1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA GAZİLER GÜNÜ HEYACANI

POZANTI’DA GAZİLER GÜNÜ HEYACANI
Bu haber 25 Eylül 2017 - 10:16 'de eklendi ve 905 views kez görüntülendi.

POZANTI’DA GAZİLER GÜNÜ HEYACANI

TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği gün olan “19 Eylül” bütün yurtta “Gaziler Günü” olarak kutlanır. Atatürk’e Sakarya Savaşı sonrası (19 Eylül 1921) verilen bu unvan adeta tüm gazilerimize olan şükran duygularımızın birleştiği müstesna bir gündür. Her yıl 19 Eylül’de bütün yurtta bu özel gün çeşitli etkinliklerle kutlanmakta ve tüm gazilerimiz en özel şekilde anılarak hatırlanmaktadır.

Türkiye’de bir çok yerde faaliyet gösteren Muharip Gaziler Derneği, Şehit aileleri ve Gaziler Derneği gibi dernekler bu organizasyonlarda gazilerimiz ile birlikte yer alarak bu özel güne bambaşka bir anlam katmaktadırlar

POZANTI’DAKİ TÖRENLER

Gaziler günü Pozantı’da da törenlerle kutlandı. 19 Eylül 2017 Salı gün Saat 11.00’de Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Atatürk anıtına çelenk koydular. Saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi sonrası, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Jandarma Komutanlığından Asb. Kıdemli Çvş Mustafa İçli yaparak, şunları söyledi:

“ Sakarya meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günün Mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan azil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek olarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak, aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişti edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatılmaktadır.

Gaziliğin devlet ve millet nezdindekini önemini Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “ Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak seza izafe ederek büyüt askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım” diyerek anlatılmaktadır.

Öyle ki, Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek masadıyla vatanımız her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir.

Ey şeref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefsini veren şehidim, verecek olan gazim, unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrı, sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz, Gözlerinizdeki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor. Ve yine unutmayınız emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmışın, sizlerin sahip çıktığı gibi bizlerde sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana…

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup, bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum dedi’ sonrasında İmam Hatip Lisesi Orta Okul Öğrenci Fatıma Nur Esen günle ilgili şiir okudu. Devamında Kaymakam Taner Tengir başta olmak üzere, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Kamu görevlileri Siyasi parti ve Sivil toplum örgütü temsilcileri ile, Pozantı Muharip ve Gaziler Derneği 2. Başkanı aynı zamanda belediye meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Hasibe Gültepe ile, vatandaşlarında katılımı ile, başlatılan yürüyüş Belediye Çay bahçesinde sohbetle devam etti. Arzu Lokantasında şehit ve Gazi aileleri için verilen öğle yemeğinde protokol de hazır bulundu. Bur da da yine şehitlerimiz için İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk tarafından dua edilerek günle ilgili etkinlikler sona erdirildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER