1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN DEMİR YOLUNA DÖRDÜNCÜ ŞEHİT

POZANTI’DAN DEMİR YOLUNA DÖRDÜNCÜ ŞEHİT
Bu haber 26 Şubat 2018 - 9:13 'de eklendi ve 1.009 views kez görüntülendi.

Tünel İskelesi Çöktü 1 Ölü 2 Yaralı var.

POZANTI’DAN DEMİR YOLUNA DÖRDÜNCÜ ŞEHİT

Pozantı -Hacıkırı arasında devam etmekte olan, Demir Yolu Tünellerinin rehabilitasyonuna güç destek çalışmaları sırasında, meydana gelen tünel kazasında Pozantı’dan, görev şehidi olanların sayısı dörde yükseldi.

İLK KAZA GEÇEN YIL

Geçtiğimiz yıl, Hacıkırı- Karaisalı Bucağı arasında, hat yenileme çalışmaları yapmakta olan, Demir Yolu tamir aracının, frenlerinin boşalması sonucu Hacıkırı dan rampa aşağı, büyük sürat kazanarak inmeye başlayan, kamyon lokomotif tamir aracı, Bucak istasyonu girişinde, arkasındaki ağır tonajlı yük vagonlarının, raydan çıkarak devrilmesi sonrası, araçta bulananlardan Pozantı’lı Erdal Acar, ve Taşeron Firmada çalışmakta olan, Semih Tezcan ile Sedat Aktaş, araçta sıkışarak, feci şekilde can vererek, görev şehidi olmuşlardı. 15 Mar 2017 tarihinde, meydana gelen bu elim kazanın acısı henüz geçmemişken, geçtiğimiz hafta Salı gün, meydana gelen tünel kazasında Pozantı da ikamet etmekte olan, 35 yıllık demir yolcu, Yol Bakım ve Onarım Memuru Üç Çocuk Babası Durhasan Güngör, tünel içerisindeki beton takviyesi yapmak amacı ile kurulan, tamir iskelenin çökmesi ile, feci şekilde can vererek, görev şehidi oldu.Büyük bir üzüntü yaratan bu elim kaza da, diğer çalışanlar, Feyzullah Özdemir ile İbrahim Güngör de, yaralanarak tedavi altına alındılar.

GAR ÖNÜNDE TÖREN

Görev şehidi Durhasan Güngör için, Pozantı tren istasyonu önünde düzenlenen cenaze törenine, şehidinin ailesi başta olmak üzere, mesai arkadaşları, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir ile Pozantı dan da, kalabalık bir gurup katıldı.
Törende, bir konuşma yapan Kaymakam Tengir, “Devletin, bu işin peşini bırakmayacağına inandığını, kendisinin de, bu konun takipçisi olacağını belirterek” duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ailesine ve Demir Yolu camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

“YAZIŞMA İLE KALIYORUZ”

35 Yıllık Demir yolcu olan, asli görevi ise, Yol Bakım ve Onarım Memuru olmasına rağmen, tünel içerisinde görevlendirilen ve iskelenin çökmesi sonucu, altında kalarak, feci şekilde can veren, görev şehidi Durhasan Güngör’ün, cenaze töreninde en dikkat çekici konuşmayı, Birleşik Taşımacılık Çalışanlar Sendikası Şube Genel Sekreteri, Cavit Kahyaoğlu ile Sendika Başkanı Tonguç Özkan yaptılar. Cenazeye katılmak için, Adana’dan gelen Özkan ve Kahya oğlu, daha henüz önceki kazada can veren, Erdal Acar ile, Taşeron Firmada görev yapan Semih Tezcan ve Sedat Aktaş’ın, acılarının dinmeden, bu defa dördüncü Görev şehidi olan, Durhasan Güngör’ün ölümlü kazalarında, ihmaller zinciri olduğu düşündüklerini belirterek, şunları söylediler:

“ Biz üyelerimizin, görev harici yerlerde çalıştırılmasına, şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu konuda, 6. İşletme Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğe kadar, yaptığımız yazışmalardan, somut bir netice alamıyoruz. Ama bu demek değildir ki, görev şehidi arkadaşlarımızı unutacağız. Bu kazanın sonuna kadar takipçisi olarak, mesullerinin gerekli cezayı almaları için, yasalar çerçevesinde uğraşacağız.Görev şehidi arkadaşlarımızın, geride bıraktıkları bizlere emanettir. Bu vesile ile,Ailesine, dostlarına, mesai arkadaşlarına, Baş Sağlığı diliyoruz” dediler bulundular.

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Cenaze törenin son konuşmacısı ise, Yol Müdürü Mehmet Önen oldu. Önen, Demir Yolu görev şehitlerinin acılarını, hiç bir zaman unutmayacaklarını, teşkilat olarak, kendilerine emanet edilmiş bulunan ailelerine, sahip çıkılması yolunda, her türlü desteği vereceklerini belirterek, ailesine ve arkadaşlarına, Baş Sağlığı dileğinde bulundular.Tören sonrası, cenaze toprağa verilmek üzere, Ulukışla’nın Köşkönü Beldesine gönderildi. Savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.Bu arada, geçen yıl görev şehidi olan, Erdal Acar, Semih Tezcan ve Sedat Aktaş’la ilgili mahkemenin de, devam etmekte olduğu öğrenildi.Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, görev şehitlerimize Yüce Tanrıdan Rahmet kederli ailesine ve mesai arkadaşlarına Baş Sağlığı dileriz.

Haber Tamer Ünal

Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER