1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI SU MAYIS’DA ÜRETİMDE

POZANTI SU MAYIS’DA ÜRETİMDE
Bu haber 05 Mart 2018 - 9:03 'de eklendi ve 1.377 views kez görüntülendi.

BAŞKAN: BAYSAL’DAN “MÜJDELİ” HABER

POZANTI SU MAYIS’DA ÜRETİMDE

Büyükşehrin yan, kuruluşlarından BELDETAŞ A.Ş tarafından Pozantı’ya, yaptırılması kararlaştırılan ve yine, Büyükşehir tarafından Adana Genelinde,

“ Adını Ne Olsun?” anketi sonrası ismi, “POZANTI SU” olarak marka tescili yapılan, Su fabrikası Pozantı Belediye Meclisinde çok büyük tartışmalara sebep olmuş idi. O dönemin, Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, yine o dönemin, AKP’li Belediye Meclis Üyesi, İbrahim Doğan arasında baş gösteren tartışma, Pozantı sınırlarını aşarak, Adana ve yurt genelinde gündem olmuş idi.

YEDİRTMEM

Dönemin, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Doğan’nın, SU FABRİKASI’nın yapımına karşı çıkış nedenini, “ Köyümün suyunu, kimseye yedirtmem. Yapımını da engelleyeceğim” şeklinde Karşı çıkışına, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın “ Ben yaptırıyorum. Gücün yetiyorsa, sende engelle” şeklindeki cevabı, tartışmayı alevlendirmişti. Sonrasındaki gelişmelerde ise, su fabrikası inşaatı devam etmiş, Yeni Konacık köyünün üstündeki, Gavur Dağından getirilen su Orman alanı içerisinde de geçirilerek, fabrikaya bağlanmış idi. Adana’lı bir firmanın, dört milyon lira karşılığında, su fabrikasının işletmesini aldığı,   yayın organları aracılığı ile, kamu oyuyla paylaşılmıştı.

BAŞLAYAMADI.

Aradan geçen, yaklaşık iki yılı aşkın süre zarfından, POZANTI SU’yun bir türlü üretime başlayamaması, iş gücü ve de ekonomik açıdan, olumsuz gelişmeleri de beraberinde getirmiş, 100 kişinin çalıştırılacağı ifade edilen fabrikanın, ATIL durumda kalması, Pozantı kamuoyunda da, olumsuz şekilde yankılanmıştı.

MAYIS DA BAŞLIYOR

Pozantı Su”yun akıbetini, Kayyım Belediye Başkanı, Mahmut Sami Baysal’la yaptığımız görüşmede sorduk? Ve cevabı şöyle oldu:

“İşletmeyi alan firma, dolum tesislerinin yeni teknolojileri uyum sağlamadığını dolayısıyla da teknik destek sağlanması görüşünden hareketle, yatırıma girdi. Yakında, denemeler yapıldıktan sonra, önemli bir aksaklık olmaması halinde, Mayıs 2018 ayı içerisinde üretime başlanacak. Bardak suyun yanı sıra, 0.35 ile, 1.5 Litrelik pet şişelerde, satışa sunulacak olan, Pozantı Suyun, bu alandaki pazarda, önemli bir yere sahip olacağına inanıyorum” dedi.

Haber: Fotoğraflar Hayriye EROĞLU

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER