1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA KAR KEYFİ

POZANTI’DA KAR KEYFİ
Bu haber 14 Ocak 2019 - 10:50 'de eklendi ve 712 views kez görüntülendi.

GEÇ GELDİ AMA TAM GELDİ.

POZANTI’DA KAR KEYFİ

Kış mevsiminin, en büyük özelliği olan KAR, bu sene geç gelmesine rağmen, dağları ve ovaları beyaza boyadı. Yer -yer, trafiği etkiledi. Okulları tatil ettirdi. Yaşamı zora soktu. Ama, başta çocuklar olmak üzere, vatandaşlarında çok güzel, kar keyfi yaşamasına imkan tanıdı. Geçmiş yıllara göre geciken kar yağışı, geçtiğimiz hafta aniden bastırdı. Sabah yataklarından kalkanlar, Pozantı, Akçatekir ve dağ mahallerini, beyazla kaplanmış olarak gördüler. Kar yağışı, gündüz de devam etti. Alçak yerlerde, kalındığı 15, dağlık kesimlerde ise, 30 santimetreyi buldu.

BELEDİYE DURMADI.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, günler öncesinden hazırlıklarını tamamladığı, kar temizleme çalışmalarında hiç bir yol, kara dan kapanmadı. Ulaşımı aksatacak tıkanıklıklar da, olmadı.
Özellikle, Gülek Tüneli yakınlarından başlayan Kar, Akçatekir de nerede ise diz boyuna ulaştı. Bazı, maddi hasarlı trafik kazaları olmasına rağmen, toplumu üzecek büyük kazalara rastlanmadı.
Trafik ekiplerinin de yoğun çalışmaları, karın felaket halini almasını önledi. Pozantı Belediyesi ise, Başkan Mustafa Çay’ın, bizzat nezaret ettiği çalışmalar ile, merkez de olmak üzere, mahalle aralarında da, en ufak bir yol tıkanmasına rastlanmadı.

AÇIKLAMA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yoğun kar yağışı nedeni ile, aşağıdaki açıklamayı, ilçe halkı ile paylaştı:

“ Değerli hemşerilerim, sabaha karşı başlayan, aralıksız kar yağışı, etkisini sürdürerek, yağmaya devam ediyor. Köy ve merkez mahallerimiz de, her hangi bir yol tıkanması olmaması için, tüm ekiplerimizi seferber ettik. Ayrıca, Adana Büyükşehir, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ASKİ’ye bağlı tüm ekipler, Pozantı Belediyemiz ekipleri ile, koordineli bir çalışamaya girerek, kardan kaynaklanması olası, yol tıkanmasına ve ulaşımın kesilmesini hep birlikte, önlediler. Kendilerine, bu özverili çalışmalarından dolayı, teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM’DAN İNCELEME

Pozantı Belediyesinin, KARLA mücadele çalışmalarını, İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’da, yağmaya devam eden yoğun kara aldırış etmeksizin, merkez mahalle ve Pozantı’nın diğer mahallerinde, bizzat incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı. Sürdürülen çalışmalardan dolayı da, memnuniyetini dile getirdi. Kar mücadelesini sürdürmekte olan, tüm ekiplere de teşekkür etti. Pozantı Kaymakamı Sarıdoğan ile, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, koordineli çalışmaları ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, vatandaşların yanında olmaları da, ilçe halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Vatandaşlar Kaymakam ve Belediye Başkanına teşekkür ederek, “Devletimizin ve Belediyemizin, desteklerini yanımızda görmekten dolayı, Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

ÇAY’DAN ADANA’YA KAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hizmet kervanına son derece orijinal bir katkı ekledi. Toros dağları ve Pozantı’dan toplanan Karları, kamyonlara yükleyerek, Adana okullarına gönderen Mustafa Çay’ın bu sürprizi, öğrenciler tarafından, büyük bir sevinçle karşılandı. Sosyal Medya Hesabından, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan kar isteyen Adanalı öğrenciler, teneffüse çıktıkları sırada, okullarının bahçesinde dağlar gibi yığılmış karları görünce, sevinçlerinden adeta çıldırdılar. Kar topu oynadılar. Kardan adam yaptılar. Ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, sanal ortamdan, teşekkür yağmuruna tuttular.

ÇAY “ MUTLULUK DUYDUM”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, öğrencilere yaptığı bu sürprizden dolayı, büyük mutluluk duyduğunu, onların hayallerini gerçekleştirmenin sevincini, kendisinin de yaşadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“ Adana’da bulunan okullar dan, bazılarından veli ve öğretmenlerinden, sosyal medya aracılığı hesaplarından aldığım, kar isteğini asla göz ardı edemezdim. Dört okulun, her birine birer kamyon göndererek, çocukların ders saatlerinde, okul bahçesine, bu karları boşalttırdım. Minik öğrencilerimiz, teneffüse çıktıklarında, bahçelerindeki karı görünce, büyük bir sevinç yaşadılar. Onların kar hasretini dindirerek, kar keyfi yapmalarını sağlamalarının mutluluğunu da, hiç bir şeyle değişmem”dedi.

YAYGIN BASINDA YER BULDU

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın ilçeden, Adana Okullarına kar göndererek, öğrencilere kar keyfi yaşatması, Yaygın Basın ve TV Kanallarında da, önemli haber olarak verildi.
Pozantı Belediyesi Kar ekipleri, kar temizleme çalışmalarına, hafta tatili olmasına rağmen, Cumartesi ve Pazar gün de devam etti. Özellikle, Adana ve Mersin’den, Akçatekire gelerek, kar keyfi yaşayacak olanların, yolda kalmamaları konusunda da, her türlü hizmeti anında yerine getirdi. ( Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER