1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA 19 MAYIS’A EĞİTİMCİ VE ÖĞRENCİ DAMGASI

POZANTI’DA 19 MAYIS’A EĞİTİMCİ VE ÖĞRENCİ DAMGASI
Bu haber 20 Mayıs 2023 - 10:13 'de eklendi ve 758 views kez görüntülendi.

Eşofmanlı ve Tişörtlü Sunucu, Atatürk’ün Adını Anmadı.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “BENİM DOĞUM GÜNÜM” olarak nitelediği ve Samsun’a ayak bastığı, 9 Mayıs 1919’un 104. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da etkinliklerle kutlandı.

EŞFOMAN VE TİŞÖRLE SUNUM

Tören dolayısıyla saat 09.30’da, Atatürk Anıta Çelenk konulması için hazır bulunan protokol mensupları ve katılımcılar, tören alanındaki yerlerini aldılar. Sunumu yapacak öğretmen mikrofon başına geldi. Bu eğitimcinin altında eşofman, üstünde tişörtü ile, protokolü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına davet kıyafetinin  ciddiyeti açısından, günün anlamına yakışmadı. 

ATATÜRK’ÜN ADI YOK

Yine aynı sunucu, Saygı Duruşu davetin de “Türk Büyükleri deyimini kullanırken Atatürk’ün adını anmaması ise, sunum kıyafeti gibi üslubu açısından da, 19 Mayıs Ruhu ile ala bütünleşmedi. Kendisini bu iki davranışından dolayı da kınıyor, Başöğretmen Atatürk’e layık bir eğitimci olmasının öneriyoruz.

HASSASİYETE  DAVET

Yine bu konuyla ilgili olarak, tören alanında bulunan ve kendince basına  program ve duyuru ambargosu koymaya devam eden,  bu programların hazırlayıcısı  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı da, hassasiyetli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

TÖREN

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 104. Kutlama yıldönümünün ilk etkinliği olan, Atatürk Anıtına Çelenk sunumunu, Pozantı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Zeybek, iki eğitimci ile birlikte yaptı. Devamında, Saygı Duruşu ve istiklal Marşı sonrası, buradaki tören sona erdi.

Buradaki programa,  protokol mensuplarının yanı sıra, bazı siyasi parti temsilcileri bir gurup vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

AZ KATILIM

Atatürk Kültür Merkezi önündeki törene ise, vatandaşların az katılımı dikkat çekti.

Neden olarak da, Belediye Hoparlöründen günle ilgili ev ve işyerlerine Bayrak asma, vatandaşlara da, törene davet çağrısı yapılmaması, katılımı olumsuz etkiledi. Yine tören bitiminde ise, Milli duygularımızı hareketlendirecek, marşlar ve söylemler yine Belediye hoparlöründen yayınlanmadı.

ETKİNLİKLER

Atatürk Kültür Merkezi önündeki törenler ise, son derece coşkulu ve bir o kadarda 19 Mayıs ruhunu  yaşatan  etkinlikler oldu. Buradaki törenin sunucusu ve konuşmacısı olan  iki eğitimcinin, günün anlamına ve ciddiyetine uygun olarak, takım elbiseli bir şekilde yaptıkları sunumlarda,  Atatürk’ün adını çok sıkça telaffuz etmelerinin yanı sıra,  öğrenciler de okudukları şiirlerde, Ulusal Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını o kadar çok sık  kullanarak, izleyenleri coşturarak günü daha da etkili ve  anlamlı kıldılar. Programı yapan ve uygulayan Başöğretmenlerinin izindeki  eğitimcilere,  Atatürk’ün gençlere hediye ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, yurt genelinde  coşturan gençlerimizi, bu asil ve  duygu dolu  davranışlarından dolayı yürükten kutluyoruz.

TÖREN

Atatürk Kültür Merkezi önündeki törenlere, Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Kutay Umur, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cem Doğaroğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Zeybek, İlçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş,  diğer protokol mensupları Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı M. Emin Kaya, Ülkü Ocakları Başkanı Kurtbey Uğur Avan, CHP Belediye Meclis Üyesi Bekir Gumru  ve Pozantı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Çiğdem, vatandaşlar, öğrenciler ve  velileri katıldılar.

Törenler de, minik öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü. Okunan şiirler, söylenen  türküler, genç öğrencilerin jimnastik  gösterileri, büyük ilgi gördü. Tören daha sonra düzenlenen yarışmalarda, derece alan öğrencilere, protokolün ödül vermesi ile sona erdi. Haber: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER