1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI YİNE “ERDOĞAN” DEDİ

POZANTI YİNE “ERDOĞAN” DEDİ
Bu haber 15 Mayıs 2023 - 11:46 'de eklendi ve 417 views kez görüntülendi.

 Kıran- Kırana Seçimin Sonuçları Sabaha Karşı Alındı.

POZANTI YİNE “ERDOĞAN” DEDİ

Yüzyıllık Cumhuriyet tarihimizin, en önemli ve çok ittifaklı seçimi olan, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millet Vekilliği seçimine katılım, Cumhuriyet tarihimizde bir rekor teşkil etti.   Yüzde 80’ini aşan oy oranı ile, vatandaşlar çok erken saatlerden itibaren  sandık başlarına akın ettiler. Özellikle metropol illerde, oy kullanımı için uzun kuyruklar oluşturdular.

POZANTI

 Her seçimde, Türkiye’nin aynası konumunda olan Pozantı’da da, seçimler sakin ama  hareketli geçti.  Vatandaşlar, özellikle öğle saatinden sonra sandık başlarına giderek, oylarını kullandılar. 15 Bin 274  seçmen, 52 sandıkta oylarını kullandılar. Kullanılan oy oranı da  Türkiye genelin de olduğu gibi, %80  dolayında oldu.

SONUÇ

Gazetemizin Adana’da baskı yapan matbaaya sayfalarını saat 22,00 sularında  yetiştirebilmek için, Türkiye genelindeki  seçim sonuçlarını bu nedenden dolayı veremiyoruz. Sadece  Pozantı’ da  saat 22.00’ye kadar gelen genel seçim sonuçlarını,  aşağıdaki şekilde veriyoruz:

ERDOĞAN DEDİ

Pozantı, Ak Partinin kuruluşundan itibaren, 2009 ve 2014 yerel seçimleri hariç,  genel seçimler başta olmak üzere, hep  Ak Partiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, oy vefası ve seçim bağlılığını gösteren bir ilçedir.  

14 Mart 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Millet Vekilliği Genel Seçimlerinde, Saat 22,00 itibarıyla, toplam 52 sandıktan 42 sandık açıldı.  Bu sandık sayısına göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6200  Pozantı’lı “ERDOĞAN” dedi. Diğer aday Kemal Kılıçdaroğlun’a ise, 4 Bin 35 oy çıktı. Bu sonuçlara göre,  42 sandıkta  Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %57 oy oranı ile, Pozantı’da 1’ci  olarak, “ YOLA DEVAM ONAYI” aldı.

DEĞERLENDİRME

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millet Vekilliği seçim sonuçlarını, Türkiye genelinde veremediğimizin nedenlerini yukarıda açıklamış idik. Pozantı’daki seçim sonuçlarını ese, çok daha geniş bir şekilde 18 Mayıs 2023 Perşembe gün yayınlanacak olan gazetemizde, okurlarımızla paylaşacağız. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER