1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

POZANTI ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR
Bu haber 22 Mayıs 2018 - 13:42 'de eklendi ve 890 views kez görüntülendi.

KURTULUŞ SAVAŞININ MEŞALESİNİ ATEŞLEN KURTULUŞ

POZANTI ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, Meşalesinin yakıldığı Pozantı’mızın, düşman işgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü, iki güne yayılan etkinliklerle kutlanacak. Ulus Devlet olmadan ve düzenli ordular kurulmadan önce, çete savaşları ile, Fransız ve işbirlikçisi Ermenileri Pozantı’dan- Karboğazına kadar kovalayan ve orada da esir alınan Fransız ordusunun, bu mağlubiyeti tüm dünyada yankılanmış ve Kurtuluş Savaşımızın başlamışının da, fitilini ateşlemiştir.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük bir sevinçle karşıladığı Pozantı’nın 25 Mayıs 1920’de, özgürlüğüne kavuşması, 23 Nisan 1920’de açılan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde de, ayakta alkışlanarak kutlanmıştır.

5 AĞUSTOS

Atatürk, Pozantı’lının destan yazdığı, Kurtuluş Savaşının sonrası, 5 Ağustos 1920’de, Pozantı’ya gelerek, bizzat İlçe halkını kutlamış ve burada bir konuşma yapmıştır. Sonrasında da, daha Cumhuriyet İlan edilmeden, İlçemizde demokrasinin ilk adımı olan, sandık kurdurarak Vali, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin, seçimini yaptırmıştır. İşte, böylesine bir onur gününe sahip olan Pozantı’nın, düşman işgalinden Kurtuluşunun, 98. Yıl dönümü 25 Mayıs 2018 Cuma günü kutlanacak.

PROGRAM

Kutlama etkinlikleri, 24 Mayıs 2018 Perşembe günü başlayacak. Saat 10.30’da, Belemedik de Şehit Kasım Hocanın Anıtı, Protokol ve katılımcılar tarafından ziyaret edilecek.

Aynı gün Saat 12.00’de, Tüm Şehitlerimiz için, Merkez Camiinde Mevlit Okutturulacak. Saat 17.00’de ise, Adana Büyükşehir Belediyesinin tören otobüsü, ilçe içerisinde Bando eşliğinde Tur atacaktır. Saat 18.00’de ise, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu, Belediye Cay Bahçesinde, bir Konser verecektir.

ETKİNLİKLER

Kurtuluş Yıl Dönümü günü olan, 25 Mayıs 2018 Cuma gün Saat 10.00’da, Atatürk Anıtına, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal tarafından Çelenk Konulacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Eşliğinde, Bayrağımız Göndere çekilecektir. Devamı olan Saat 10.15’de, Pozantı Şehitliği ziyaret edilecek, Aziz Şehitlerimizin Ruhuna, Saygı Duruşu ve Dualar yapılacaktır.

TÖRENLER

25 Mayıs Alanındaki törenler ise, Saat 10.30’da başlayacaktır. Protokolün, Bayram Kutlaması sonrası, Saygı Duruş ve İstiklal Marşı okunacaktır. Günün, anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal yapacaktır. Devamında, kutlama mesajları okunacak. Öğrenci şiirleri, öğrencilerin gösterileri, Adana Büyükşehir Belediyesinin, Folklor ekibinin gösterisi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mehteran gurubunun gösterisi ve ödül töreni ile, kutlamanın gündüz bölümü, sona erecektir.

VE AKŞAM

Aynı gün, Akşam Saat 19.58’de, iftar programı ve dua sonrası, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Oğuz Yılmaz’ın konserini takiben, kutlama havai fişek gösterisi ile sona erecektir.

Haber: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER