapıyoruz. Ancak yetkililerden beklenen çözümler konusunda ise, yeterli bir karşılık bulamıyoruz. Biz bu konudaki yayınlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.  

GÜNAN’DAN TEŞEKKÜR

Dağdibi Muhtarı ve Akçatur Minibüsle Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Refik Günan’ının yaptığı bir sanal ortam paylaşımı merakımızı çekti. Nedeni ise , Muhtar  Günan yaptığı  paylaşımında, mahallerine  kilitli parke taşı döşeniyor olması nedeni ile, Adana Valisi Selim Köşger ile, Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut ve Pozantı Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen’e  teşekkür ediyordu.

SORDUK?

Dikkatimizi çeken ise, bu teşekkürde Pozantı Belediyesinin yer almıyor olması idi. Nedenini Muhtar Refik Günan’a sorduk?  Yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın mahallerine kilitli parke taşı döşenmesini başlattığını, ancak yarım kaldığını, bir süre sonrada bitireceğini de söylemesine rağmen, herhangi bir gelişmenin henüz olmadığı şeklinde oldu.  

Refik Günan’nın bir başka teşekkürü ise, mahallesine asfalt döken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü Ekiplerine olmuş idi.

HARARETLİ KONUŞMA

Milliyetçi Hareket Partisi Pozantı İlçe Binası, 05 Ekim 2023 Perşembe gün saat 13.00’den itibaren, bina dışına taşan yüksek sesli ve hararetli konuşmalara sahne oldu.

Aynı gün Saat 14.00’de yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısı öncesi, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç’in çağırısı ve Başkanlığında yapılan bu toplantıya, Belediye Mustafa Çay,  MHP’li  Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül, Aziz Şen, Rafet Avan, Murat Kutlu, Durmuş Taşpınar, katılım sağladılar. Adana Lezzet festivalinde görevli olan Ebru Doğucu, Pozantı dışında olduğu öğrenilen Çetin Boz’un bulunamadığı bu toplantı da, hararetli ve yüksek sesli konuşmalar çevre esnafların da dikkatini çekti.

GÖRÜŞTÜK

Hayli merak konusu olan ve çevre esnafının da bize sorduğu, bu hararetli konuşmayı İlçe Başkanı Şeref Dinç’le görüştük. Kendisi bize şunları söyledi:

“Evet. Yüksek tonlu konuşmalar oldu. Seslerin dışarıya çıkmaması için, kapı ve pencereleri sıkı -sıkıya kapattırdım. Ama yine de bazı duyumlar olmuş. Ben kendime özgü bir ilçe başkanıyım. Diğer İlçe Başkanlarımız gibi olmamam. Bunu Belediye Başkanı Mustafa Çay’a da söyledim. Meclis Üyelerine de, “İşte Başkan Bur da.” Ne sorununuz ve ne sorunuz varsa buyurun görüşün dedim” şeklinde cevapladı.

ÇOK FİRELİ TOPLANTI

İki buçuk dönemdir Belediye Başkanlığını sürdürmekte olan Mustafa Çay ile, 31 Mart 2019’da seçilen Belediye  Belediye Meclis Üyelerinin, görevlerinin bitmesine beş ay ve beş olağan toplantıları kaldı.

Her geçen ay giderek katılım eksikliği yaşanan Belediye Meclis oturumlarında, geçtiğimiz hafta yapılan Ekim Ayı toplantısında ise, son yılların en fazla firen veren oldu. Beş meclis üyesinin mazeretli, bir meclis üyesinin ise görevli olması dolayısıyla, katılım sağlamadığı olağan toplantı da da, zaten gündem maddeleri de pek  fazla değildi.

KÜTÜPHANE KALDI

Gazetemizin, geçtiğimiz haftaki yayınları arasındaki bir manşetimiz kamuoyunun büyük dikkatini çekti. Okurlarımız sonucunun ne olacağı konusundaki yayınlarımızı da, merakla beklediklerini söylediler.

Pozantı Belediye  Başkanı Mustafa Çay manşetimiz olan “Çok Amaçlı Kütüphanenin Temeli Ne Zaman Atılacak”  başlıklı haberimizi  Ekim Ayı Meclis Gündemine taşıdı. Başkan Çay, yayınımız da yer alan bu haberle ilgili olarak, bir bilgilendirme de bulundu. Bizde, kendisinin göndereceği kısa bir açıklamayı, kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtik. Ancak bu açıklama gelmedi.  

Başkan Çay Mecliste yaptığı bilgilendirme de ise,  bir yanlış anlaşılmanın olduğunu, Çok Amaçlı Kütüphanenin  Kültür ve Turizm  Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları bir proje olduğunu  belirtti. Bu kütüphanenin yapımında, Pozantı Belediyesine düşen yüzde ellilik bölümün, artan maliyetler nedeni ile yerine getirilemediğini, sadece perde beton dökümü kalındığını, daha ileriye götürülmesine ise,  Pozantı Belediyesinin maddi gücünün yetersiz kalacağını söyledi. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla da,  2022 Eylül’ünde anlaşması imzalanan çok amaçlı kütüphane,  bir hayal olarak daha sonraki baharlara kalacak.  

YAPMADILAR.  YAPTIRMADILARDA

Pozantı’ya en yakın mahallerden birisi olan GÖKBEZ’i, Sosyal Yaşam Merkezine  kavuşturmak için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çok önemli bir proje hazırlatmış idi.

Bu sosyal yaşam merkezinin hayata geçirilmesi halinde, tüm toplumsal etkinliklerin burada yapılacağı gibi, toplantı salonları ile de, gençlerin ve vatandaşların faydalanabileceği sosyal bir tesis olacaktı.

Projenin hayata geçirilmesine kısa bir süre kala, bir yerlerden gelen talimat ile, bu projenin Büyükşehirden alınarak, Pozantı Belediyesine verildiği öğrenildi.  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da, böyle bir sosyal tesisi yapamaya, belediyenin bütçesinin yetmeyeceği gerekçesi ile, inşaatına başlayamadığı da konuşulan konular ve  iddialar arasında yer alıyor.  

DURDU …..

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yörenin en büyük mesire alanını yapacağım diyerek başlattığı Gökbez  Parkı ile ilgili olarak, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir paylaşımda, özetle şu görüşlere yer vermiş idi. Bittiğinde çocukların ve Pozantı’lıların vazgeçilmezi olan ve 30 dönümlük Gökbez Parkında dinlenme alanları, yürüyüş alanı, anfi tiyatro, voleybol, basketbol sahası, mescit ve WC gibi bir çok materyal yer alacak.  

Pozantı  Belediyesi Ekipleri, yer altından gidecek olan elektrik ve su  borularının döşenmesini bitirirken, bir yandan da mescit ve tuvaletlerin yapımı devam ediyor. Kurulan damlama sulama sistemi ile de, 160 adet çınar ağacı aynı anda sulanarak, ağaçların daha gür büyümesi sağlanacak.”  Buraya kadar yapılan paylaşım gayet iyi . Voleybol ve basketbol sahaları yapıldı. Kenarları telle çevrildi. Ancak bundan sonrası ise, oldukça düşündürücü? Çünkü Gökbez Parkında Belediye Personellerinin yürütmekte olduğu ve Başkan Çay’ın da sıkça denetlediği bu  çalışmalar, şimdilik durmuş durumda. Bu da Gökbez Halkını dikkatini çekiyor.

UZAKTA

Gökbez Mahallesinde bir diğer önemli eksiklik ise, Çöp konteynırları ile ilgili oluyor.  Uzaklığı nedeni ile Vatandaşlar evlerinden buraya,  çöplerini el arabası ile getiriyorlar.

Ancak konteynırın  yüksek olması nedeni ile el arabasını kaldırıp içine dökemiyorlar. Mecburen dışarıya dökmek zorunda kalıyorlar .  Bu da çevre kirliliğinin yanı sıra,  çevreden geçenler tarafından da telefonlarla görüntülenerek paylaşım yapılarak,  Gökbez Halkının eleştirilmesine sebep oluyor. Bu olumsuzluğa  Pozantı Belediyesinin bir çözüm bulması Gökbez Halkı tarafından  bekleniyor.

ÇAY YUNANİSTAN YOLCUSU

Sadece ilçe değil, İl Belediye Başkanları arasında da, en fazla yurt dışı seyahati yapanlardan birisi, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oluyor.

“Belediye hizmet incelemeleri” başlığı altında Avrupa Ülkeleri başta olmak üzere, çeşitli Ülkelere giden Başkan Çay,  yakında Yunanistan’a da  gideceğini Belediye Meclis Toplantısında açıkladı.

Karaisalı Belediyesi ile birlikte ortak yürüttükleri, “Orman yangınlarına karşı önlemler” projesi çerçevesinde, bir hibe  desteği alındığını, üçü Pozantı’lı olmak üzere, 9 kişilik bir ekiple de Yunanistan’a giderek, burada incelemelerde bulanacakları sonrasında ise, Yunanistan’dan da  dört kişilik bir ekibin Pozantı’ya da  geleceğini açıkladı.

BÜYÜK BAYRAK

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümünün, Pozantı’da bir haftaya yayılacak olan etkinliklere kutlanacağı ve yurt genelinde, ses getireceği  Başkan Çay tarafından açıklandı.

Bu kutlamalar arasında en önemlisinin ise, Pozantı’da çok büyük bir ay yıldızlı paraşüt uçurulacağını  söyledi. Bunun üreticisi olan, Mardin de  Zahit Mungan isimli  iş insanı ile  temasların kurulduğunu, 100 öğrenci ile, bu Türk Bayraklı Paraşütün açılacağını belirtti.

 Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un da, Cumhuriyetin 100. Yıldönümü dolayısıyla, kendi alanında özel çalışmalar yaptığını ifade etti.  100 atlı polis ile, bir komanda birliğinin Pozantı’ya gelerek gösterilerde bulunulacağını, kutlamaların ise bir haftaya yayılacağını söyledi.  

ASFALT

Ekim Ayı Belediye Meclis toplantısında, Başkan Çay ilginç bir açıklamada bulundu. Ve şunları söyledi:

“Pozantı ‘ya kazandırılan doğalgaz  çalışmaları nedeni  ile, ana caddeler ve ara sokaklarda,  ciddi kazılar yapıldı. Bundan kaynaklı olarak da,  Adana Büyükşehir Belediyesi, ana caddeleri asfaltlamaya devam ediyor. Biz de Pozantı Belediyesi olarak,  bazı ara caddelerin ve sokakların  parkesini yapıyoruz. Yanı sıra, Adana’daki Sarıçam ve Yüreğir İlçe Belediyelerinden temin ettiğimiz asfaltlarla ara sokaklarda  yama çalışmalarını devam ettiriyoruz.  Ancak bu yeterli olmuyor. Çözümü için, büyük bir firma ile ön görüşme yaptık.  Mahallerdeki ara sokakların  sıcak asfaltla döşenmesi için, 4.5 milyon liraya ihtiyaç var. Buna çözüm olarak, erce ekmek fabrikası yanındaki 8 kata müsait arsayı, 6.5 milyon lirayı aşkın bir fiyatla satarak, karşılığında asfalt alacağız. Bu alışveriş den de, belediyemiz karlı çıkacaktır’ dedi.

BÜTÇE

Eylül  Ayı Olağan Meclis Toplantısında, 2024 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe Plan Komisyonuna sevk edildi. Pozantı Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 125 Milyon Liraya bağlandı. Geçen yılki bütçenin ise önce 55 milyon, sonrasında da 15 milyonluk ek bütçe ile birlikte,  70 milyon olduğu, Başkan Çay tarafından açıklandı.

Yeni bütçenin, Büyükşehir Belediyesi toplantısına yetiştirilmesi için, Meclisin 16 Ekim 2023 Pazartesi gün saat 14.00’de, olağanüstü toplanarak, bütçeyi kabul edecek.

GÖKBEZ

Gündemin en önemli maddesi ise, Gökbez Mahallesi Muhtarının verdiği mahalle sınırlarının genişletilerek, yeni yerleşim alanları kazandırılması teklifi İmar Komisyonundan geldiği gibi,  oy birliği ile kabul edildi.  

Duyumlarımıza göre, Gökbez Mahallesi Muhtarlığı bu dilekçeyi azaların bilgisi dışında, Pozantı Belediyesine vermiş.  Biz bu konuyu, yapacağımız daha geniş bir araştırma sonrası kamuoyuyla paylaşacağız.

KAROT DA KALDI AÇIKLAMA DA YOK

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, gündem değiştirmek isteğinde ilk uygulaması Hal Binası ve Belediye Pasajı ile ilgili oluyor. “Buraları yıkacağım. Başka çarem yok. Kendimi Riske edemem” şeklindeki paylaşımları ile de, kamuoyunun meşgul ediyor.

Önceki yayınlarımızda, Belediye Pasajının Yıkımı, Hal Binasının ise Çürük Raporunun geldiğini  Eylül Ayı Meclis Toplantısında Başkan Çay’ın bizzat kendisinin yaptığı  açıklaması ile, kamuoyuna duyurmuştuk. Aradan geçen süre içerisinde de, her hangi bir gelişme olmadı.

 ÇAY VE AYTEKİN

Bu arada, Esnaf ve Sanatkaralar Odası Başkanı ve Hal Binasında birden fazla işyeri bulunan Yunus Aytekin, her iki pasajdaki esnafla görüşerek, aldığı imzalar ile,  olası bir yıkım kararına karşı, Avukat aracılığı ile Adana Bölge İdare Mahkemesine başvuruda bulunmuş idi.

Aradan geçen süre zarfında ne Başkan Çay’dan, ne de Esnaf Odası Başkanı Aytekin’den, her hangi bir açıklama gelmedi. Bu  ise esnaflar arasında,  merak konusu olmaya devam ediyor. Bilindiği gibi, Belediye Başkanı Mustafa Çay Hal Binası ve Belediye Pasajından karot örnekleri alınması için, bir firmaya 170 bin lira ödeme yapmış idi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER