1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA SEÇİMİN KADERİNİ KIRSAL MAHALLER BELİRLEYECEK

POZANTI’DA SEÇİMİN KADERİNİ  KIRSAL MAHALLER BELİRLEYECEK
Bu haber 12 Şubat 2024 - 10:04 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

POZANTI’DA SEÇİMİN KADERİNİ KIRSAL MAHALLER BELİRLEYECEK

Mahalli İdareler Yerel Yönetimler Seçimleri, bilindiği gibi 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olup seçim takvimine göre, Yüksek Seçim Kurulu da seçmen kesin listelerini yayınladı.

Bu sonuçlara göre,  Pozantı’nın dördü merkezde  olmak üzere toplam 21 mahallesinde  16184 seçmen oy kullanacak.  Seçmen sayısındaki artışta dikkati çeken mahalleler arasında   ise, Akçatekir ilk sırada yer aldı.

Cumhuriyet İlkokulunun hala yapılamıyor olması nedeni ile de, bu mahallede oturan öğrenci velileri, çocuklarını göndermek zorunda kaldıkları okulların yer aldığı, Zafer Mahallesine taşındılar.  Bu gelişme sonrası da, Zafer Mahallesi 3.862 seçmen sayısı ile yine Pozantı’nın en kalabalık yerleşim yeri halini olmayı korudu.

Dikkati çekici olan bir başka gelişme ise, Pozantı da kırsal kesim mahallerindeki seçmen sayısının ise, yaylacıların bu nüfusa katılımları ile, önemli ölçüde artış göstermesi oldu.

Buna göre, Pozantı’nın  kırsaldaki 17 Mahallesinde toplam seçmen sayısı 8908 olurken, Merkezdeki  dört  Mahallenin  toplam  seçmen sayısı, 7276 oldu. Bu sonuca göre, aradaki fark ise 1632 olarak yansıdı. Bu gelişmede  kırsal mahaller 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Pozantı da seçimin kaderini etkileyecek bir çoğunluk olarak dikkat çekti.  Yüksek  Seçim Kurulunun yayınladığı Pozantı’daki  kesin seçmen listesi aşağıdaki şekilde oluştu:  ( Haber: Hayriye Eroğlu)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER