1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA BAŞKAN ADAYLARININ SESSİZLİĞİ…!

POZANTI’DA BAŞKAN ADAYLARININ SESSİZLİĞİ…!
Bu haber 30 Kasım 2023 - 12:57 'de eklendi ve 1.063 views kez görüntülendi.

  Ak Parti Temayül Yoklaması Yaptı.

POZANTI DA BAŞKAN ADAYLARININ SESSİZLİĞİ …!

Siyasi hareketlilik seçimlere heyecan getirir. Belediye Başkan ve Meclis Üyesi aday adayları bu yarışta, tüm güçleri ile kendilerini tanıtma uğraşı içerisine girerler. Böylesi zamanlarda siyasetteki sessizlik ve durgunluk ise, hayli düşündürücü olur.

2024

2024 yerel seçimlerine, artık ayların sayılmaya başlandığı günümüzde Pozantı da ise, aday belirsizliği dikkat çekici olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde, aday- adayları arasında başlayan adaylık yarışı heyecanı, bu yıl Pozantı da   her nedense yaşanmıyor.

Geçmiş yıllar da, siyasete damgalarını vurarak seçimlerde heyecan heyecan oluşturan önemli ve bilinen isimler, artık  sahalarda yoklar. Ve gelişmeleri uzaktan izlemeyi tercih ediyorlar.

2018

2018 Genel ve 2019 Yerel Seçimlerinde uygulanan Cumhur ve Millet İttifaklarının da, siyasi durgunluğa sebep oldukları, net bir şekilde gözlemleniyor. Bu iki ittifakın oluşturduğu siyasi birliktelikte başkan adaylarının çok büyük bir bölümünün, vatandaşların ve parti teşkilatlarının inisiyatifleri dışında, Genel Başkanlar ve ilgili kurullar tarafından belirleniyor olması da, siyaseti giderek olumsuz olarak  etkilemektedir. Bunun sonucu olarak da genç, heyecanlı ve siyasette gelecek vaat edebilecek olanlar ise, bu şartlar altında  aktif olamayacaklarını düşünerek, sadece seyirci kalmayı  tercih ediyorlar.

AK PARTİ

Ak Parti, Pozantı da her zaman için etkin konum da olmuştur. Pozantı’nın oy potansiyeli çok olan güçlü aileleri de yakın bir geçmişe kadar, siyaseti  bu çatı altında yapmayı tercih etmekte idiler.

2023 yerel seçimlerine, artık ayların sayılamaya başlandığı günümüzde ise, bu ailelerin siyasetten uzak  durdukları, pek çoğunun işini -aşını Pozantı dışına taşıyarak, ekonomik geleceklerini garanti alma yolundaki tercihleri de, siyasetteki durgunluğun baş nedeni olmaktadır.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Ak Parti Temayül Yoklamasında,  Pozantı’dan Kurucu İlçe Başkanı Kürşat Akpınar, mevcut İlçe Başkanı Necati Şen ve Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney,  bu yoklama da göze çarpan en önemli isimler olmuşlardır. Tahminimize göre de, Pozantı da Temayül Yoklaması yukarıdaki sıralamaya göre oluşacaktır.

MHP

Cumhur İttifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi, Pozantı da Mustafa Çay’la 2009 ve 2014 seçimlerin de, Pozantı Belediye Başkanlığını kazanan parti olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde ise,  Ak Partinin büyük desteği ile, Mustafa Çay Cumhur ittifakının adayı olarak, üçüncü defa Pozantı Belediye Başkanı seçilmiştir.

2024 Yerel seçimlerine 4 ay kala, Cumhur İttifakının konumu ve Başkan Mustafa Çay’ın adaylık durumu henüz  netlik kazanmadığından, Pozantı da Ak Parti cenahında Başkan adaylığı konusundaki siyasi sessizliğin nedeni olmaktadır.  

MHP’de ise Pozantı Belediye Başkanlığına sürpriz bir ismin aday olarak gösterilebileceği de, kulislerde konuşulmaktadır. 2019 /2014 yılları arasında, İl Genel Meclis Üyeliği yapmış olan  Kamışlı kökenli Faruk Kuş ile, Çukurova Üniversitesi  Öğretim görevlilerinden ve yine bir başka Kamışlı’lı olan   Yusuf Erdem’in, aday- adayı olarak müracaat etmiş olmaları da, kamuoyunda  bu sürpriz gelişmenin nedeni olabileceği şeklinde konuşulmaktadır.

CHP

Pozantı da Belediye Başkanlığı konusunda, şansını deneyecek olan diğer siyasi örgüt ise, yine CHP olacaktır. 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı  olan mevcut İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun ise, 2024 yerel seçimleri için, tekrar aday olup olmayacağı ise henüz kesinlik kazanmamıştır.  Kulis şeklinde  konuşulan bazı isimlerin de, henüz aday -adayı olup olmayacakları henüz kesinlik kazanmamıştır.

 MECLİS ÜYELİKLERİ

Belediye Başkan adaylarının henüz netlik kazanmamış olması, gönüllerinde belediye meclis üyeliği yatanları da, derin -derin düşünmekte olup, nasıl bir tercih yapmaları konusunda da kararsızlığa sevk etmektedir.

Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının bu kararsızlıkları ve suskunları,  Pozantı siyasetini heyecansız kıldığı gibi, hareketlilik de yerini durgunluğa bırakmaktadır.  Önümüzdeki günler ve aylarda, siyasetin rotasının nasıl şekilleneceği  yavaş- yavaş ortaya çıkacak olup, adaylarda  belli olacaktır.   ( Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER