1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“POZANTI’DA KADINA ŞİDDET ARTIYOR.”

“POZANTI’DA KADINA ŞİDDET ARTIYOR.”
Bu haber 23 Aralık 2019 - 11:05 'de eklendi ve 777 views kez görüntülendi.

SARIDOĞAN’DAN ÖNLEM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

“POZANTI’DA KADINA ŞİDDET ARTIYOR.”

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan Başkanlığında, Milli Eğitim Binası Konferans Salonunda “Kadına Yönelik Şiddet” ve alınacak tedbirlerle ilgili Kamu Kurum Kuruluş Temsilcilerinin yanı sıra, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve Basının da katılım ile, bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AÇIKLAMALAR

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Dünya da ve Ülkemizde, kadınlarımıza yönelik şiddetin boyutları, artış göstermektedir. Bununla ilgili olarak Devletimiz, koruyucu tedbirleri kapsayan, bir genelge yayınladı.
81 İl Valiliğinin aracılığı ile, İlçelerde de önleyici tedbirlerin alınması ve yapılacak çalışmalara destek verilmesi belirtildi.

Pozantı Kaymakamlığı, Belediye, Müftülük, Milli Eğitim, Sağlık Gurup Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütü, Emniyet, jandarma ve Savcılık Koordinasyonunda yapacağımız, önemli çalışmalar ve analizlerle, kadına şiddetin önlenmesi ile ilgili, her alanda araştırmalarımız sürmektedir.” Dedi.

GÖREV BÖLÜMÜ

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, “Kadına Şiddetin Önlemesi” ile ilgili çalışmaların, kurumlar arası koordinasyonun, Müftülük aracılığı ile sağlanacağını belirterek, bu konuda da şunları söyledi:
“ Kadına Şiddete Eylem Planı” çerçevesinde, Kaymakamlık- Belediye- Müftülük -Milli Eğitim iş birliğinde, önceden başlattığımız çalışmalar mevcuttur. Bundan sonraki hedefimiz çalışma alanını, evlere, ziyarete kadar yayarak, bire-bir görüşmelerle şiddetin boyutunu, ailelerle paylaşacağız. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız, hanelere yapmakta oldukları maddi katkı ziyaretlerinde, şiddetin boyutlarını da ailelerle paylaşarak, yol gösterici olacaklar ve ihtiyaç duyulduğu anda da, beni haberdar edeceklerdir.

MİLLİ EĞİTİM

Milli Eğitim olarak ilkokul, ortaokul ve özellikle lise çağındaki öğrencilere yönelik, psikolojik durumu çözümlemede, ailelerin tespiti yapılarak, veliler guruplar halinde rehber öğretmenlerimizle bire-bir görüştürülerek, aile içi ve kadına şiddetin boyutları konusunda, kendileri bilgilendirilerek, destek verilmesi sağlanacaktır.

SAĞLIK

Sağlık Gurup Başkanlığı ve Devlet Hastanesi Müdürlüğü çalışmalarında da “ Kadına yönelik Şiddetin” gözlemlenmesinde, sağlık kuruluşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Öncelikli olarak personel- hasta ilişkilerinin yanı sıra ekonomik konumları da, değerlendirilecek, insan psikolojisi ve davranışlarına yönelik çalışmalar da önemli faktör olacaktır.

ODALAR

Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri Başkanları da, bünyelerinde kadına yönelik şiddetle ilgili, toplantı yapabilirler. Gerekirse bizler de katılım sağlarız. Ayrıca, üyeleriyle bire-bir sohbetleri de çok önemli olacaktır.

ASAYİŞ

Kaymakam Muammer Sarıdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetin” en önemli ve caydırıcı tedbirlerinden birisinin de, cezai uygulamalar ve yasal sorumluluklar olduğunu belirti.
Bu konuda, güvenlik güçlerine çok büyük görevler düştüğünü, gerektiği durumlar da emniyet mensupları, şiddete uğrayan kadınların evlerine bizzat giderek, devletin desteğinin ve sevgisinin yanlarında olduğu güveni vermelidirler. Bir diğer önemli konu ise, evlerden uzaklaştırma cezası verilenler de, çok sıkı bir şekilde izlemeleri caydırıcı olacaktır.

MÜFTÜLÜK
Bu çalışmalarda, en büyük görev ve sorumluluk, Müftülüklere düşmektedir.
Camiiler başta olmak üzere kahvehaneler ve toplumun birlikte bulundukları mekanlarda, müftülük görevlileri, halkla sohbet toplantıları yaparak, kadına şiddetin dini boyutlarını, kendileri ile paylaşacaklarıdır. Ayrıca, broşürler dağıtılacak, afişler asılacaktır.

BASIN
Basına da, bu konuda çok önemli görevler düştüğü belirtildi. Şiddete özendirici yayınların, mümkün olduğu kadar göz ardı edilmesi, yayın organlarında kamu spotları ve bilgilendirici açıklamaların kullanılmasının çok etkili olacağı belirtildi.
POZANTI DA ARTIŞ

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’nın, “ Kadına Yönelik Şiddet Eylem Planı” ile ilgili olarak yapılan bilgilendirme toplantısında, bir istatistik dikkat çekti
Pozantı’da, 2018 yılında 54 kadın şiddet mağduru olurken, bu rakam 2019 yılında 56’ya çıkmış durumda. Kırsal kesimlerde ise, şiddete uğrayan kadın sayısı yedi oldu. Şiddet rakamlarının artışı, Pozantı’daki sosyal dengeler konusunda da, hiç de iç açıcı rakamlar olmadılar. ( Haber Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER