1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORUNLARI

POZANTI’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORUNLARI
Bu haber 23 Ekim 2017 - 10:49 'de eklendi ve 984 views kez görüntülendi.

POZANTI’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORUNLARI

Çevreye en büyük zararları, gelişi güzel etrafa atılan ambalaj atıkları olan Plastik, Kağıt, Metal ve Cam vermektedir.

Çevreye atılan bir Kağıt Parçası üç yılda, bir Metal Parçası 300 yılda, bir Plastik Parçası 400 yılda, bir Cam Parçası ise 4.000 yılda yok olmaktadır.

Ambalaj atıklarının yanında, bir litre bitkisel atık kızartama yağı Bir Milyon Litre içme suyunu kirletiyor.

Toprağa atılan bir PİL, ancak 300 yılda yok oluyor, toprağı verimsiz hale getiriyor. Mahalle içinden gecen, yüksek gerilim elektrik hatlarının 500 metre sağında ve solunda oturanların, baz istasyonlarının yakınında oturanların, kansere yakalanma ihtimali çok yüksek.

Kış aylarında, ısınmak için sobalarda kömür kullanılması, havayı kirletiyor ve solunum yolları hastalıkları başta olmak üzere, bir çok hastalıklara neden oluyor. Kömür dumanı bitkilere, hayvanlara ve toprağa da zarar veriyor. Orman yangınlarının ve ağaç kesimlerinin çevreye zararı çok büyük. Yetişmiş bir ağaç günde 17 insanın oksijen ihtiyacını karşılıyor.

Bir insanın, bir yıllık oksijen ihtiyacını, bir otomobil, 50 Litre benzin yaktığı zaman harcıyor.   Bir arabanın motorunda, 1 Litre benzinin yanması için, 3.5 Litre oksijene ihtiyaç var. Eksoz dan havaya atılan zehirli maddeler solunum yolluyla insanın kanına ve kemiklerine zarar veriyor. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde oturan insanlar, uyuyabilmek için, sakinleştirici ve uyku hapı kullanmak zorunda kalıyorlar.

Gelecek hafta Pozantı’da Çevre Kirliliğine Çözüm Yolları

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER