1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 13 Haziran 2022 - 9:59 'de eklendi ve 521 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

 TRENE İMZA KAMPANYASI BAŞLIYOR

Nerede ise, artık günlük olarak zamlanan akaryakıt fiyatları, özel taşım araçları başta olmak üzere toplu ulaşımda, artan zamları beraberinde getiriyor. Vatandaşların, artık kendi özel araçları ile seyahat etmekten çekinir hale geldiği, akaryakıt zamlarına karşı, ulaşımda tek ve en önemli çözüm olan raylı sisteme, gün geçtikçe talep  aşırı bir şekilde artıyor.

KALDIRILDI

Hızlı trenin  Ankara Merkezli olmak üzere, civar İllere sefer yapmaya başlaması ile, diğer  yolcu trenlerinin seferleri iptal edildi. Bundan dolayı da, hızlı trene olan rağbet arttı.   Geçtiğimiz iki yıl içerisinde, Pandemi nedeniyle kaldırılan iller arası tren seferlerinin, bazıları tekrar işletime konulmaya başlandı. Ve vatandaşlardan da, büyük rağbet görmeye başladı.

 AYAKTA SEYAHAT

Adana’dan Kayseri, Konya ve Elazığ’a günlük ve karşılıklı olarak, yapılan trenlerdeki yolcu sayısı da, her geçen gün giderek artmakta, çoğu zamanda yolcular oturacak koltuk bulamadıkları için, seyahatlerini  ayakta tamamlamak zorunda kalıyorlar.

GEÇ GELİYOR

Bu trenler arasında Konya -Adana arasında, yolcu ulaşımını sağlamakta olan, Toros Ekspresinin Adana’ya varış saatinin, en erken 22.30 suların da olması, bu saatte de şehir içi toplu ulaşım araçlarının bir çoğunun çalışmıyor olmaları nedeni ile,   vatandaşlar evlerine gidişte,  mecburen taksiyi tercih etmekte olup, buda onlar için  önemli bir maddi külfet oluyor.

İMZA

Toros Ekspresinin Adana’ya varışının, daha erken bir saat olan 19.30’a alınması için vatandaşlar, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere, bir imza kampanyası başlatıyorlar.

Konya, Karaman, Ereğli, Ulukışla, Çiftehan ve Pozantı kaynaklı olarak, başlatılacak olan bu imza kampanyasının, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yetkililerini de harekete geçirerek,  çözüm  üretmeleri bekleniyor. Benzeri çalışma, sanal ortam aracılığı ile, daha da yaygınlaştırılacak.    

DÖNER KAVŞAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Pozantı’ya kazandırdığı kalıcı yatırımlar arasında, Atatürk Anıtını çevre düzenlemesi ile birlikte kapsayan ve trafiği de büyük ölçüde rahatlatan döner kavşak, yapımı sırasında  karşı çıkanların eleştirilerini boşa çıkardı.

Birileri ve bazı çevrelerce, inşaatının başlaması ile birlikte alanı ve meydanı daralttığını, özellikle alay istikametinden gelecek olan araçların, süratli gelişleri nedeniyle,  kazalara sebep olacağı şeklindeki eleştiriler, şimdilik boş çıktı. Döner kavşak ve içerisinde yer alan Atatürk Anıtı ve Tören Alanı,  Ulusal günlerimizde yapılan çelenk koyma törenlerinin, çok daha rahat bir şekilde yapılmasını sağladığı gibi, araçların  bu alana  giriş çıkışlarında da, sürücülerin daha dikkatli olmaları sağladığı için, şimdilik, herhangi bir kazaya sebep olmadı.  Umuyoruz ki bundan böyle de buradan, herhangi bir kaza haberi almayalım.

YILMAZ’DAN ZİYARET

Adana’da, önce Matbaacılık sonra da Reklamcılık sektöründe, emine adımlarla ilerleyen Tuncer Reklamcılığın Sahibi Tuncer Yılmaz, geçtiğimiz hafa içerisinde, büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu. İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’la, geçmiş yılları da kapsayan bir anı sohbet gerçekleştirildi. Arkadaşımız Tuncer Yılmaz’a bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, kendisinin sanal ortamından yaptığı paylaşımı da, aynen yayınlıyoruz:

 “Pozantı Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Saygıdeğer Abim Tamer Ünal’ı gazete bürosunda ziyaret ederek, basının dünü, bugünü ve yarını ile ilgili bilgi ve tecrübelerinden faydalandım. Özellikle, konukseverliğinden dolayıda çok teşekkür ediyorum.Aynı şekilde, Pozantı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Hayriye Eroğlu Hanımefendiye de, başarılı çalışmalarından ve güler yüzlü konukseverliğinden dolayı, çok teşekkür ediyorum”

KREDİ KOOPARTİFİNDEN ZİYARET

Pozantı Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu Üyeleri ile, Akçatekir Esnaflarını ziyaret etti. Hayırlı işler dilekleri iletildi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  

Kooperatif  Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Dinç,  İkinci Başkan Selahattin Ünal,  Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Demirdelen Ulu, Denetim Kurulu Başkanı Aynur Ayhan ile birlikte, Akçatekir’de esnafın sorunları bire-bir görüşüldü. Çözümleri konusunda,  görüş alışverişinde bulundu. Bu tür ziyaretlerin, daha sık yapılması konusunda da, görüş birliğine varıldı.

MÜFTÜYE ZİYARET

Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, geçtiğimiz hafta içerisinde, 4-6 yaş KUR-AN Kursu öğrencileri ile, bir araya geldi. Müftülükçe düzenlenen 4-6 yaş KUR-AN Kurusu Öğrencileri, Müftü Ömer Ünverdi’yi makamında ziyaret ederek, kendilerine KUR-AN’ı öğrenme konusunda, yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ettiler.

Müftü Ünverdi, minik öğrencilere camiyi gezdirdi. Orada nasıl davranılması gerektiği konusunda, bilgilendirdi. Bundan böyle, kendilerinin camiye daha sık geleceklerine inandığını ifade ederek, çikolata ve dondurma ikramında bulunarak onları sevindirdi.  Minik öğrenciler de,  kendi el işi becerilerinden oluşan,  yapma çiçek ve diğer çalışmalarını, Müftü Ömer Ünverdi’ye  hediye ederek, teşekkür dileklerini sundular.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER