1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu Ve Notlar

Pozantı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu Ve Notlar
Bu haber 16 Temmuz 2018 - 10:16 'de eklendi ve 884 views kez görüntülendi.

Pozantı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü coşkusu ve notlar

Pozantı’lı, Ulusal günler de kadın, erkek, çoluk, çocuk, bir araya gelerek, Milli duygularının, ne kadar yüksek olduğunu, her platformda gösteren, bir yapıya sahiptir.

Çanakkale Savaşları başta olmak üzere, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda da, en fazla şehit veren yerlerin başında gelen Pozantı, 15 Temmuz’a sahiplenme konusundaki, birlik ve beraberlik coşkusu tüyleri diken, diken, etti. Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başlayan kalabalığa, Pozantı Belediyesince dağıtılan bayraklar, adeta bir kırmızı deniz oluşturdu. Ve coşkuyu dalga, dalga, toplumun her kesimine yaydı. Belediye Başkanı Mustafa Çay, tekrar göreve gelmesi sonrası, ilk resmi konuşmayı, 15 Temmuz anı gününde yaptı.

KONUŞMADAN NOTLAR

Duygusal Konuşmasında, başlık, başlık, önemli mesajlar veren Mustafa Çay büyük alkış aldı. Ve şunları söyledi:

“Biz Türklerin, en büyük özelliği, acılara gark olduktan sonra, verdiğimiz Kurtuluş Mücadelesinde, Kahramanlık türküleri yakan bir millet olmamızdır.

15 Temmuz’da, bu Türkülerin yakıldığı bir tarihtir. hain feto’nun, hain darbe girişimine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın, Milleti Ulusal direnişe davet etmesi ile, bu hain kalkışma önlenmiştir. Bende, bu hain kalkışma ile, şahsıma kurulan kumpas sonucu, sizlerden 22 ay uzak kaldım. Başım dik, anlım ak olarak, tekrar aranıza döndüm. Ben, görevime iade edilen tek siyasetçiyim. Tutuklu olarak yattığım 8.5 Ay zarfında Kur-anı Kerimi hatim ederek Allah’ıma olan inancımı hiç bir zaman kaybetmedim. Bu benim için, çok önemli dini bir kazanım oldu. Allah’ıma bundan dolayı şükür ediyorum.

Genel Başkanım, Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin, hain kalkışma gününde, bizlere verdiği talimat doğrultusunda, demokrasi nöbetinden asla ayrılmadım. Bu ülkeyi, bölmek ve kahretmek isteyen alçakları, Allah kahretsin. Kurtuluş Mücadelemizde, isim değil, tek amblem bayrağımızdır. Bu vesile ile, tüm şehitlerimiz yanı sıra, 15 Temmuz şehitlerimizi, bir kere daha saygıyla anıyor, kendilerine rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum”

Ne Mutlu Türküm diyene”

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir’in, konuşmasında da dikkat çekici noktalar, aynen şöyle idi:

“ Gök kubbenin altında, Rabbime Hamd ediyorum. Burası benim memleketim. Kendi insanlarım. Kendi akrabalarım olan siz Pozantı’lılarsınız. Selam olsun civanlara, analara, bacılara ve çocuklara Bu kutlu güne hoş geldiniz. Şeref verdiniz.

Hain feto, bizi birbirimize düşürmek ve vatanı almak için, başlattığı, hain kalkışmada, milletçe onurlu bir karşı koyuş sergiledik. Bütün hesaplarını yapan, hain fetonun unuttuğu tek özellik, Türk Milletinin Feraseti, Kahramanlığı, Yiğitliği ve Vatan Sevgisidir.

Milletimiz, geçmişte değişik tarihlerde verdiği, Kurtuluş Mücadelesi ve cevabını, 15 Temmuz’da, yine büyük bir onurla vermiştir. Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın önderliğinde, bütünlüğümüz, milli birliğimiz, sonsuza kadar devam edecektir.

Dil, mezhep, din ve ırk ayrımı yapmaksızın, Allah’ın yardımı ile, milletçe bu hain saldırıdan, hep birlikte kurtularak, geleceğe daha umutla bakmaya başladık. Bu vesile ile, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın önderliğinde, Ülkemize ve bütünlüğümüze karşı, kurulan her türlü tuzakları, Milli Birlik ve aynı şuur içerisinde, atlatacağımıza olan inancımızla, tüm Şehitlerimiz başta olmak üzere, 15 Temmuz Şehitlerimize de Allah’tan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Törenlerin daha sonraki bölümleri, Atatürk Caddesinden Şehitliğe kadar sloganlarla yapılan toplu yürüyüş, Kur-anı Kerim okunması ve sonrasındaki programlarla, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Haber Foto : Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER