1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI VE AKÇATEKİR’DE KÖPEKLERDEN GEÇİLMİYOR

POZANTI VE AKÇATEKİR’DE KÖPEKLERDEN  GEÇİLMİYOR
Bu haber 12 Haziran 2023 - 10:23 'de eklendi ve 451 views kez görüntülendi.

Sorumlu Belediyeler İlgisiz Kalıyor  

POZANTI VE AKÇATEKİR’DE KÖPEKLERDEN  GEÇİLMİYOR

İnsanoğlunun yaşamında doğal dengeleri oluşturan diğer canlılarında, hayatlarını devam ettirme özgürlükleri vardır. Binlerce yıldır insanoğlunun birlikte yaşadığı ve hayatlarının ayrılmaz birer parçası olan “ASİL HAYVAN”  ünvanını taşıyan, AT ve KÖPEK aklımıza gelen iki can yoldaşımızdır.

YABAN HAYATI

Bu ikisinden en önemlisi olan atlar, teknolojinin gelişmesi ile,  yerini motorlu araçlara bıraktı. Ehlileştirilmiş  atların  doğaya bırakılması sonrası,  yaban hayatı ile bütünlük sağlayarak vahşileştiler.

Akçatekir- Pozantı arasında da, “YILKİ” adı ile tanımlanan bu yabani atları özellikle kış mevsiminde,  zaman- zaman  görmek mümkün. Amerika da ise, “ MUSTANG” adı verilen yaban  atları, spor bir otomobil markası olarak, Amerikan Gençliğinin  idolü olmayı hala devam ettiriyor.  

GEÇİLMİYOR

Geçmiş yıllarda,  at gibi  can yoldaşımız olan köpekler ise, yaban atları kadar şanslı değil. Sahipleri tarafından başı -boş bir şekilde doğaya terk edilen bu hayvanlar, yıllar önce belediyeler tarafından  zehirlenerek, veya vurularak itlaf edilip hayatlarına son verilirdi.  

Yaban hayatını ve yaban hayvanlarının yaşamlarını korumak amacı ile, kurulan Hayvansever Derneklerin etkinlik kazanıyor olması, bu hayvanlardan sorumlu  ilgili kuruluşları da,  tedbir almaya zorladı. Belediyeler  hayvan barınakları  yaparak, başı-boş köpek ve kedileri burada toplayıp, onlara kısmen de olsa yaşama özgürlüğü verme çalışmalarını  sürdürüyorlar.

YETERLİ DEĞİL…

Özellikle başı- boş köpeklerin, bu barınaklara gönderilmesi ise, oldukça zor şartlarda gerçekleştiriliyor. İlçe Belediyelerinin, bu konuda teknoloji ve eleman yetersizliği, kırsal yerleşim yerlerinde,  kendisini daha fazla hissettiriyor.

YOL KENARI VE CADDELER  

Akçatekir’de yol kenarlarında, Pozantı da ise, cadde ve sokaklarda  başı -boş dolaşan köpeklerin, sayısı her geçen gün giderek artıyor. Kısırlaştırılmış olmalarına rağmen, bu köpeklerin çeteler halinde, ayrı -ayrı guruplar oluşturarak,  doğaları da gereği  yaşam yerlerine sahiplenmek için, kendi aralarında başlattıkları kıyasıya dövüşler, bazen ölümle bazen de sakatlanmalarla sonuçlanıyor.

SALDIRI  VE DALAŞMA

Özellikle  günün öğleden sonrası  başlayan bu dalaşma ve dövüşlerden, vatandaşlarda fazlasıyla korkuyorlar. Çocuklar başta olmak üzere, kadınlar olası bir köpek saldırısına karşı, çaresizlik ve korku içerisinde kalıyorlar. İnsanlara da,  her an saldırabilme azgınlığı içerisine giren bu  başı -boş köpeklerin, Pozantı ve Akçatekir’den nasıl temizlenecekleri, nasıl kontrol altına alınabileceği  konusunda ise, olumlu bir gelişme sağlanamıyor.

SORUMLULAR

Vatandaşların da  çok büyük ölçüde şikayet ve tepkilerine sebep olan, Adana  Büyükşehir ve Pozantı Belediyelerinin bu köpeklerle ilgili olarak bir an önce önlem almaları gerekirken, duyarsızlıklarını  devam ettiriyor ve  bir çözüm yolu getiremiyor olmaları da,  insanların tepkisini her geçen gün daha da artıyor. Vatandaşların, olası bir köpek saldırısına uğramaları halinde ise, bunun birinci derece sorumluları, Pozantı ve Büyükşehir Belediyeleri olacaktır.

GELİŞME

Aylardır devam eden bu köpek sorunu ile ilgili olarak,  geçtiğimiz hafta 08 Haziran 2023 Perşembe gün öğleden sonra yukarıdaki haberi yazmaya başladık.  Ancak, bu haberi oluşturmamız sırasında,  çok fazla köpeğin bulunduğu matbaa sokakta  hiç köpek olmayışı, havlama seslerinin duyulmayışı  ise, dikkatimizi çekti. Nedenini merak ettik. Konuyla ilgili olarak, Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Süllü’yü aradık. Kendisinin bu konuyla ilgili olarak, bize yaptığı açıklama ise,  aşağıdaki şekilde oldu:

 TOPLANIYOR

“Büyükşehir Belediyesinin, Eskikonacık Mahallesinden yaptırdığı Hayvan Barınağına, Pozantı Belediyesi olarak iki görevli verdik. Kendileri, “bugün” 08 Haziran 2023 günü akşamından itibaren, başı-boş köpekleri toplayarak bu barınağı götürmeye başladılar. Buradaki kısırlaştırmayı, Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri, tedavisini ise Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri bakımını ve toplanmasını, Pozantı Belediyesi olarak biz yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

SORUMLU YAYINCILIK

Gazetemizin  haber anlayışında, sorumlu yayıncılık ilkeleri başta gelir. Aylardır Pozantı ve Akçatekir’in kabusu haline gelen başı -boş köpeklerin durumunu haberleştirirken, son anda başlayan yukarıdaki gelişmeyi de okuyucularımızla paylaşarak, meslek etiğine duyduğumuz saygıyı da, böylece   ortaya koymuş oluyoruz.  (Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER